Bicikljada proti JJ-u 2. del

Bo jutri parlament ograjen?

• Ja kar naj bodo za ograjo!

Glasovi: 11 25,6%
  • Ne....to bi oteževalo pobiranje papirnatih avijončkov za ograjo :(

Glasovi: 5 11,6%
  • JANŠA JE KRIV!!!

Glasovi: 31 72,1%

• Skupaj glasov
    43
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Plačujemo ceno za to, da trenutno ni nogometnih tekem z navijači, kjer so se strasti huliganov lahko sprostile.
Kdo so tisti, ki nimajo kaj več izgubiti? Jabolka so pri nas trgali Romuni. V hmelju so prav tako sami Romuni. Kje točno so bili tisti, ki nimajo več kaj izgubiti?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
13. jul 2011
2.677
626
113
Vprašanje je, ali so bolani mediji zgolj odraz družbe, ali soodgovorni pri debilizaciji le te.
Že več kot ena cela generacija je zrasla gor z debilnim POP TV. Ta generacija (oz. že dve) je že pop-tvizirala druge medije - tudi javne, žal.
Če upoštevamo še na kakšni podlagi je vse to - praktčno vsi državljani smo gor rasli v sistemu, ki se je poskušal regulirati vse in vsakogar. Posledično ne znamo prevzemati odgovornosti (to pove vsak tujec, ki dela pri nas) in čakamo, da bo za vse poskrbela "država". In za vse je tudi kriva "država". Krizne razmere, kot so sedaj, to lepo pokažejo.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
702
92
28
Nekaj mi ni jasno glede včerajšnjih protestov po LJ. Doslej je ta zadeva potekala mirno, vedno v petek, vedno na približno enak način. Kaj je to bilo včeraj? Kakšna navijaška banda ali kaj podobnega?

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Kakorkoli že, jaz verjamem antifi, da to niso bili oni. To so bili kar lepo ljubljanski čefurji, dilerji in podobna elita. Trenirke, sŁovenština, napadanje iz hrbta... vse jasno.

Žal mi je samo, da jih policija ni smela orenk nabiti. Za take je pendrek, solzilec in gumijaste krogle. Pa čimveč v kible in vmes še kakšen "obvoz"čez toško čelo (z vmesnim postankom).

Well... prijet osumljenec ki je skusal zanetiti pozar... 20 let, drzavljan bih s stalnim bivanjem v RS. Mislim....ne me je.bat no... to niso nobene demonstracije ampak zbor huliganov

Ja sam kdo stoji za tem? Kdo ima največ koristi od tega? Kdo je najbolj "oglaševal" včerajšne "demonstracije"?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
V ozadju pač niti vleče nekdo, ki si zelo želi anarhije. Rekel bi, da me ne preseneča.
Z anarhijo seveda zgubi stabilnost, premoženje, udobje, večina prebivalstva. In je nova priložnost za peščico. Ampak ljudje tega ne razumejo, ker mislijo, da jim sedaj gre slabo. Na FB sem imel dva prijatelja mlada upokojenca, ki sta pri svojih 1000 €+ pokojnine tako jamrala in bentila, pozivala k nasilju proti trenutni oblasti, da sem ju moral skenslati. Pogrešala sta drugo Švico. Nista pa vedela, da v Švici sploh še ne bi bila v penziji.

• Všeč mi je
Reactions: tomi

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Korist ima zgolj in samo oblast. Zdaj bojo imeli izgovor brezkompromisno užgat po vsakem poskusu protesta proti brezmadeżni oblasti.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ja dilerje je to konkretno prizadelo, noben prav na to ne pomisli...
Saj v PKP5 in PKP6 je predvideno nadomestilo za take. :evil:

Ja sam kdo stoji za tem? Kdo ima največ koristi od tega? Kdo je najbolj "oglaševal" včerajšne "demonstracije"?
A se nismo to tudi v MB dolgo spraševali? :fredi:

Drugače pa ja, kot je že nekdo omenil - lepa vzpodbuda za "molčečo in pasivno večino". Tudi v MB se je tako zares začelo. Mogoče pa le kaj pomaga - ampak ne bomo sedaj začeli jamrat, da drugega pa ni in ga ne bo. :jok:

PS: pa še to - včeraj so JPD & KUL + vsi razen SDS zamudilo zgodovinsko priložnost za glasovanje o konstruktivni nezaupnici zaradi škodljivih izjav IJJ. Pa da vidimo kdo je z njim in kdo ne - enkrat za vselej!

