Pa za vse Yogije tudi.Jaz bi za starejše dal obvezno oznako "L", kot mladim voznikom. Pa obnavljanje zdravniškega 1x letno.
Jaz sem imel lansko leto prilko se peljat z mojim atom (star je 78 let), pa sem dobil občutek, da se ne znajde več najbolje na cesti (predvsem prehitevanje kolesarjev na centimetre v nepreglednem ovinku :S). Sem potem poklical instruktorja (avto šola) in sta naredila dve neuradni uri vožnje skupaj.Jaz bi za starejše dal obvezno oznako "L", kot mladim voznikom. Pa obnavljanje zdravniškega 1x letno.
A ti neb bezu? Zupanu kuhno odmontirajo pa se tlakovce skor….kaj ves kaj so temu hotli odpeljatMoravče.
Z več podrobnostmi o dogodku so se javili tudi s Policijske uprave Ljubljana, od koder so nam sporočili, da so imeli policisti v sredo popoldan na območju Moravč v postopku voznika neregistriranega mopeda, ki pred tem ni ustavljal na znake policije, v postopku pa je bilo ugotovljeno tudi, da mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. "Vozilo so policisti ob prisotnosti skrbnika mladoletnika zasegli, preverjajo pa tudi sum kaznivega dejanja v povezavi z vozilom, na katerem so bile odstranjene serijske številke. Policisti zoper mladoletnika vodijo predkazenski in prekrškovni postopek," so nam še pojasnili na policiji.
Sem bil pred dvemi leti. Res koristno. Kar nekaj uporabnih tehnik naučijo, ki jih s pridom uporabiš v vsakdanjem prometuDobra je tudi šola varne vožnje za starejše na Vranskem - resda malce dražja pa vseeno. Kakšno darilo za okroglih 70 let pa to. Mojim staršem smo to poklonili - Nam se je zdela dobra ideja, preden smo dali je prav tako bilo malce tak tak, ko pa sta prišla nazaj pa sta bila navdušena. Kakšna je pa razlika v vožnji pa ne vem, ker se full redko vozim s katerim od njiju.
Kot sem videl sliko, so ga ravno na travniku ujeliČe hočeš 'bežati' s skuterjem 25 km/h, moraš biti zvit bolj kot policaji;
greš v največjo gnečo (ali piransko ozko ulico) in 'lane filtering' med stoječimi vozili.
Na vasi takšna taktika ne deluje.
Travnik mogoče?
Car tamali...Tole bi bolj sodilo v temo: "Junaki na cesti!"
![]()
12-letni deček pogumno pomagal poškodovanemu v prometni nesreči
Pogumno dejanje 12-letnega dečka, mladega gasilca, je pripomoglo k temu, da je bila poškodovanemu vozniku nudena pomoč že v prvih trenutkih po nesreči.www.rtvslo.si