Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Večinoma taksisti plačujejo neke davke, ki jih Uber ne. V tem je konkurenčna prednost Uberja - delujejo kot taksi služba, ampak ne plačujejo istih davkov kot taksi službe. Njihovi vozniki nimajo urejenega statusa, zavarovanje je vprašljivo itd. Zato se bolj resne države ukvarjajo s tem, da bi izenačile "playing field" za Uber in taksiste, ne pa da rahljajo lastno zakonodajo, da bi si Uber čim lažje vzel svoj kos pogače. Pa saj ne vem kaj tolmačim tukaj, hlapci bodo itak hlapci.

ja, čist brezveze
hlapce zanima, kako bojo čim bolj enostavno prišli od točke a do točke b, z ostalo matematiko se pa očitno ukvarjajo mucki, ljubčki in samorogci

B81

22. jul 2007
36.902
10.468
113
Večinoma taksisti plačujejo neke davke, ki jih Uber ne. V tem je konkurenčna prednost Uberja - delujejo kot taksi služba, ampak ne plačujejo istih davkov kot taksi službe. Njihovi vozniki nimajo urejenega statusa, zavarovanje je vprašljivo itd. Zato se bolj resne države ukvarjajo s tem, da bi izenačile "playing field" za Uber in taksiste, ne pa da rahljajo lastno zakonodajo, da bi si Uber čim lažje vzel svoj kos pogače. Pa saj ne vem kaj tolmačim tukaj, hlapci bodo itak hlapci.
kakšna pa je cena prevoza z uberjem in koliko s taksijem, ve kdo?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
Moja izkušnja UBER vs TAXI - Istanbul lani maja: relacija letališče - center in nazaj. V mesto grede sem naročil uber na terminal in ga ni bilo 10 minut, ko je app kazala, da je že tu. Naj omenim, da so me "napadli" letališki taksisti in ko sem rekel da čakam uber so vprašali za koliko. Dali so mi isto ceno kot uber najugodnejšo (app je kazal dve varianti cene) in ker ga ni bilo sem šel z njimi. Taksimeter je v centru kazal še nekoliko manj kot smo se dogovorili, ampak beseda je beseda.
Nazaj grede sem upecal kar taksi na ulici. Ko sem ga vprašal za koliko pelje je bila cena še nižja kot prej.

jello

Guru
22. sep 2008
10.137
3.880
113
Cena za uporabnika sploh ni vprašanje. Vprašanje je na čigav račun? Za družbo so taksisti cenejši kot uber, ampak človeku ki ne vidi iz svoje riti ven so celotni stroški za družbo nekaj tako abstraktnega kot politika brez heroja.

In nazadnje, ker vem, da so vas polna usta prostega trga, če ne moreš vstopit na trg ne da bi posebej zate prilagodili zakonodajo te en qrc gleda in to ni prosti trg ampak prelivanje javnega denarja v privat žepe in tvojih storitev ne rabimo. Pa ajde, za domače firme se še zamiži na pol očesa, za eno tujo registrirano v davčni oazi, ki ne more preživet ne da bi okradla, skurila in izpljunila izvajalcev svojih storitev pa hvala, imamo dovolj revežev brez vas.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
fantje morte razumet da ekstremni levičarji to delajo s stroko. našo stroko seveda ker samo naša stroka je prava stroka.
kolk centov pa evrčkov je že šlo za raziskave stroke za dome upokojencev pa ostarelih in jih zdej mamo dost po celi državi ker smo to nardil tko kot je treba?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in BuDi

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Torej pobili parsto starcev s korona protokoli in tako sprostili mesta hočeš rečt?
kovid ne obstaja trapček no. to je le zarota janše da je lahko nardil pomor nad volilci levice, ki se pač največ zadržujejo v domovih za ostarele - demeca in to in še vedno volijo nov obraz.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Beri malo časopise in samo črnih bukel in Možinovih pravljic. :fredi: Grožnje in naboje je pošiljal pomemben član Jelinčičeve stranke.

B81

22. jul 2007
36.902
10.468
113
Aha. Za niko sem mislil, ce kaj ves?
Ker pises kot pravi poznavalec, pa to...

• Všeč mi je
Reactions: BuDi

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Malo beri na kaj sem odgovarjal. To pot sem ericsonu. Takih nepismenih primitivcev, ki so pisali Niki, pa res ne poznam.

• Všeč mi je
Reactions: B81
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.