Bencin v dizla

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Torej...da slišim kak naj bi bilo v teoriji pri taki neumnosti iz naslova....ter predvsem kako naj bi se lotil postopka praznitve vsebine.

Ker mojemu fotru je včeraj uspelo natočit 40 litrov bencina v svojega dizla (v 55 litrsko keso).

Ko se je odpeljal mu je po kakem km začel kihat, potem pa se je obrnil in z njim še 'pripeljal' do doma.

(dotično gre za MB A 170 DCI).

Ko začne kihat je ponavadi že prepozno, sploh če se odloči odpeljat domov.

Meni je v megana dci mama vlila za takratnih 5 jurjev bencina na cca 10l nafte, in se pripeljala domov 5km.
Že ko mi je rekla da mi je tankala sem se za glavo prijel, ker nikol ni imela dizla. Nato me je starc šlepnil na petrol
sem not vlil 2x dvotaktol, in do roba nalil nafte; brez posledic.

Tebi pa na teh 40l priporočam pumpanje. Na petrolu zaprosi za tel. št.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Nej bi se šlo zarad KAO presuhe nafte...oz ta k ma mn žvepla tanova nj bi mn mazala pa KAO zato "bosch" ribne.....v to smer nj bi šlo to!

no comment
crazy1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Problem je v biodizlu, ki ima slabše mazalne lastnosti in ga je sedaj moderno dajati v dizelsko gorivo. Žveplo je pa čisto drugi faktor in njega vsebnost je omejena z Euro normativi odkar smo v EU.

Ogo

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Torej...da slišim kak naj bi bilo v teoriji pri taki neumnosti iz naslova....ter predvsem kako naj bi se lotil postopka praznitve vsebine.

Ker mojemu fotru je včeraj uspelo natočit 40 litrov bencina v svojega dizla (v 55 litrsko keso).

Ko se je odpeljal mu je po kakem km začel kihat, potem pa se je obrnil in z njim še 'pripeljal' do doma.

(dotično gre za MB A 170 DCI).

Če bi se to meni zgodilo bi še isti moment poklical asistenco od Triglava.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Aha pa je kle fora pol z dvotaktolom al je to en ornk nateg......ker tud če bereš forume se govori o deci olja na pouhn tank kar pa je mal smešn da bi mel kake ugodne vplive pr taki količine nafte

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Problemi dizlašov za katere bi nekteri rekli da so šparovčki
evil.gif

To je lep primer zakaj v življenju ne bom več šparal tam kjer se ne da in nikoli več ne bom kupil dizla. Če ti ne gre turbina za +1000€ pa natočiš benc in uničiš cel motor.

Tak primer sem imel sam na petrolu kjer mi je študentek v malo bolj športno serijsko popedenan avto že točil bencin še preden sem na pumpi stopil iz avta.

Bencinarjem se to ne more zgodit. Črpalna pištola dizla ne gre v luknjo bencinarja, če ti pa to slučajno kako rata pa je potrebno oljčka le posesat ven in natočit benz. Benz motorja s tem ne moreš uničit.
cool-1.gif