Imam sorodnika dohtarja - kirurga. Njegov odnos kaj je življenje je za normalne ljudi neprimeren. Večkrat sem bil zraven, ko je nekomu povedal kaj mu je in maj se bo zgodilo, če ne gre na operacijo, ampak direktno v obraz brez leporečja, in rezultat je bil ponavadi katastrofalen.
Dejansko zdravnikom manjka govornih spretnosti, ker ne razumejo, da ljudje mislimo, da smo duhovna bitja. Imajo tudi premalo časa. Posledično ljudje zdravnikom težko zaupamo, ne verjamemo ali pa sploh ne gremo k njim. Jernej je, dokler je bil tukaj, opozarjal na primere, ki so prišli prepozno na onkologijo, ker so bili prej pri alternativcu (preberi bolezenski potek Jobsa recimo) in tega niti ni tako malo.
Čudežnih ozdravitev na žalost je malo, so težko dokazljive, predvsem pa, niso ponovljive.
Sam sem astmatik. Alternativec je ni opazil (pozabil sem mu povedati). Vsak zdravnik na podrobnem pregledu (kjer tudi ponavadi pozabim povedati
takoj ugotovi, da je z menoj nekaj hudo narobe, ko razložim se pomiri. In moj lečeči za astmo je dejal:"nič nimam proti alternativcem, pojdi, poslušaj, ampak za božjo voljo, naj ne neham inhalirati
".