Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Na naslednjem protestu bojo imeli vsi udeleženci RTV/PRESS nalepke :fredi:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Uspeli smo izvedeti, da je Policija na četrtkovih izgredih, ko se je vnel spopad med policisti in huligani, prvič v zgodovini naše države uporabila gumijaste naboje. Ti se uporabljajo z bombometom kalibra 40 milimetrov, o uporabi pa javnosti pred našim poizvedovanjem niso obvestili. Prav tako so policisti prvič po letu 2012 v središču Ljubljane uporabili vodni top in konjenico – obakrat med protesti zoper vlado Janeza Janše.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
Ja za protestnike/izgrednike zna biti uporaba gumijastih nabojev kar moteča oz. nezaželjena reč :D

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Vse lepo in prav, ampak kakorkoli obrnemo, ne mormo trdit, da naši policaji niso prave nežne dušice. Spomnite se samo posnetkov iz srbije par mesecev nazaj, ali pa iz Belorusije.

Z vodnim topom so malce zalili rožice v višjih nadstropjih, tisti gumijasti patroni so pa tudi šli bohve kam. Nobena slika kake jokice s plavo ritjo še ni priplavala na plano.

In nekako imam tudi občutek, da ko/če bo zares, mislim zares spokalo. Da obstaja dobra verjetnost da policaji enostavno rečejo 'Fuck this shit, zakaj bo postavljal glavo na tnalo za minimalca za te kretene, I'm out.'. Ta "strategija" žaljenja vsega in vsakogar vsepopvprek, bo janšiste slej ali prej ugriznila v rit.

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Dejstvo je, da se ne more kar pustit huliganom, da razgrajajo. In to bi, v vsakem primeru, ker so pač za to prišli. Saj ravno to je bila poanta tega protesta, da se nastopi bolj "ostro", da se kot pravo malo izživi huliganske nagone in predvsem, da se izzove policijo, da ukrepa čimbolj nasilno, kar bi na eni strani državo prikazalo še bolj "fašistično" in na drugi strani vršilo pritisk na Desus, SMC in NSI, da izstopijo iz vlade. Policija je na srečo ukrepala odločno (če ne bi, bi spet rekli, da vlada ne obvladuje situcije) in predvsem profesionalno, z čim manj sile in vsemi mednarodno priznanimi metodami za obvladovanje protestov.

Vodni top in gumijasti naboji pa so tu seveda zaradi tega, da policistom ni treba v neposredni konflikt, kjer ga lahko tudi precej skupijo. Kar se mene tiče, so jih itak še premalo. Takih huliganov mi niti slučajno ni kaj žal, ali da bi se mi smilili. Če se mene vpraša, bi morala policija itak še postaviti blokade okoli trga republike, da ne bi mogli zbežati in popisati in kaznovati VSE.

Precej ironično pa je, da sedaj nad delom policije najbolj pritožujejo ravno tisti, ki si najbolj želijo nazaj prejšnje države. Tam vemo, kaj bi se naredilo: s pendreki bi se šlo po vsem in vseh, na ceste bi poslali vojsko z tanki, ujeti protestniki bi jih na policiji še orenk fasali, itak pa bi šel sedet že vsak, ki bi prej govoril čez državo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Mr_Wolf

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Resno vprašam: kolk sta vidva zadnja stara? lahko tudi letnica rojstva, si bom lažje predstavljal. :cool:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Zadost, da sem (v živo) mahal Titu, da sem šel v Dom JLA na ples in da sem bila leta 88 na Roški. Za študentske proteste leta 68 sem (par let) premlad, se pa v živo spomnim, ko so hoteli imeti "miting resnice" v Ljubljani, pa ko so šli leta 81 tanki na ceste na Kosovu, pa leta 91 v Beogradu itd...

1605096895662.png

1605096911039.png

1605096941819.png

1605096964435.png

1605097053375.png

1605097099087.png

• Všeč mi je
Reactions: B81, 8888 in cappy

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
A vladi se pa lahko pusti, da je koruptivna ????

Za to imamo pravosodje, mednarodno priznane dokazne standarde in predvsem volitve (za katere se upam strinjamo, da so pri nas poštene).

Glede na doslej videno (in dokazano), je korupcija trenutno pri nas na nivoju nekaj prejšnjih vlad, res pa je, da mediji o tej malo "raje" pišejo, ker se pač bojijo izgube privilegijev.

Sicer pa poglejmo samo nekaj najbolj očitnih primerov: Šarec - "lepa nataša", Cerar - "maketa", Bratuškova - "samopredlaganje" itd...

