Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.723
6.492
113
65245758_img_7439_show.jpg

12:18 Nina Cverlin, TV Maribor: 250 beguncev iz centrov v Mariboru in Lenartu nadaljuje pot proti Avstriji. Videli smo jih na obvoznici, na regionalni cesti, nekateri iščejo bližnjice čez travnike, polja in bližnje griče. Med begunci so tudi ženske in otroci.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Naj jih še 500 pošljejo v Kočevje, da se bo @bizi na lastne oči prepričal, če so res begunci ali le migranti, jih bo lahko od blizu štel.

Preštel si jih že ti, če jih pa pošljejo, pa nimam nič proti, ker pri nas še živijo Ljudje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
"Gor na bus ali pa nazaj domov," je policist na mejnem prehodu Obrežje povzal prebežnike, naj se vkrcajo na avtobuse, s katerimi jih bodo odpeljali v begunske centre v notranjosti Slovenije.

Zgleda, da imamo srečo in smo prave policaje poslali na mejo
cheer.gif

In tak je tudi treba s temi turisti.

Mediji pa nenavadno, minimalno poročajo.

http://www.slovenskenovice.si/...prehodu-obrezje

Mislim no, vsak ima skoraj dron s kamero, da malo posname, očitno bralci opravljajo delo namesto novinarjev.

In to so kazali tudi na 24ur

Očitno so čudne direktive iz Ljubljane...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ali še nisi na meji? Lahko bi pomagal pljuvati na ekonomske migrante, klofutati otročičke, trgati ženskam rute z glav itd.

če ni koga klofutat in jim trgat rute z glave
sami junci, ki so se z begom izognili mobilizaciji, dezerterji so jim včasih rekli, danes pa vojni begunci

Vsak vidi tisto, kar hoče videti
priden.gif
Ni čudno, če so pa včeraj spuščali, kolikor pač so, predvsem družine, ženske otroke.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Na tem prenosu v živo kjer je kamera med migranti se skos razlega smeh in dobra volja... čudno, pa taki reveži so.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Naj jih še 500 pošljejo v Kočevje, da se bo @bizi na lastne oči prepričal, če so res begunci ali le migranti, jih bo lahko od blizu štel.

Preštel si jih že ti, če jih pa pošljejo, pa nimam nič proti, ker pri nas še živijo Ljudje.

Saj boš kmalu tudi bežal pred temi Ljudmi...

SKratka, nimajo razloga, da so tako navalili na EU.

Bežijo v Nemčijo, kjer so džamije, musoti, domače okolje, kjer bodo lahko parazitsko živeli na račun EU in tudi nas.

Pravila so za vse enaka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pravila so vedno enaka, drugo pa je izvrševanje, to pa menda ja ločiš.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
"Beguncem, ki prihajajo v Slovenijo, poskušamo zagotoviti vse, kar potrebujejo, pri tem pa pozabljamo na naše lastne ljudi - policiste, ki se z njimi soočajo. Migranti dobijo tri tople obroke, mi pa smo v 16 urah dela dobili sendvič, vodo in čokoladico, pravijo, in vodstvo pozivajo k boljši logistični podpori. Na Policiji odgovarjajo, da dopuščajo možnost, da se je to komu zgodilo, nikakor pa to ni sistemski problem."

gremo talat sendviče našim policajem?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
erikson a pa si prijavil policiji da se po cesti sprehajajo ilegalci? In zakaj ne?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Sem že povedal, pa še enkrat bom. Država se bo maximalno potrudila, da zajebe in jebe svoje ljudi, pred drugimi pa bo padla na kolena. Zapomnite si to....

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
slovenia_poor_state.png

Kako so polni predsodkov... Kakšna Ironija.

A je to zaenkrat najbolj luštna sirka?
rolleyes-1.gif

Kolikor sem se pogovarjal zadnje dni so bili nekateri sogovorniki zelo prizadeti zaradi te izjave.

To ni nič čudnega.

Tudi v Evropi veliko ljudi misli, da je Slovenija zelo siromašna dežela, v isti ligi z Romunijo, Bolgarijo itd.
Drugod po svetu (Amerika, bližnji vzhod, Azija) nas pa večinoma sploh ne poznajo.
Po imenu sodijo, da smo bili včasih najbrž del Sovjetske zveze, morda tam nekje okoli Čečenije.
Med begunci so mnogi verjetno šele na tej poti sploh prvič slišali za Slovenijo.

Verjetno sem prepotoval malce več kot večina in pogosto sem dobil take odzive, ko sem povedal, da sem iz Slovenije.
Nekateri so že bili malce bolj poučeni, nekateri so morda celo že bili tukaj, večina pa ni imela blage veze.

V ZDA me je nekdo vprašal, če imamo pri nas avtomobile.
V Južni Afriki pa, če se pri nas da dobiti meso.

V ZDA pogosto mislijo, da sem priseljenec, ter se zelo začudijo, ko jim povem, da nisem in da živim v Sloveniji.

Kadar potujem v Veliko Britanijo, me včasih na letališču immigration officer vpraša, koliko denarja imam s sabo, kje je moja povratna karta in če prihajam tja iskat delo (predvidevam, da obiskovalcev iz Nemčije ali Norveške tega ne sprašujejo).
Zanimivo pa je, da so immigration officerji na ameriških letališčih videti bolj poučeni. Tam me še nikoli niso spraševali kakšnih oslarij.

Ko v VB naključnemu sogovorniku na vlaku, v baru itd poveš, da si iz Slovenije, te že sumničavo pogleda in si misli, da si prišel tja krast, odžirat zaposlitev domačinom ali pa biti welfare parazit. Ko poveš, da si samo na obisku in da ne živiš v VB, pa meni, da imaš gotovo zgoraj naštete reči v načrtu.

Pred leti (malce pred slovenskim vstopom v EU) me je na londonskem letališču en modrec na check-inu vprašal, kje imam vizum za Nemčijo (iz VB sem se prek Frankfurta vračal domov). Razložil sem mu, da vizuma za Nemčijo ne rabim, celo potnega lista ne, zadostuje osebna izkaznica, pa me je še vseeno zelo sumničavo gledal. Na srečo mi je le sprintal boarding ticket in sem se lahko vkrcal.

Ne vem, zakaj bi bilo treba biti zaradi tega prizadet ali užaljen, tako pač je.
Ljudje so povsod večinoma nepoučeni tepci in delujejo na podlagi predsodkov (priznam, da se tudi ta stavek bere kot predsodek).
Tistih bolj informiranih, ki jih zanima svet okoli njih, je povsod le za vzorec.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no, dejmo povzet delovanje drzave v tej situaciji. cez teden je bilo veliko napisanega cez drzavo, ces da je slabo pripravljena. kaj se vam sedaj zdi? men se zdi da majo zadevo kar pod kontrolo. policaj je pa pac v sluzbi, in mu pripada sdo, cez nekaj ur bo sel domov k zeni na toplo juzno, pa se popoldanski seks bo dobil mogoce. dramo iz tega delat je spet samo populisticna gesta.

kaksni so kaj nacrti EU za naprej, cez pol leta, 1 leto?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, edini je,ki je bil v VB

Bil tam z letalom, avtom... Nihče nič ni vprašal, skratka pravljice

Zda pa bodo tudi kmalu dobro poznale slo oz Slovenko,ki jim bo vladala

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.