Beljenje zob

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Je kdo doma, z raznimi trakovi (brez zobozdravnika) uspel pobeliti zobe? Kateri produkt ste uporabili... glede nevarnosti zarai peroksida mi je itak jasno...izdelkov je malo morje....

tony

Guru
23. jul 2007
9.753
1.537
113
Kar sem jaz videl možnih stranskih učinkov, je bil eden: umik dlesni. Česar si ne želiš, in je morda estetsko še večji problem kot rumeni zobje.

P.S.: kavo, pravi čaj in čike si že skenslal?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja možno je vseeno ampak čisto tko me zanima ali je sploh kaj uspeha z temi izdelki kar kupiš v trgovini ali je nujno k zobozdravniku..

Brooks

Pripravnik
1. maj 2012
75
0
6
Kolikor sem bral o tem se s tem ni za zajebavat. Namreč, ko te začne skelet in imaš zobe občutljive kot hudič boš molil da bi ne probal beliti z izdelki v navadnih trgovinah. Če si že imel kdaj občutljive zobe veš o čem govorim. Močno priporočam posvet pri zobozdravniku.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Je kdo doma, z raznimi trakovi (brez zobozdravnika) uspel pobeliti zobe? Kateri produkt ste uporabili... glede nevarnosti zarai peroksida mi je itak jasno...izdelkov je malo morje....

zakaj res ne greš k zobarju??? pa niso zobje nekaj s čimer lahko malo eksperimentiraš s cheap izdelki...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.013
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Bodi frajer in probaj, če bo vse v redu pa poročaj
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sem probal teoretično, stranskih učinkov je preveč, da bi se lotil praktičnega preizkusa.
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Enkrat sem bil na posegu pri zobarju in je vmes nekdo telefoniral za beljenje zob. Zobozdravnik je zadevo odsvetoval in če se ne motim rekel da on tega najraje sploh ne počne...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Glede tiste prepovedi sem se malo pozanimal, prepovedali bodo vse izdelke ki imajo notri več kot vsaj 1% peroksida; Kao razlog je varnostni, saj le zobozdravnik z izkušnjami naj bi vedel kako ravnati s takimi izdelke, neposredno pa je seveda v ozadju zaslužek, ki ga zdaj pobirajo takšni in drugačni izdelki zobozdravnikom...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Zanimivo, da ti bo vsak spodoben dohtar zadevo odsvetoval razen v izjemnih primerih. Le zakaj, če to ni nič kaj tazga?

MrAs

Pripravnik
8. avg 2007
33
0
6
Koliko pa je star tvoj zobozdravnik? Ker včasih so belila res poškodovala zobe, danes pa ni problemov...
Je pa res da malo zdravnikov sploh beli zobe, in najlažje je reči, da tega ne bi naredil oz. odsvetoval, saj nima niti opreme, da bi lahko naredil...
Preverjetno na lastnih zobeh, ne škoduje, mora pa narediti profesionalec, to se pa strinjam. Jaz lahko samo priporočim http://www.beljenje-zob.si

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Kako pa ti veš kaj je bilo včasih ali sedaj? Kako pa ti veš, da ti včeraj ni načelo sklenine? Beljenje je isto kot poliranje avta, ok pri beljenju gre za kemične procese v drugem za fiziko, ampak imaš foro v debelini, ko je nimaš več boš pa kaj? Avto lahko pobarvaš, zobu sklenine ne boš povrnil.

Jaz ti samo povem, da imaš doktorje, ki kupijo kit, ki mimogrede ne stane 100 eur in na vsak način posiljujejo beljenje. Zakaj? Ker za to poberejo 300-500 eur. Nekdo z vestjo in ki ima opremo pa ti bo odsvetoval razen ko res ni druge rešitve oz. je problem preveč pereč. Moraš vedeti, da si to eni naredijo enkrat in čao, imaš pa pičke, ki previsijo v solarijih in bi si belile zobe vsake 2 meseca.