Kaj tem idiotom ni jasno, da takole napadajo gostince, trgovce ali druge delavce v komericalnih storitvenih dejavnostih? Vsakega lahko zavrneš, dovolj je že, da ti ni všeč njegov ksiht. Če je pa še tako zelo nadležen mu lahko za vedno prepoveš vstop.
Eni pa še kar nabijate. Vsak dan znova iste bedarije.Ko skeniras, napise veljavnost in letnico. Ko kupis cike, se vidijo vsi tvoji podatki.
Eni pa še kar nabijate. Vsak dan znova iste bedarije.
Ko kupiš čike, pooblastilo za preveritev starosti je napisano v "zakonu".
Za Covid 19 je zgolj navedeno v "Odloku".
Me prav zanima, da vidim, na kakšnem nivoju se bova pogovarjala. A ločiš med besedo zakon in besedo odlok?
Torej to pomeni, da če bi sprejeli zakon, antimaskarjev in/ali anticepilcev niti ne bi bilo, glede na to, da se vsi zgovarjajo na fakin odlok?Eni pa še kar nabijate. Vsak dan znova iste bedarije.
Me prav zanima, da vidim, na kakšnem nivoju se bova pogovarjala. A ločiš med besedo zakon in besedo odlok?
Jaz sem želel zgolj razčistiti, če poznate razliko med odlokom in zakonom. Kar se tiče cepljenja vedno upoštevam obe plati medalje in dejstvo, naj se vsak sam odloči. Nisem nikakršen fanatik.Torej to pomeni, da če bi sprejeli zakon, antimaskarjev in/ali anticepilcev niti ne bi bilo, glede na to, da se vsi zgovarjajo na fakin odlok?
Ti in tebi podobni še kar nabijate. Probleme na vhodu v gostinski lokal, trgovino ali na Petrol delajo samo tisti, ki nimajo PCT potrdila, vsi ostali nimamo problema pokazati potrdilo, če ga zahtevajo tudi, če ni zakona o tem. Nihče od nas se ne dere in ne maltretira zaposlene in ne tulimo o pravicah in zakonih...to počnejo samo tisti brez potrdila, ki pa itak nimajo kaj pokazati in tudi ne morejo vstopit. Torej čemu repenčenje in bojazen pred vpogledom v osebne podatke?Eni pa še kar nabijate. Vsak dan znova iste bedarije.
glede necepljenih ...
dejansko so res nadlezni. jaz ne bom zbolel, jaz imam protitelesa, jaz se ne bom cepil ker p
V Avstriji je zakonodajalec pismen in imajo to urejeno v Zakonu. Mi je všeč, ker smo ugotovili razliko med zakonom in odlokom, čeprav na zelo čuden način.Ti in tebi podobni še kar nabijate. Probleme na vhodu v gostinski lokal, trgovino ali na Petrol delajo samo tisti, ki nimajo PCT potrdila, vsi ostali nimamo problema pokazati potrdilo, če ga zahtevajo tudi, če ni zakona o tem. Nihče od nas se ne dere in ne maltretira zaposlene in ne tulimo o pravicah in zakonih...to počnejo samo tisti brez potrdila, ki pa itak nimajo kaj pokazati in tudi ne morejo vstopit. Torej čemu repenčenje in bojazen pred vpogledom v osebne podatke?
Tudi, če pooblastilo za preverjenje PCT pogoja ni v zakonu, se lahko vsak gostinec na podlagi odloka sam odloči preverjat PCT, kot se lahko odloči preverjat ali si recimo primerno oblečen. In če z odgovorom in videnim ni zadovoljen te lahko odslovi. Čist preprosto, pa se nimaš potem kaj jokat in snemat in se ob tla metat, kakšna krivica se ti godi, ter celo groziti. Lahko greš samo drugam, če te bodo seveda spustili takšnega, kot si.
