bedaki na cesti

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.434
4.885
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Čist mimo in čist zraven...
Moj brat vozi hitro in ima avto, ki lahko vozi zelo hitro.
Jaz mam srednjo žalost, bi rekli na Alterju.
Za stavo sva šla od LJ do MB hkrati.
Kolko je on vozu, ne vem, jaz po omejitvah (130 AC).
Bil je 5 min prej...
Jupiiiii :cool:

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sass

Guru
1. sep 2007
5.398
1.038
113
po google maps je od LJ do MB kakih 110km (od table do table) in v tem trenutku bi za to vožnjo rabil 1h 10min. če je tvoj brat prispel na cilj 5 minut prej, bi on rabil 65 minut, ti pa 70 minut. tvoja povprečna hitrost na celotnem odseku bi bila 94,3 km/h, njegova pa 101,5 kmh. torej je on v povprečju vozil dobrih 7 kmh hitreje od tebe, in če si ti vozil po omejitvi največ 130kmh, je on moral potegniti do vrtoglavih 137 km.
zdaj pa ključno vprašanje, koliko hitro dejansko gre njegov hitri avto :)

sass

Guru
1. sep 2007
5.398
1.038
113
v teoriji je to 7kmh razlike v povprečni hitrosti. v praksi pa itak 3/4 poti voziš za šparovčki, ki s + -110 kmh prehitevajo tovornjake ali druge šparovčke, torej moraš na preostali 1/4 voziti 30km hitreje

kajpace

Guru
6. nov 2018
6.434
4.885
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
po google maps je od LJ do MB kakih 110km (od table do table) in v tem trenutku bi za to vožnjo rabil 1h 10min. če je tvoj brat prispel na cilj 5 minut prej, bi on rabil 65 minut, ti pa 70 minut. tvoja povprečna hitrost na celotnem odseku bi bila 94,3 km/h, njegova pa 101,5 kmh. torej je on v povprečju vozil dobrih 7 kmh hitreje od tebe, in če si ti vozil po omejitvi največ 130kmh, je on moral potegniti do vrtoglavih 137 km.
zdaj pa ključno vprašanje, koliko hitro dejansko gre njegov hitri avto :)
Pozabil si nekaj. Štartala sva pri meni v Šiški. Pol pa semaforji, pa obvoznica do AC. Jaz nisem delal slaloma, kar on rad dela. V MB enako, do njegovega doma je ohoho semaforjev. Že če te rdeči val zezne, en pa dobi zeleni val, je lahko velika razlika.
Ah, ima par let starega Porscheja, ne me vprašat za model, ker res ne vem... Vem pa, da vozi, če je fraj, do konca...
Ah, moj pa je Octavia 1,9 TDI

Sicer pa, ja, je bil pred mano, stavo sem pa jaz dobil, ker je rekel, da bo vsaj 15 minut pred mano...