Bikoborbe - mučenje živali

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja no, tale z vegetarjanci je malo šepava, ker vsaj po besedah našega profesorja za biologijo, ostala hrana ne more nikoli nadomestiti hranil, ki ti jih daje meso, tako da imajo lahko tudi vegetarijanci zaradi tega kakšne daljnosežne posledice.

Ko se gre za prehrano, se v naravi vse konča - saj veste, v kritičnih trenutkih so ljudje jedli tudi drug drugega. Za preživetje je očitno po naravnih zakonih dovoljeno ubijati, tako da to vsaj delno opravičuje razmere, v katerih so te kokoši. Tu ne smemo več govoriti o sladkih milih bitjecih, ki rabijo prostor za gibanje, ker jih enostavno moramo gledati kot predmete, ustvarjene za hrano (žal). Če nam bo žal vsake ubite kokoške, je najboljše te tovarne na hitro zapreti, spustiti živali in uživati življenje brez mesa.
smile-1.gif

Glede azijskih držav sem pa jaz že rekel, da bi napeljal eno bodečo žico kar od Turčije dalje, vse okoli Japonske in Koreje, potem pa poslal nad Azijo nekaj letal, ki bi jih zbombandirale z atomskimi. Kaj pa ti delajo z živalmi, to pa presega vse meje dobrega okusa. Recimo samo zaradi olimpijskih iger so s palicami potolkli v Pekingu 50.000 psov, tudi sicer jih pobijajo kar za šalo, isto mačke, delfine, kite ... Ogabno. Imam en stranski načrt, če se mi zalomi vse v življenju, poberem šila in kopita ter grem na kitajsko preganjati mučitelje živali.
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
kosilo je že deleč, če pa že govorimo o hrani pa bi zdele zmazal enga horsa, vse razen pekočga, dodatn načo.

ena slika al pa video mi pa res ne moreta pokvarit apetita...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Si narobe zastopil moj komentar... sm tud jst sendvič jedu zravn, ko sem slike limal.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ja no, tale z vegetarjanci je malo šepava, ker vsaj po besedah našega profesorja za biologijo, ostala hrana ne more nikoli nadomestiti hranil, ki ti jih daje meso, tako da imajo lahko tudi vegetarijanci zaradi tega kakšne daljnosežne posledice.

Saj ni nujno, da si vegeterjanc. Lahko občutno zmanjšaš vnose mesa. Kako so pa včasih preživeli, ko so meso ob nedeljah pa praznikih jedli? Ne pozabi, da so se ljudje v začetni fazi večinoma prehranjevali z nabiranjem sadežev in podobnim. Meso je bilo bolj redko na jedilniku...

Citat:

Ko se gre za prehrano, se v naravi vse konča - saj veste, v kritičnih trenutkih so ljudje jedli tudi drug drugega. Za preživetje je očitno po naravnih zakonih dovoljeno ubijati, tako da to vsaj delno opravičuje razmere, v katerih so te kokoši. Tu ne smemo več govoriti o sladkih milih bitjecih, ki rabijo prostor za gibanje, ker jih enostavno moramo gledati kot predmete, ustvarjene za hrano (žal). Če nam bo žal vsake ubite kokoške, je najboljše te tovarne na hitro zapreti, spustiti živali in uživati življenje brez mesa.
smile-1.gif

Na eni strani bogi tjulenčki, na drugi strani predmeti ustvarjeni za hrano.
smirk-1.gif
Človek je vedno uporabljal krzno od živali, da mu je bilo toplo. Danes to ni zaželjeno, s strani nekaterih grinpisovcov še celo osovraženo. Tudi sam ne vidim potrebe, zakaj bi danes bilo potrebno nositi krzno ampak vseeno ... dvojna merila so preveč očitna.

Citat:

V tolažbo nam je lahko edino to, da vse te natrpane redilnice vzbujajo v ljudeh grozo in stud, tako da se vsaj malo trudijo izboljšati razmere. Se pa na vseh področjih premika na boljše, tako da se bo tudi tukaj!
zmaga.gif

ja pa ja de
hysterical-1.gif
Sem že napisal... ljudje se zgražajo, ko bi bilo pa treba kaj nardit, pa na eno oko zamižijo pa pojejo piščanca. Ne živi v iluzijah, da se stanje živali izboljšuje. Mogoče v bolj razvitem svetu ampak overall je še vedno veliko sranje.

Citat:

Glede azijskih držav sem pa jaz že rekel, da bi napeljal eno bodečo žico kar od Turčije dalje, vse okoli Japonske in Koreje, potem pa poslal nad Azijo nekaj letal, ki bi jih zbombandirale z atomskimi. Kaj pa ti delajo z živalmi, to pa presega vse meje dobrega okusa.