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.433
3.742
113
Nekaj mi ni jasno glede včerajšnjih protestov po LJ. Doslej je ta zadeva potekala mirno, vedno v petek, vedno na približno enak način. Kaj je to bilo včeraj? Kakšna navijaška banda ali kaj podobnega?
Včeraj je bil Anonimus, 5 november, v zadnjih nekaj letih globalno prevzet dan izdaje. Podobno kot Valentinovo ali pa Črni petek.
Četrtkove "V for Vandetta" proteste sta poleg družbe Anonimus Slovenija javno podprla Ivan Gale in gibanje OPS majorja Trohe... pa gibanje Maske dol. Tako da nekaj podpore pa je (je pa res da jih javno niso podprli na POPtv in RTV Slovenija, kot denimo podpirajo petkovo jenulljenje)
https://en.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes_Night

5-novembeski moto in ikonografija...
ee378943e7af1bd7a6de25e4cfbfcc71--v-for-vendetta-movie-v-for-vendetta-quotes.jpg

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ampak Anonimus so se distancirali zvečer od izgredov - očitno so bili "soorganizatorji", so pa tudi podcenili "peto kolono", naročeno od nekoga drugega. :cool:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113
Petkove proteste je režiral Jaša Jenull, ki je vsakič poskrbel tudi za medijsko pokrivanje in se vsaj enkrat dogovarjal z novinarko Katarino Matejčič, kako bodo protesti potekali (da bo medijski učinek najboljši). Jaša je sicer tudi leta 2013 pozival k padcu takratne vlade Janeza Janše.

Včeraj je bil najprej popoldne protest gibanja OPS pojočega majorja Ladislava Trohe, ki poziva proti nošenju mask in ima različne konspirativne teorije. Po hišah so raznašali tudi vabila.

Temu protestu so se na spletu pridružili razni ekstremisti in AnonSlo, ki so vnaprej napovedovali, da bodo protesti nasilni in da bo vlada po protestih padla. Tako da so verjetno mnogi nepridipravi videli priložnost za nasilje, če se udeležijo. Na protest pa so prišli tudi nekateri petkovi protestniki, ker pogrešajo druženje.

Upam, da varnostne službe raziščejo, kakšno je bilo ozadje.

B81

22. jul 2007
36.903
10.473
113
Ja zdaj se bo hotelo prikazat jajota kot odgovornega, ko KUL nima dovolj glasov...po spletkarjenju smo cela amerika res.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Zalostno je ko danes poslusam te bebave teorije zarote. Eni trdijo da je to naroceno s strani vlade, drugi da s strani opozicije. Ne. Sprijaznite se, da med nami zivi golazen ki uziva v huliganstvu. Ki sovrazi “oblast”. In so se prisli sprostit. Iz murske sobote je npr prisla navijaska skupina. Organizirano. In pa razni kriminalci ki mislijo da so drugi escobar in jih bo narod po rokah nosil ce se bodo izpostavili proti oblasti.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zalostno je ko danes poslusam te bebave teorije zarote. Eni trdijo da je to naroceno s strani vlade, drugi da s strani opozicije. Ne. Sprijaznite se, da med nami zivi golazen ki uziva v huliganstvu. Ki sovrazi “oblast”. In so se prisli sprostit. Iz murske sobote je npr prisla navijaska skupina. Organizirano. In pa razni kriminalci ki mislijo da so drugi escobar in jih bo narod po rokah nosil ce se bodo izpostavili proti oblasti.
In kaj so "tvoji" delali na kontrolah prehoda občinskih mej? Aja vsi so s.p.ji z nujno službeno obvezo v LJ.

• Haha
Reactions: Pbutec in Gonzo
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.