Bi sprejeli vsako delo za 400 evrov?

BI sprejeli vsako delo za 400 evrov?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Živjo

Bi bili pripravljeni sprejeti vsako delo, ki se vam bi ponudilo pa tud, če bi bilo treba cel dan kidat gnoj ali pa cele dneve delat na gradbišču za 400 evrov in to sred poletja +30 stopinj ali pa čiščenje WC-jev.

Nazadnje urejeno:

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Človek to so floskule tistih, ki s polno ritjo serjejo. Je pa žal gola realnost in pa še eno dejstvo, nihče mi v teh časih ne bo govoril, da ena familija preživi s 400€ plače! Se še drugače znajdejo.
evil.gif

PS: Bi ga sprejel ja, samo ne za polni delovni čas.
evil.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
A ni bolje sprejeti vsako delo pa si iskati neko drugo delo, ki je plačano malo boljše in imeti možnost napredovati kar visoko in s tem plačo kot pa čakat in nikoli ne dočakat.

Nazadnje urejeno:

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
A ni še bolje nekje fušati za konkretno višji znesek, pa si tačas iskati to bolje plačano delo?
17758-icon_confused.gif

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
A ni še bolje nekje fušati za konkretno višji znesek, pa si tačas iskati to bolje plačano delo?
17758-icon_confused.gif

Kdo pa sicer ne fuša v Sloveniji. Saj ima vsak še kakšno popoldansko delo.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Potem pa ne vidim potrebe po sprejemanju rednega posla za 400€. Se raje kakšno uro dlje fuša.
zmaga.gif

Misliš, da bodo današnje paglavce še dolgo nategovali s to borno plačo, za tak denar povečini delajo ljudje pred penzijo, ki nimajo izbire, in za kakšen teden še kdo, ki je ravno iz šole uletel, ostali bodo pa zmeraj manj, ker bodo slej ali prej ugotovili da se pri teh stroških ne splača in prav imajo!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ne da sem len, al pa da so pogoji "prehudi", enostavno mislim da sem predolgo hodil v šolo, da bi prejemal minimalca,
pa makar imam službo kjer nerabim nič delat, cel dan samo po kofetkih hodim in ocenjujem kafiče,
Da pa imam osnovno šolo... Za 400€ negrem delat nič fizičnega, raje grem taksi furat, sedim na riti in se fijakam,
ni hudič da ne nafehtam skoz mesec pol te vsote v napitnini + plača.

kar pa ne pomeni da smetarjev in podobnih ne spoštujem. Kakšnega smetarja 2x raje vidim kot pa "varnostnika" ala vratarja,
ki je tam striktno zato ker je lenuh po duši. Vsako delo je častno, kakšnega si zbereš pa je odvisno od posameznika do posameznika.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
A ni bolje sprejeti vsako delo pa si iskati neko drugo delo, ki je plačano malo boljše in imeti možnost napredovati kar visoko in s tem plačo kot pa čakat in nikoli ne dočakat.

In potem po CELODNEVNEM garanju za 400eur bo šel človek še na zavod za zaposlovanje si iskat novo delo in bo ugotovu da je mogu takrat ko je mel zavod uradne ure ETAK delat k konj
zmaga.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Daj povej kolko imaš plače in kaj delaš? Pa rad bi te videl kako za 400€ 10 ur gnoj kidaš pri 30°, to pomeni vile gonit ne na štilju sloneti. Eni ste za druge pametni ko 100 mater, samo delali še v življenju niste.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
90% anketirancev bi si našlo neko drugo boljše plačano delo. Noben ti nebo šel delat zastonj (kar delo za tako plačo je).

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
vse skupaj je tudi odvisno od situacije v kateri si..če nujno, nujno rabiš denar boš verjetno vzel vsako delo, pa si seveda ob tem iskal boljšega..če pa še ni take sile, da ti lahko starši ali partner ali kajjazvemkdo še pomagajo oz. imaš kaj našparano in se ti ne gre za gol obstoj, pol pa verjetno glih ne boš jemal tako delo za tako plačilo..

