Bitcoin-hudičeva valuta.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Gledam Bitcoin ima kar lep popravek navzdol ta teden. Kakšne imate plane? Čakat do XY EUR in iti ven... , če bo padalo čakati do ... To je tako nenormalno volatilno.... nisem nič vložil, ker sem ziheraš, vendar pa z zanimanje spremljam dogajanje.

daaam

Pripravnik
8. dec 2017
31
0
6
nisem nič vložil, ker sem ziheraš, vendar pa z zanimanje spremljam dogajanje.
Zakaj ti ne verjamem?
grims-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Študiral finance, bil analitik, delam v marketingu... po naravi geek. veš, da me zanima. Nimam pa keša, ki bi ga bil pripravljen izgubiti, zato tudi nisem nič vložil. Ne vem kaj bi imel od tega, da bi lagal. Pol terminologije kar pišete tu, sploh ne razumem.
grin1.gif

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Študiral finance, bil analitik, delam v marketingu... po naravi geek. veš, da me zanima. Nimam pa keša, ki bi ga bil pripravljen izgubiti, zato tudi nisem nič vložil. Ne vem kaj bi imel od tega, da bi lagal. Pol terminologije kar pišete tu, sploh ne razumem.
grin1.gif
A te čisto nič ne mika,da bi se malo poigral in še morebiti kakšno korist imel?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Gledam Bitcoin ima kar lep popravek navzdol ta teden. Kakšne imate plane? Čakat do XY EUR in iti ven... , če bo padalo čakati do ... To je tako nenormalno volatilno.... nisem nič vložil, ker sem ziheraš, vendar pa z zanimanje spremljam dogajanje.

Jst sem precej ziheraš po duši. Zato so takšne zadeve zame malce "problematične". Sem kmalu po začetku korekcije skočil v €. Sedaj bom imel težavo izbrati pravi trenutek za vstop nazaj.

Ves zaslužek pa sem že pred tem razdelil med nekaj kovancev in tisto bom pa pustil pri miru. Res bom... Se moram vsak dan večkrat prepričevati to, ampak plan je takšen
evil.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kovance boš pustil pri miru samo takrat, ko načrtno ne spremljaš, drugače je zelo težko.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Tocno. Sam bi sicer imel dvakrat manj, ce se ne bi "igral" (btc po 4k), tako da it's not the catch, it's the chase
smile-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
grin1.gif

Mislim, da ima vsak vsaj 100€ za zagonit. Sploh če si v financah in delaš v marketingu
smile-1.gif
Jaz sem recimo dal na začetku 100€ v altcoine in sedaj sedim na nekje 2000€, seveda sem vmes lepo dodajal tako da je dobiček še večji ampak poanta je da iz teh malih 100€ lahko tudi dobiš nekaj...

Ne reskiraš nekaj dosti, teh 100€ je recimo ena noč popivanja, tako da namesto uničevanja jeter in ledvic raje daš tu bo bolje
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

okrim

Pripravnik
6. feb 2012
96
0
6
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
grin1.gif

Mislim, da ima vsak vsaj 100€ za zagonit. Sploh če si v financah in delaš v marketingu
smile-1.gif
Jaz sem recimo dal na začetku 100€ v altcoine in
sedaj sedim na nekje 2000€, seveda sem vmes lepo dodajal tako da je dobiček še večji ampak poanta je da iz teh malih 100€ lahko tudi dobiš nekaj... Ne reskiraš nekaj dosti, teh 100€ je recimo ena noč popivanja, tako da namesto uničevanja jeter in ledvic raje daš tu bo bolje
smile-1.gif
Ja lepo si to napisal. Sem istega mnenja. Ampak vedno obstaja ČE. Sploh za nas ki sedaj vstopamo. Za nazaj vidimo vsi, da so bili dobički veliki. Za naprej pa spet "kaj če" Tisti, ki ste že pospravli dobičke se sedaj lahko igrate z tujim denarjem in tudi riskirate lahko več. Verjetno ste tudi vi bili ob vstopu drugačnega mnenja kot sedaj. Danes vložim, jutri pa lahko že izgubim. To je kot loterija.

