bedaki na cesti

tomi

Guru
1. sep 2007
19.776
11.163
113
MB
Pelji toliko kot kolona. Skoda ker si nisem danes shranil posnetka dashkamere pd Golovca do sentjakoba
Policijska škoda je peljala v ritmu kolone na levem pasu. Do nekje 20 nad omejitvijo. Tudi v zapori je sla lepo preko 60.
Bil dva, tri vozila za njo.
če pa je lažje za grmom čakat bedaka ki bo na 50 pripeljal 52.

ne vem kak jim ni to jasno, na ac majo neskončno večji revenue na voljo kot pa za grmi.

dask

Majstr
21. sep 2023
915
1.064
93
Jap, se že vzpostavlja. Veselica še na gorenjki, komaj čakam.... v naslednjem mesecu in pol moram dvakrat tedensko na relacijo Gorenjska - Obala... predvsem zaradi ljudi, ki še niso slišal za delo na daljavo, Teams, Zoom in podobno...

irwin

Guru
13. mar 2008
1.974
648
113
Jap, se že vzpostavlja. Veselica še na gorenjki, komaj čakam.... v naslednjem mesecu in pol moram dvakrat tedensko na relacijo Gorenjska - Obala... predvsem zaradi ljudi, ki še niso slišal za delo na daljavo, Teams, Zoom in podobno...
Ziri -Logatec pa naprej. Izipizi iz Gorenjskega konca. Raje kot mimo Ljubljane in Vrhnike.

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
23
27
13
Odvisno kje z Gorenjske. Iz zgornjesavske se mogoče že splača razmisliti o opciji Kranjska Gora - Trbiž - Videm - Trst - Koper

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Car

POSTman
4. avg 2007
8.883
3.045
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Sem se včeraj peljal mimo, italijanka je takole parkirala...
Naj pa me kdo pouči glede širine voznih pasov na teh deloviščih. Ali so širine pasov različe oziroma se razlikujejo? Ker pred to nesrečo sem vozil po desnem pasu med kamijonarji, ko se je začela kolona ustavljati, pa sem na srečo zapeljal na levi pas. Kolona kamionov na desnem pasu se je popolnoma ustavila in je bila dolga sigurno 5 km, leva pa se je premikala okoli 60km/h vse do tega parkiranega vozila, potem pa normalno naprej. Bil pa sem z avtodom in sem na začetku malo zacvikal, da bo preozko, ampak je šlo popolnoma normalno mimo tovornjakov. Je pa na naslednjem delovišču mi delovalo precej ožje, pa tudi desni pas je bil nekam čudno narisan na nekaterih odsekih, kjer nikakor nisi mogel voziti po svojem pasu, ampak si moral z levim delom avtodoma po črti oziroma že po levem pasu...

dask

Majstr
21. sep 2023
915
1.064
93
Ziri -Logatec pa naprej. Izipizi iz Gorenjskega konca. Raje kot mimo Ljubljane in Vrhnike.
Glih tko priletiš na primorko pred Postojno... pa še od Kranja do Logatca se vleče ko čreva. Grem večkrat čez Soriško planino pa v tiste luknje, pa je tud adijo pamet cesta, sploh sedaj ko se je že začel turizem. Čez KG in Italijo si pa še podaljšam... ni pametne variante, če ni avtoceste.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.380
6.006
113
Tudi na istem delovišču so lahko širine pasov skozi čas različne. Na štajerski avtocesti pri predorih je bil lani od začetka levi pas v času, ko so operirali s tremi pasovi (2 v eno smer, 1 v drugo), prve tedne silno ozek in je bilo kar nekaj težav, pasa pa nisi več mogel menjati. Tudi z osebnimi avti so ljudje podrsali. Potem so določena dela končali in je pas postal bolj normalen. Table pred deloviščem so pomembne, če si z malce širšim vozilom ali vozila nisi res navajen.

Piton

Guru
11. apr 2022
2.038
103
113
Večina avtov je s špegli preko 2 metra, izjema so kaki tamali.
Če se na tolk oski cesti izven AC furaš in se je treba srečat (recimo u hribih), se oba ponavad skor ustavta in počas zlezeta en mim druzga.
Kle pa 60 km/h, eni clo u miže lepo stotko pa bo kar bo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.380
6.006
113
Težava glede širina nastane, če ljudje niso realni, česa so za volanom sposobni. Zadnjič peljem lepo desno, ker sem tako ali tako imel pripeto prikolico, pa še sposojen avto, ki ga nisem navajen. Levo bi rekel, da je prehitevalo približno polovica takih, ki se niso bili sposobni peljati dovolj levo in so silili desno čez črto. Nekateri pa so bili sposobni voziti natančno nekaj 10 cm od roba. Za take se človek ne boji, da bodo naredili sranje. Na desnem pa je tudi bil par avtov naprej en, ki se ni upal peljati dovolj desno. Tu in tam je zanihal za pol metra desno in je nekaj časa vozil bolj ustrezno. Tovornjakarji so povečini izredno natančni.