Je že Keber napisal. Malcat napol žive živali je njihova tradicija, tako kot je tebi pohan piščanc. Čeprav bi najraje zbombandiral Azijo je pa še vedno fino, ko ti kitajci za pest riža sestavljajo poceni hišne kine in ostalo zabavno elektroniko
smirk-1.gif

Citat:

Recimo samo zaradi olimpijskih iger so s palicami potolkli v Pekingu 50.000 psov, tudi sicer jih pobijajo kar za šalo, isto mačke, delfine, kite ... Ogabno. Imam en stranski načrt, če se mi zalomi vse v življenju, poberem šila in kopita ter grem na kitajsko preganjati mučitelje živali.
evil.gif

Če boš že na Kitajskem ti predlagam, da med borbo za pravice živali, rečeš še kakšno proti mučenju in izkoriščanju otrok.
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
kolko mi je znano je edini oz. Eden zelo redkih
ki so ga pomilostil Muricelago (nekak tak se napiše)
ki se je tako zelo boril. Lamborghini pa bi naj po njem
poimenoval tudi enega izmed svojih modelov.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Ta bik je imel veliko boljše življenje kakor tisti piščanci. Ker če bi ga redili za navaden zakol, ne bi bil zanimiv za bikoborbo. Takšna žival mora imeti gibanje, da lahko potem kaj "naredi". Poleg tega mora biti tudi navajena na odprte prostore, drugače spet ne bi bilo nič.

Pa piščance nič kaj hitro ne ubijejo. Najprej jih obesijo za noge, potem jih žive oskubijo in šele potem jih ubijejo. Tako da... Vprašanje katera izmed živali prej umre oz. ima lažjo smrt. Za življenje pa ni dvoma.

Samo tukaj bodo seveda vsi s prstom kazali na bikoborce, drugih stvari pa noben ne opazi ali omeni. Naslednjič bodo pa tjulenčki, kakor je že napisal wacko. Vsi pa ravno od kosila z velikim dunajcem.

Je pa to samo običaj oz. del kulture. Ne se preveč napenjat.
smirk-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Nič jih najprej ne oskubijo, jim kar direktno najprej vratove porežejo.

Citat:

To mene preseneča pri ljudeh. Ta pasivnost. Samo običaj oz. del kulture, živa bitja pa umirajo zaradi zabave. Kaj če bi jaz zaradi kulture šel pobijat male Hrvate? Aja, to ne gre, ker smo ljudje, ki smo več vredni od drugih živih bitij.
stupid-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Na eni strani bogi tjulenčki, na drugi strani predmeti ustvarjeni za hrano. Človek je vedno uporabljal krzno od živali, da mu je bilo toplo. Danes to ni zaželjeno, s strani nekaterih grinpisovcov še celo osovraženo. Tudi sam ne vidim potrebe, zakaj bi danes bilo potrebno nositi krzno ampak vseeno ... dvojna merila so preveč očitna.

Točno tako, danes ni več nobene potrebe nositi krzno, zato se pobijanja živali zaradi le-tega še bolj preganja in je še bolj osovraženo, ravno zato sladki mali tjulenčki, ki jih potem stara grda baba nosi na sebi. Glede hrane pa še nismo prišli tako daleč, da bi imeli popolno alternativo mesu, zato pač je zadeva, kaka je. Se pa vse popravlja.

Citat:
ja pa ja de Sem že napisal... ljudje se zgražajo, ko bi bilo pa treba kaj nardit, pa na eno oko zamižijo pa pojejo piščanca. Ne živi v iluzijah, da se stanje živali izboljšuje. Mogoče v bolj razvitem svetu ampak overall je še vedno veliko sranje.

Se strinjam. In ravno to nam je lahko v tolažbo, da razviti svet vpliva na nerazvitega. In ravno zato se bo stanje počasi, počasi izboljševalo.

Væasih se mi zdi, da nam je "bog" dal razum zato, da ravno skozi vse te grozote in mučenja počasi sprevidimo, kaj je prav in kako naj bi stvari najbolje funkcionirale.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Piščance obesijo za noge, nato jih omrtvičijo z elektriko, tako da gredo z glavo skozi bazenček kjer je elektrika, nato pa jim odrežejo glavo.

A ne bi bilo težko žive kure skubit?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Kakor sem jaz nazadnje gledal en dokumentarec, so jih najprej oskubili. In tudi meni ni bilo najbolj jasno zakaj...

@klošar: A ti si pa aktiven?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:

To mene preseneča pri ljudeh. Ta pasivnost. Samo običaj oz. del kulture, živa bitja pa umirajo zaradi zabave. Kaj če bi jaz zaradi kulture šel pobijat male Hrvate? Aja, to ne gre, ker smo ljudje, ki smo več vredni od drugih živih bitij.
stupid-1.gif

Dokler boš opravičeval farme piščancev s tem, da jih moramo gledat kot predmete, ker smo se pač navadli, da imamo vsaj enkrat na dan na krožniku meso, nimaš ti kaj o pasivnosti filozofirat.

