Bikoborbe - mučenje živali

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja mogoče tud.

sej če ti misliš, da ni tako, pa me prepričaj - obrazloži kako ti predstavljaš ekosistem, ko iz njega izginjajo cele jate rib po celem svetu?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Vsi, ki se pretirano sekirate zaradi bikoborb, bogih tjulenčkov in podobnih naravovarstvenih "problemov" si nujno poglejte spodnji filmček
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Na eni strani bogi tjulenčki, na drugi strani predmeti ustvarjeni za hrano. Človek je vedno uporabljal krzno od živali, da mu je bilo toplo. Danes to ni zaželjeno, s strani nekaterih grinpisovcov še celo osovraženo. Tudi sam ne vidim potrebe, zakaj bi danes bilo potrebno nositi krzno ampak vseeno ... dvojna merila so preveč očitna.

Točno tako, danes ni več nobene potrebe nositi krzno, zato se pobijanja živali zaradi le-tega še bolj preganja in je še bolj osovraženo, ravno zato sladki mali tjulenčki, ki jih potem stara grda baba nosi na sebi. Glede hrane pa še nismo prišli tako daleč, da bi imeli popolno alternativo mesu, zato pač je zadeva, kaka je. Se pa vse popravlja.

Citat:
ja pa ja de Sem že napisal... ljudje se zgražajo, ko bi bilo pa treba kaj nardit, pa na eno oko zamižijo pa pojejo piščanca. Ne živi v iluzijah, da se stanje živali izboljšuje. Mogoče v bolj razvitem svetu ampak overall je še vedno veliko sranje.

Se strinjam. In ravno to nam je lahko v tolažbo, da razviti svet vpliva na nerazvitega. In ravno zato se bo stanje počasi, počasi izboljševalo.

Væasih se mi zdi, da nam je "bog" dal razum zato, da ravno skozi vse te grozote in mučenja počasi sprevidimo, kaj je prav in kako naj bi stvari najbolje funkcionirale.

Če bi bog obstajal, nam sploh nebi dal mesojedih navad, oz. Bi meso
raslo na drevesih. Nebi nam dal želje po ogledu teh borb, nagnjenost
h krznu, posiljevanju žensk, pedolfiji (ki jo najbol trajbajo njegovi
najzvestejši fani) da o holokavstu sploh ne začnem...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Kakor sem jaz nazadnje gledal en dokumentarec, so jih najprej oskubili. In tudi meni ni bilo najbolj jasno zakaj...

Nevem kako je to pri perutnini, ampak za tjulenčke, rakune in ostalo kosmatovje je nekako tako, da jih morajo žive odirat, ker ob tem sproščajo enormne količine adrenalina, kar bi naj pripomoglo k temu, da se krzno oz. dlačice boljše držijo kože in ne izpadajo preveč...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja ubistvu. ker taka žival ne sodeluje v naravi!

Če pa pobijamo živali iz narave, se pa to nekje pozna, a ne? in zato je ekosistem čist sfukan. Dobra je narava, da ji še nekako uspe uravnavat to...

Jaz se strinjam s tabo.
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ti ne razumeš.

Bog na ta in še na razne grozovitejše načine samo preizkuša ljudi. (smajli ki kozla)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Ti ne razumeš.

Bog na ta in še na razne grozovitejše načine samo preizkuša ljudi. (smajli ki kozla)

Al pa: "Mi smo pre primitivni, da bi razumeli zakaj je tako, ker tako je najboljše za vse..." (nismo prepremitivni da lahko rečemo to,
smo pa premitivni ker tega ne razumemo - jaoooo)