V tem ni problema. Prav je, da organi pregona vidijo vse možno. Ti podatki niso javni ampak so v varovanih zbirkah, v njih pa imajo z utemeljenim razlogom dostop pooblaščene osebe. Facebook je čisto druga zgodba.
Dajmo že enkrat razumet, da ni problematično zbiranje podatkov. Problematično je, kako se jih uporabi in predvsem komu so dostopni (ali so objavljeni javno ali ne).
Mene nič ne moti, če recimo SOVA posname vse kar govorim po telefonu. Naj. Se nimam česa bati. Motilo pa bi me, če bi moje pogovore poslušali vsi moji frendi, sodelavci, za povrhu pa bi jih nekdo še objavil na Facebooku. Enako je pri fotkah. Vsak dan te posname nekaj deset kamer. Na avtocesti (vsi uvozi na avtoceste in še ob samem cestišču, cestninske postaje), na mejnem prehodu s Hrvaško, na ulici, pred bankomatom, na bencinski črpallki, v trgovini, v banki, pošti, službi itd. Ampak ti zapisi niso javni, se ne objavljajo na Facebooku.
Skratka, resnično upam, da se bodo ljudje počasi malce zamislili nad preobiljem osebnih informacij, vsebin, ki jih prostovoljno objavljajo na Facebooku, v svoj ekshibicionizem pa hote ali nehote potunkajo še druge ljudi, recimo na fotkah.