Bela tehnika in servisna popravila?

22. jul 2007
13.410
1.660
113
124
Ali obstaja kakšno pravilo na teh servisih, do koliko teže naj bi se stroji-naprave popravljale na domu?

To sprašujem, ker imam doma pralni stroj kateri tehta cca 75kg in mi nekako ni da bi ga prekladal spet gor in dol po hiši in vozil naokoli, sploh, ker vem kako sem se j...l z njim ob nakupu.
Sicer mi še normalno deluje, ampak nikoli ne počiva, pa star je že tudi 3 leta.

Hladilnik, kakor imam v spominu je serviser doma popravil.

Kakšne izkušnje imate pa vi s tem
sprasujem se.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.852
6.514
113
tašči so vedno doma, pa ohoho let nazaj (20?) so mami tudi doma. ta zadnja pa res ni info, ki bi bila kakorkoli relevantna danes, ampak vseeno. pralec gre samo enkrat v bajto in enkrat ven, po mojih izkušnjah.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.013
836
113
če ga ne zna na licu mesta popravit - naj ga odpelje.. kako - njegov problem. če je zajeban - se mu poveča motiv, da popravi pri tebi.

lastne izkusnje:
- pomivalni in pralni stroj popravil na licu mesta
- hladilnik - vzel elektroniko s sabo (ploščica za "v žep"), se vrnil s popravljenim delom
- sušilc - presodil, da je popravilo nesmiselno in pošteno povedal, da bi koštalo 1/2 cene novega
- indukcijska plošča - že po telefonu povedal, da nima smisla (sem samo prebral napako z displeya)

Sušilc in indukcijska sta bila 7+ let.. tko, da sem tud sam sklepal, da sta crknila dokonca oz. bo naslednjic crknilo se nnekaj drugega