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
No ja, ni tako preprosto. Clovek je pac nastavljen, da bi vedno rad vec. Tudi po nekajkratnem dobicku si previden, se bolj, kot prej ko si dal npr. par k, katere si bil pripravljen izgubit, potem pa naraste do meje, ko ti ni vec vseeno, ce izgubis.
Najbolje delajo tisti, ki si dobicek izplacajo, ostalo pustijo not in se ne sekirajo naprej.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Bitstamp ... ima probleme s prevelikim številom novih uporabnikov, velikim številom transakcij, ... trenutno so čakalne dobe kar dolge oz. predolge
frown-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Ne reskiraš nekaj dosti, teh 100€ je recimo ena noč popivanja, tako da namesto uničevanja jeter in ledvic raje daš tu bo bolje
smile-1.gif

Če daš na tehtnico 100x dnevno trzanje kaj bo in na drugo stran en večer s petimi piri v riti? Ne vem če ni tole drugo bolj zdravo. Mogoče zate ne, ko pa igi razlaga kaj vse je delal od avgusta do danes je pa slika že drugačna.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik okrim pravi:
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
grin1.gif

smile-1.gif
Jaz sem recimo dal na začetku 100€ v altcoine in
sedaj sedim na nekje 2000€, seveda sem vmes lepo dodajal tako da je dobiček še večji ampak poanta je da iz teh malih 100€ lahko tudi dobiš nekaj... Ne reskiraš nekaj dosti, teh 100€ je recimo ena noč popivanja, tako da namesto uničevanja jeter in ledvic raje daš tu bo bolje
smile-1.gif
Ja lepo si to napisal. Sem istega mnenja. Ampak vedno obstaja ČE. Sploh za nas ki sedaj vstopamo. Za nazaj vidimo vsi, da so bili dobički veliki. Za naprej pa spet "kaj če" Tisti, ki ste že pospravli dobičke se sedaj lahko igrate z tujim denarjem in tudi riskirate lahko več. Verjetno ste tudi vi bili ob vstopu drugačnega mnenja kot sedaj. Danes vložim, jutri pa lahko že izgubim. To je kot loterija.

Lani je bilo prav isto kot letos. BTC je bil na vrhuncu in se nam je zdel predrag ko je dosegel 1200$. Kdo bo to kupoval... Začetek je vedno isti al je BTC 1$ al pa 10k al 100k, ker vstopaš z EUR... Zaupat moraš v tehnologijo in verjet da bo to prihodnjost...

Drugače pa imaš kovance ki niso tako dragi. Pogledaš uporabnost tehnologije, kdo stoji za tem, koliko se je naredilo in kaka je cena in razpršiš. Recimo jaz sem EOS kupil ko je bil okrog 3$ pa je zdaj 12$ in to je bilo ta mesec. Sledim ga odkar je šel ven in čakal sem, da bo kak ugoden dan za nakup preko ICO, pa so vedno na koncu dneva nafilali not ETH, pa sem se potem odločil na borzi kupiti. Se pravi če bi dal 100€ bi mel zdaj 400€...

Isto je bil QTUM kupil sem ga ko je bil 12$ pa je bil že "drag" pa je sedaj 70$.

Če kupiš kovance ki niso tako dragi, je bolj mala verjetnost da ti bo padel za 70%, potencial za gor je večji, če so seveda uporabni. Če pa se že zgodi kalvarija, pač gre teh 100€ rakom žvižgat. To je nek znese, ki te ne bo ubil. Jezen boš dan ali dva potem boš pa pozabil na vse skupaj.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
smile-1.gif

Če daš na tehtnico 100x dnevno trzanje kaj bo in na drugo stran en večer s petimi piri v riti? Ne vem če ni tole drugo bolj zdravo. Mogoče zate ne, ko pa igi razlaga kaj vse je delal od avgusta do danes je pa slika že drugačna.

Ja ni to za vsakega, če ne zna trgovati na dnevni ravni naj pol le investira. Vsaka investicija se gleda na daljše obdobje, dejmo vzet vsaj 2 leti. Tako bo ohranil živce. Problem mislim da je v temu, če človek da več kot je pripravljen izgubiti. Potem gleda tudi vsako minuto in se mu lahko zmeša od tega... Daj not toliko kolikor zagoniš za pijačo na mesec oz. druge slabosti ala cigarete, kava itd. Pa se ne bo toliko roka tresla
smile-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
"najlažje" je če daš en nizek x znesek, fukneš v alt coine v katere vrjameš ter imaš tudi malo večjo šanso da gre x10-x100-x1000 ter pustiš.
vse mi gre, sam tist da pustim na miru pa ne čist.
tudi sam bi imel vsaj 30% več če bi vložil in pustil.