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Tukaj ima IbizaDriver prav. Pomoje trenutni nikoli ne bodo ujeli old boysov kar se tiče koruptivnosti. So pa sigurno veliki pritiski saj jim zapirajo dolgoletne prilive.

Pa jaz se ne spomnim da bi kdo zaradi opeacijskih miz protestiral.

• Všeč mi je
Reactions: Gavran

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Za to imamo pravosodje, mednarodno priznane dokazne standarde in predvsem volitve (za katere se upam strinjamo, da so pri nas poštene).

To je pomoje ključna vrstica.
In Janšev zelo, zelo intenzivni razkroj oz. podreditev zgoraj naštetih institucij je tisto kar je tukaj tapravi problem.

Žal protestniki, opozicija in vsi ostali skupaj tega niso sposobni jasno povedat in ne znajo spravit skupaj drugega kot .... korupcija, korupcija, korupcija....... Briga me korupcija. Naj se gre korupcijo kdor se hoče, jaz zahtevam da institucije poskrbijo zato da gre tisti ki se tako odloči zato sedet. Pa naj bo rdeč, črn, roza al pa lila pikčast. Naj se ubadajo s tem pristojne institucije, ne pa politika, mediji, parlamentarne komisije in ulica.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.214
3.621
113
Sicer pa poglejmo samo nekaj najbolj očitnih primerov: Šarec - "lepa nataša", Cerar - "maketa", Bratuškova - "samopredlaganje" itd...
...+ najbolj očitna/boleča/draga:
nič, niente, zero, nichts... ...narejenega na področju kriminala, ki ga fura naše državno zdravstvo - seveda v spregi z dobavitelji - ob nabavah materiala in opreme po večkratniku tržnih cen.
Žal se očitno tudi Gantar tega ne bo/ne zna lotiti - ne pozabiti, da je Gantar nekoč zaradi nemoči nasproti "vsesplošni korupciji" v državnem zdravstvenem sistemu, kot zdravstveni minister, zelo hitro odstopil. In kar ne v€€€rjamem, da je zdaj tozadevno kaj druga耀€.
Janši pač ne ostane drugega kot, da ga gleda sicer mu z odhodom Desusa razpade vlada.
"Lepote" proporcionalnega volilnega sistema in seveda nesposobnih/koruptivnih: NPU, KPK, celotno sodstvo itd... ...povsod sami NAŠI™.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zadost, da sem (v živo) mahal Titu, da sem šel v Dom JLA na ples in da sem bila leta 88 na Roški. Za študentske proteste leta 68 sem (par let) premlad, se pa v živo spomnim, ko so hoteli imeti "miting resnice" v Ljubljani, pa ko so šli leta 81 tanki na ceste na Kosovu, pa leta 91 v Beogradu itd...
Lepo si se zmazal. Ker sva glih +- generacija - zadnji resni protesti v Sloveniji pred Roško in potem Mariborom so bili študentski leta 68, ki se jih oba "megleno" spominjava. Takrat so tudi zadnjič eni šli "sedet" oz. bolje rečeno so jih na daljši rok onemogočili iz "družbenega življenja".
Mitinga resnice v SLO ni bilo - so železničarji preprečili - vprašaj Omerzo če ne verjameš, itak je "vaš".
Za Kosovo in Beograd pa me "savršeno zaboli k.rac" in večina vas prav tako razmišlja.

In point mojega vprašanja sploh ni bil to, ampak vztrajno nabijanje nekaterih (tokrat konkretno vaju), da si ljudje želijo nazaj SFRJ. Ne, ne želijo si je nazaj, nebi pa škodilo prevzeti kake dobre prakse iz tistega časa - mogoče tudi pravosodja, policije in vojske. ;)

Zarolaj si posnetke s četrtkovih protestov in opazuj mimiko nekaterih policajev - me zanima kaj boš odkril? Jaz vidim, da se tretjini zdi fajn, ko lahko "udri po siromaku", pa ko hodijo v "bojni opremi" ko šerifi na široko v ramenih in roke "na gov'si". Tretjina se jih dobesedno boji - očitno tudi tista dva trije okoli onega, ki ga je barabin šutnil v hrbet, ker če nebi bilo tako, bi stekli za njim - pustimo sedaj teorije zarot! No in nenazadnje se tretjini vse skupaj zdi neumno. Pa ne me zdaj za tretjine držat, ker lahko še bolj in bolj razpredamo o obnašanju tam.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.