Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
1. Se opredeliti glede nečesa, ali česarkoli.
2. Zagovarjati svojo opredelitev.
Argumenti, da to ni tako?
To ne drzi v praksi, pa tudi kakor teorija je debilizem. Ti nimas pravice nekaznovano provocirati kogarkoli kadarkoli zelis.
Vsaka normalna oseba ve kaj se spodobi in kaj ne in se tega drzi. Kdorkoli provocira samo da nekaj dokaze mora tudi sprejeti odgovornost za posledice.
Si pa velik pravnik...
Če napišem, da je nekdo (sosedov Franci, Kučan, Alah) majhen, to ni provokacija. Je zgolj moje mnenje, je moja opredelitev glede omenjenih likov.
In kot tako jo lahko objavim na spletu, natiskam na majico, itd.
Pravica do (lastnega) mnenja + pravica do govora.
V ZDA (mislim da 1. amandma) sem bral, da si lahko v zvezi s to pravico celo žaljiv...
V EU pa z konstatacijo, da je nekdo majhen, ne boš imel nikakršnih težav, razen če naletiš na kakšnega Francija, ki ga bo zmotilo, da imaš na majici napis: Franci je majhen.
Po tvoji logiki bi te, če bi imel na majici napisano: moški tiči so majhni, lahko napadlo 95% moških, ker imajo majhne, ali mislijo, da imajo (pre)majhne.
Hočem reči, da neka ugotovitev, celo kritika ne bi smela prizadeti drugih, ker je sama po sebi - subjektivna, je le mnenje avtorja, ki se nekoga lahko dotakne, ampak to je čisto njegov problem problem. Problem njegove psihe, njegove samozavesti.
Poleg tega impliciraš, da sem deb.il. A tako žaljenje je pa v redu?
Ampak jaz se recimo zaradi tega tvojega mnenja sploh ne sekiram, ker čisto dobro vem,da si glede na to, kar si do sedaj napisal na Alterju, stokrat večji deb.il...
Mogoče si ti celo že v kakšni drugi kategoriji, kajti medicinska gradacija gre takole: deb.il / imbecil / idi.ot...