Je velika razlika. Eno so uveljavljene valute, na katerih stoji svetovna ekonomija, drugo je pa btc, s katerim praktično nimaš kaj za početi-le menjati v €, $, £,... ( tudi če kaj kupiš z btc, bo trgovec takoj menjal v denar in je isti drek)Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Ni važno ali ima velik del bogastva v lasti eden ali ena (majhna in dobro povezana) skupina ljudi.
V obeh primerih gre za zelo neenakomerno porazdelitev in to je point vsega.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Je velika razlika. Eno so uveljavljene valute, na katerih stoji svetovna ekonomija, drugo je pa btc, s katerim praktično nimaš kaj za početi-le menjati v €, $, £,... ( tudi če kaj kupiš z btc, bo trgovec takoj menjal v denar in je isti drek)Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Ni važno ali ima velik del bogastva v lasti eden ali ena (majhna in dobro povezana) skupina ljudi.
Ker ima zadeva nizko uporabno vrednost, je tvoj vložek zelo ranljiv. Ob prodaji velike količine btcjev, se cena zbije na dno.Citat:
Uporabnik uuu pravi:
In zakaj bi se potem razburjali, če ima ena oseba v lasti milijon bitcoinov "s katerimi nimaš kaj početi"
Če ti ne veš kak bi počel z njimi, mi jih lahko dašCitat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik uuu pravi:
kaj pa lahko počneš z evri ali dolarji? svetovna ekonomija. soros, funt, znak moči svetovne ekonomije. kdo ga je še okusil?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ker ima zadeva nizko uporabno vrednost, je tvoj vložek zelo ranljiv. Ob prodaji velike količine btcjev, se cena zbije na dno.Citat:
Uporabnik uuu pravi:
In zakaj bi se potem razburjali, če ima ena oseba v lasti milijon bitcoinov "s katerimi nimaš kaj početi"
Bmk kaj bo čez 20 let. Bo, če bo. Sem pa zihr, da če bo kaj resnejšega s kakšno kriptovaluto, da to ne bo btc.
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
Od včeraj na danes iz 394 na 419.
Presneto ker sem včeraj order narobe nastavil, namest 5 sem stisnu 2. Pa nisem nič kupil in je šlo par € v maloro.
Mogoče pa danes zraste na 450
A je kakšna logika pri tejle bitcoin zadevi, da bi približno predvidel kdaj gre gor in kdaj dol. Jaz je še nisem našel.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Bmk kaj bo čez 20 let. Bo, če bo. Sem pa zihr, da če bo kaj resnejšega s kakšno kriptovaluto, da to ne bo btc.