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Živjo

Bi bili pripravljeni sprejeti vsako delo, ki se vam bi ponudilo pa tud, če bi bilo treba cel dan kidat gnoj ali pa cele dneve delat na gradbišču za 400 evrov in to sred poletja +30 stopinj ali pa čiščenje WC-jev.

Spet en trustov alter mora delat ankete.
jezen.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Pi*da folk vi niste normalni
stupid-1.gif

Vsekakor je bolje za tisti čas tud gnoj kidat
cheer.gif

Očitno še nisi "gnoja" kidal po 10h na dan pri 30 ali več stopinjah....jaz sem ga že

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
Citat:
Uporabnik hondas pravi:
Pi*da folk vi niste normalni
stupid-1.gif

Vsekakor je bolje za tisti čas tud gnoj kidat
cheer.gif

si en tistih ki s polno ritjo serješ, pa so te tukaj polne lape?
smirk-1.gif
glej za 400€ ne primem šaufle v roko, v bistvu sploh ne dvignem riti iz kavča. Zakaj? zato ker si z 400€ ne moreš čisto nič pomagat, životariš.
Naša gnila deželica je nastavljena na min. plače, max davke, in kaj dobiš iz te kombinacije? Fuš dežela! Čudno neda??!! Če nimaš dveh levih rok in nisi len smrdljivec, te delo na fuš čaka za vsakim ovinkom in to za lepe pare.
Tak da moj odgovor na tvoje brzvezno 10x premleto vprašanje: za 400€ ne odprem oke, bi pa v tem času fušal in intenzivno iskal drugo delo
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Za normalno preživetje oz. živetje/življenje mora človek imeti nekje 1000€ plače (nakazano na TR), pa še to v primeru, da si lastnik stanovanja ali da imaš neko ugodno mesečno najemnino do max 300€. Žalostno je, da mora človek gledati na vsak 1€,če pogledate shemo:

Primer:
PLAČA 800€
- stanovanje najemnina 250€ ZELO UGODNO
- stroški stanovanja 150€ ZELO NIZKI, ponavadi višji, sem verjetno sploh ni všteta TV, GSM, Internet....
= 400€ ti ostane za življenje, prevoz, obutev in obleka...

13,3€ na dan, BRAVO VLADA.

Pazite še to, 800€ niti ni tok slaba plača, poznam dosti ljudi, ki ima še manj.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Jst zase vem, da bi mogla bit res huda kriza glede preživetja, da bi šla za čistilko..pa ne zato, ker bi mi bilo delo "pod pasom", ampak ker imam zelo slab želodec za razne izločke in bi prej še dodatno posvinjala, kot počistila. Ampak v res hudi stiski bi verjetno tudi tako delo sprejela. Vsekakor pa menim, da bi se dalo (z mojo izobrazbo, izkušnjami, delovnimi navadami, ipd.) najti kaj boljšega...no, ampak nikoli ne veš, s čim ti življenje postreže...in nikoli ne reci nikoli.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Pri nas je problem v tem da delodajalci plačajo delavcem minimalno plačo, ker jim to omogoča zakon. Če bi se minimalna plača dvignila na vsaj 1000€ bruto bi bila druga zadeva. Veliko privatnikov živi dobro, ampak delavcem ne plača toliko koliko si zaslužijo. Za njim je problem v vseh prispevkih, davkih, ..... Država je požrešna.

Če ne bi bilo socialne bi veliko ljudi šlo delat za 400€.
Poglejmo še mlade...skoraj vsi grejo študirat... Še malo pa bodo vsi samo še diplomiranci, magistri in doktori. Me prav zanima kdo bo pol ostala dela delal.... Vsi bi radi takoj ko diplomirajo dobili dobro plačano delo... pa to tako ne gre... moraš začeti nekje na dnu pa pol če si dober lahko napreduješ...