Jaz tudi ne podpiram mučenja ampak se zavedam, da je to človek od vedno počel in da bo minilo ogromno časa preden se bo kaj začelo spreminjat. Ampak ko se bo začelo spreminjat, bikoborbe ne bodo glavni problem.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Točno tako, danes ni več nobene potrebe nositi krzno, zato se pobijanja živali zaradi le-tega še bolj preganja in je še bolj osovraženo, ravno zato sladki mali tjulenčki, ki jih potem stara grda baba nosi na sebi. Glede hrane pa še nismo prišli tako daleč, da bi imeli popolno alternativo mesu, zato pač je zadeva, kaka je. Se pa vse popravlja.

Ne, zadeva ni taka ker nimamo alternative mesu, ampak je taka, ker smo se navadili jest meso enkrat ali večkrat na dan in nismo pripravljeni za meso plačat več.

Sladki mali tjulenčki so pa zato, ker so luškani in ker bogo gledajo. Piščanc pa ni lep, niti lepo ne gleda. To je pa za veliko večino "naravovarstvenikov" dovolj da ga spregledajo.

Citat:

Se strinjam. In ravno to nam je lahko v tolažbo, da razviti svet vpliva na nerazvitega. In ravno zato se bo stanje počasi, počasi izboljševalo.

Væasih se mi zdi, da nam je "bog" dal razum zato, da ravno skozi vse te grozote in mučenja počasi sprevidimo, kaj je prav in kako naj bi stvari najbolje funkcionirale.

Ah prosim te. Kako razviti svet vpliva na nerazvitega? Tako, da se bori za človekove pravice in dobre delovne pogoje in v končni fazi raje proizvodjo preseli tja, kjer pojma "dobri delavni pogoji" sploh ne poznajo. Pa je rešeno. V razvitem svetu je vse idealno, na drugem koncu sveta pa folk dela za 2$ na dan. Pa še izdelki so cenejši v končni fazi. Dve muhe na en mah.
Pri rejcih pa ni kaj veliko drugače.

Če "bog" obstaja je že v osnovi nekaj konkretno zajebal... toliko o vsemogočnem bitju
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Ta bik je imel veliko boljše življenje kakor tisti piščanci. Ker če bi ga redili za navaden zakol, ne bi bil zanimiv za bikoborbo. Takšna žival mora imeti gibanje, da lahko potem kaj "naredi". Poleg tega mora biti tudi navajena na odprte prostore, drugače spet ne bi bilo nič.

To je res. Sem kar nekaj časa nazaj bral o tem. Najebejo (dobesedno) ga najslabši primerki v čredi, saj najšibkejšega včasih posili cela čreda.

Nisem pa vedel, da matadorji začnejo tako zgodaj svojo kariero: klik.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no kakorkoli - kar je treba je treba, vse ostalo je izživljanje.

In sploh tele tjulnčki k jih tok omenjate,

prvo kot prvo, niso vzrejeni za krzno, ampak živijo pač v naravi, od koder jih tud vzamemo, tko da to ni isto kot krava/pujs/piščanec, k je vzrejen sam za to, da bo nekoč meso. In tko kot te tjulne pobijajo množično, tko tud ribe - čez 100 let bojo pa sanjal o njih, ko jih ne bo več!
drugo kot drugo, uprabljajo se samo za preseravanje posameznikov - umetnih nadomestkov je že tok, da se drek dela iz njih. Prav tako je z raznimi trofejami - turističim lovom. To bi jest vse postrelil, tiste k to izvajajo. brez možnosti pritožbe. Pa bmk če mu je to edino preživetje (€€€) za posameznika. To ni njegovo, in nikoli ne bo, za to tega ne bi smel prodajat.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no kakorkoli - kar je treba je treba, vse ostalo je izživljanje.

In sploh tele tjulnčki k jih tok omenjate,

prvo kot prvo, niso vzrejeni za krzno, ampak živijo pač v naravi, od koder jih tud vzamemo, tko da to ni isto kot krava/pujs/piščanec, k je vzrejen sam za to, da bo nekoč meso. In tko kot te tjulne pobijajo množično, tko tud ribe - čez 100 let bojo pa sanjal o njih, ko jih ne bo več!
drugo kot drugo, uprabljajo se samo za preseravanje posameznikov - umetnih nadomestkov je že tok, da se drek dela iz njih. Prav tako je z raznimi trofejami - turističim lovom. To bi jest vse postrelil, tiste k to izvajajo. brez možnosti pritožbe. Pa bmk če mu je to edino preživetje (€€€) za posameznika. To ni njegovo, in nikoli ne bo, za to tega ne bi smel prodajat.

Aha ostale živali, ki jih pa vzrejajo za krzno je pa kul?

Torej je bolje za žival, da jo vzredijo v prostoru v katerem komaj stoji/leži in jo potem ubijejo, kakor pa da živi prosto življenje in jo potem ubijejo?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ubistvu. ker taka žival ne sodeluje v naravi!

Če pa pobijamo živali iz narave, se pa to nekje pozna, a ne? in zato je ekosistem čist sfukan. Dobra je narava, da ji še nekako uspe uravnavat to...