Dejstvo je, da se ne more kar pustit huliganom, da razgrajajo. In to bi, v vsakem primeru, ker so pač za to prišli. Saj ravno to je bila poanta tega protesta, da se nastopi bolj "ostro", da se kot pravo malo izživi huliganske nagone in predvsem, da se izzove policijo, da ukrepa čimbolj nasilno, kar bi na eni strani državo prikazalo še bolj "fašistično" in na drugi strani vršilo pritisk na Desus, SMC in NSI, da izstopijo iz vlade. Policija je na srečo ukrepala odločno (če ne bi, bi spet rekli, da vlada ne obvladuje situcije) in predvsem profesionalno, z čim manj sile in vsemi mednarodno priznanimi metodami za obvladovanje protestov.
Vodni top in gumijasti naboji pa so tu seveda zaradi tega, da policistom ni treba v neposredni konflikt, kjer ga lahko tudi precej skupijo. Kar se mene tiče, so jih itak še premalo. Takih huliganov mi niti slučajno ni kaj žal, ali da bi se mi smilili. Če se mene vpraša, bi morala policija itak še postaviti blokade okoli trga republike, da ne bi mogli zbežati in popisati in kaznovati VSE.
Precej ironično pa je, da sedaj nad delom policije najbolj pritožujejo ravno tisti, ki si najbolj želijo nazaj prejšnje države. Tam vemo, kaj bi se naredilo: s pendreki bi se šlo po vsem in vseh, na ceste bi poslali vojsko z tanki, ujeti protestniki bi jih na policiji še orenk fasali, itak pa bi šel sedet že vsak, ki bi prej govoril čez državo.