Za konec pa še to, odkar velja ta PCT, so mi ga samo enkrat res pogledali in skenirali (Kino Šiška). Povsod drugod, od trgovskih centrov, bencinskih servisov, lokalov...so me samo prijazno opozorili, da ga moram imeti, pokazati mi ga ni bilo treba. V Avstriji sem ga moral pokazati v Hotelu, ob vstopu na festival in v vseh gostinskih lokalih. Ne vem pa kako je pri njih s tem v zakonu.
Zadoščalo bi tudi priporočilo..., če bi ga predlagal kdo drugi.Čez vikend si torej odkril razliko med zakonom in odlokom in zdaj to ponosno ponavljaš kot papiga. Pri nekaterih zadostuje že zdrava pamet, da je treba uporabljati sveto četverico (maske v zaprtih prostorih in zunaj, če ni možna distanca; distanca; higiena rok; prezračevanje). Nekateri za to rabijo odlok, nekaterim zadosti komaj zakon. Dajmo še v Ustavo vse tole zapisat, da bo bolj za ziher.
Ja in? Kaj zdaj? Želiš povedati, če bi bilo urejeno v zakonu, da nebi prišlo do prepucavanja in filanja ega motenih osebkov z snemanjem nadlegovanja zaposlenih? Vsi bi se šli cepit oziroma bi si priskrbeli PCT in vse bi bilo mirno in urejeno?V Avstriji je zakonodajalec pismen in imajo to urejeno v Zakonu. Mi je všeč, ker smo ugotovili razliko med zakonom in odlokom, čeprav na zelo čuden način.
Ne bom se kregal s tabo. Neumnost. Če pač nima pooblastila v zakonu ga pač nima, to kar ti kvasiš tukaj nima veze z normalnostjo. Odgovoril sem ti, kako je to v pravnem smislu. Nima veze, ali se bojijo. Ne bom pa se spuščal na tvoj nivo o ostalih kozlarijah, ki si jih dopisal.Ja in? Kaj zdaj? Želiš povedati, če bi bilo urejeno v zakonu, da nebi prišlo do prepucavanja in filanja ega motenih osebkov z snemanjem nadlegovanja zaposlenih? Vsi bi se šli cepit oziroma bi si priskrbeli PCT in vse bi bilo mirno in urejeno?
Pa še vedno me zanima, zakaj se osebki brez PCTja sploh vsajajo in trdijo, da nihče nima pravice pogledati njihovo zdravstveno potrdilo? Kaj se zdaj bojijo, da bo zaposleni v trgovini ali baru videl na tistem listu ali kodi, ki je sploh nima in ne ne more pokazati?
A zdej je že Potrčeva trgovina kriva, da je vlada nesposobna?Seveda. Kakšen potrček bi bil pravi za taka priporočila. Se bolj pa, da se oglasimo v njegovi štacuni. Potem nam covid ne bo mogel več nič.
Šarec je odstopil. Vlada dela, kolikor pač lahko stopa prek polen, ki ji jih mečejo pod noge. Zakona ne morejo sprejet/spremenit, ker jih je premalo, zato odloki. Zdaj pa v jok in na drevo.A zdej je že Potrčeva trgovina kriva, da je vlada nesposobna?
Cetudi bi bil zakon sprejet bi taki kot si ti pa tam iskali napake oz neskladnosti z ostalimi zakoni ali ustavo. Ker tukaj ni vprasanje odlok/zakon ampak kdo je pozicija in kdo opozicija.Ne bom se kregal s tabo. Neumnost. Če pač nima pooblastila v zakonu ga pač nima, to kar ti kvasiš tukaj nima veze z normalnostjo. Odgovoril sem ti, kako je to v pravnem smislu. Nima veze, ali se bojijo. Ne bom pa se spuščal na tvoj nivo o ostalih kozlarijah, ki si jih dopisal.
Seveda pa imej svoje mišljenje. Bodi vesel, da ga imaš.