Citat:
Uporabnik mario pravi:
Pri nas je problem v tem da delodajalci plačajo delavcem minimalno plačo, ker jim to omogoča zakon. Če bi se minimalna plača dvignila na vsaj 1000€ bruto bi bila druga zadeva. Veliko privatnikov živi dobro, ampak delavcem ne plača toliko koliko si zaslužijo. Za njim je problem v vseh prispevkih, davkih, ..... Država je požrešna.
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Pi*da folk vi niste normalni
Vsekakor je bolje za tisti čas tud gnoj kidat
Citat:
Uporabnik mario pravi:
kolega dela v avstriji fizično delo in ima 1800 € neto plače, pri nas za isto delo dobiš cca 500€ plače...
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Daj povej kolko imaš plače in kaj delaš? Pa rad bi te videl kako za 400€ 10 ur gnoj kidaš pri 30°, to pomeni vile gonit ne na štilju sloneti. Eni ste za druge pametni ko 100 mater, samo delali še v življenju niste.
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
A ne moreš pod enim nickom pisat?
In kaj je pol problem, zaradi mene lahko 174 ur na mesec zastonj drek kidaš, če ti tako paše, pa še doplačaš lahko.
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Zahvali se moderatorjem, ker so mi omejili poste na 6000 sekund.
BTW: Ti pa čep doma pa jambri kako ni službe.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ynos:
Računaj koliko pogoltne država, če imaš 5. stopnjo in delaš 8 ur na dan, prideš domov in ne misliš na šiht do naslednjega jutra (brez obveznosti), dobiš 800 bruto.
sem poslovodja trgovine, dobim 800€ bruto točno.....in ni res da sem brez obveznosti.....
Citat:
Uporabnik mario pravi:
Pri nas je problem v tem da delodajalci plačajo delavcem minimalno plačo, ker jim to omogoča zakon. Če bi se minimalna plača dvignila na vsaj 1000€ bruto bi bila druga zadeva. Veliko privatnikov živi dobro, ampak delavcem ne plača toliko koliko si zaslužijo. Za njim je problem v vseh prispevkih, davkih, ..... Država je požrešna.
Če ne bi bilo socialne bi veliko ljudi šlo delat za 400€.
Poglejmo še mlade...skoraj vsi grejo študirat... Še malo pa bodo vsi samo še diplomiranci, magistri in doktori. Me prav zanima kdo bo pol ostala dela delal.... Vsi bi radi takoj ko diplomirajo dobili dobro plačano delo... pa to tako ne gre... moraš začeti nekje na dnu pa pol če si dober lahko napreduješ...
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
naj delavca za svoje delo plačajo pošteno, če firma tega ni zmožna naj se jo zapre.