bedaki na cesti

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.536
1.186
113
Ne dela FB video moram na tel. Kar se mi ne da. Vidim pa komentarje.

Boš rekel da ni tako kot sem napisal ?

Budalo zadaj prileti onemu spredaj mu blenda kot nor. Kar spredaj predvideva da gre za nevarnost.
Pomeni da bremza na omejitev ali manj. Saj menda pri nevarnosti ne pospešuješ.

Na prehitevalnem? Dej pejt se zdravit...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
Jaz pa prav rad spustim blenderje in ritopike mimo oz. grem na desni pas (čeprav so redki, pomoje sam tisti, ki so natur slepi, nepismeni ali glupi) in ne vidijo, kaksen avto je pred njimi...pol pa rahlo pohodim gas, če je seveda moj pas fraj in mu nikakor ni jasno, zakaj ne more mimo in počasi odneha.:cool:
Fascinantno pri vsem tem je da se tile najdejo samo, ko si v koloni ali za kom zadaj. Če ni kolone so pa prepočasni...

So pa bolj nevarni ritopiki za tovornjaki, ker ti z tistimi 90km/h na prehitevalnega skoči...

Ali pa oni, ki ne vedo kaj je pospeševalni pas pa ti z 80 pride gor...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.252
8.336
113
pri taščici
Meni je pa vseeno za zakon, če imam ritopika zadaj. Ob prvi priložnosti ga spustim mimo, če ni avtocesta, kar je sicer precej redko.
Na avtocesti sem pa itak vedno na desnem pasu, ampak se še vedno najdejo budale, ki vozijo na odbijaču. Če ni počivališča, začnem zmanjševati tempomat po 1km/h. Presenetljivo kako dolgo včasih traja, da budale ugotovijo, da se da tudi prehiteti na avtocesti.
Tale s tempomatom je huda

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
Tolko strani nakladanja pa mi do danes ni noben napisal zakonov in predpisov, ki omogočajo:

Voznjo v riti - Clen in zakon prosim.
Blendanje in trobljenje - Clen in zakon prosim.
Namerno ogrozanje zivljenj in premozenja - Clen in zakon prosim.
Krsenje zakonov in predpisov ker nekdo drug dela prekrsek - Clen in zakon prosim.

Glede na to kolko vas pametuje tule bi moral naš zakonik bit poln teh clenov in zakonov. A vendar sam ne najdem nobenega.

Cakam ze par strani da mi nekdo te zakone in clene nasteje pa dobim samo neko brezvezno nakladanje in budalscine.
Lahko pa te loterijske srecke enostavno vrzete vstran in ne ogrozate ostalih, ki se vozijo po predpisih ali nekje tam.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.759
3.955
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Tolko strani nakladanja pa mi do danes ni noben napisal zakonov in predpisov, ki omogočajo:

Voznjo v riti - Clen in zakon prosim. - NE OBSTAJA
Blendanje in trobljenje - Clen in zakon prosim. Klik - če si ogrožen, torej, da se ti bo kdo nabil v rit, spredaj pa ni premika...
Namerno ogrozanje zivljenj in premozenja - Clen in zakon prosim. - NE OBSTAJA
Krsenje zakonov in predpisov ker nekdo drug dela prekrsek - Clen in zakon prosim. - NE OBSTAJA

Glede na to kolko vas pametuje tule bi moral naš zakonik bit poln teh clenov in zakonov. A vendar sam ne najdem nobenega.

Cakam ze par strani da mi nekdo te zakone in clene nasteje pa dobim samo neko brezvezno nakladanje in budalscine.
Lahko pa te loterijske srecke enostavno vrzete vstran in ne ogrozate ostalih, ki se vozijo po predpisih ali nekje tam.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.572
18.123
113
Po zakonu je tudi, da zadaj vozeči drži varnostno razdaljo, ki je snemalec sigurno ni upošteval, po posnetku sodeč.

Kje smo zdaj pravno?
Kje smo? Pri tem kar je bilo napisano že prakticno takoj v štartu - oba ga serjeta, oba sta v prekršku, oba sta debila. Ampak eden vendarle še malce bolj kot drugi.

• Všeč mi je

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.551
4.178
113
Ljubljana
hmpg.net
Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbo : Voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, mora voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja) oziroma na razdalji, določeni s prometnim znakom.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
279
222
43
To vidimo vsak dan na cesti. Ko pa vsi ti agresivneži, prvi ali drugi, ki te v predoru Karavanke skušajo zriniti s ceste, pridejo na severno stran Karavank, pa rep med noge. Le zakaj?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in Najbolji

Corvette

Majstr
6. nov 2008
535
453
63
Drugače pa meglenka in brisalci delajo čudeže.
Sem zadnjič doživel en tak čudež. Prehitevam na AC s ~130 km/h, zadaj se nalepi avto tako blizu, da se ni videlo niti tablice. Operem šipe, ravno prav se vklopi še pranje žarometov. Po prehitevanju nazaj na vozni pas in glej čudež, ritopik skoči tik pred mene (moja noga takoj z gasa in v pripravljenost za zaviranje, če bo slučajno brake check) in naenkrat se mu ni več mudilo, je tudi on moral oprati šipe :evil:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.252
8.336
113
pri taščici

Voznjo v riti - Clen in zakon prosim.
Blendanje in trobljenje - Clen in zakon prosim.
Namerno ogrozanje zivljenj in premozenja - Clen in zakon prosim.
Krsenje zakonov in predpisov ker nekdo drug dela prekrsek - Clen in zakon prosim.

Povod za vse prekrske je voznja po levem pasu.
Dokler bodo kaznovali za prehitevanje po desni in ne za voznjo po levi ne bo bolje. Pa ne mislim za tiste dinamike ki gredo v "skarje" po desni ampak tole alfo bi snemalec cist lepo po desni prehitel brez nekega tveganja.. ce ne bi slucajno takrat sel alfist rad desno

• Všeč mi je
Reactions: SJTV1 in jendomen

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.304
3.642
113
Marlbor
Povod za vse prekrske je voznja po levem pasu.
Dokler bodo kaznovali za prehitevanje po desni in ne za voznjo po levi ne bo bolje. Pa ne mislim za tiste dinamike ki gredo v "skarje" po desni ampak tole alfo bi snemalec cist lepo po desni prehitel brez nekega tveganja.. ce ne bi slucajno takrat sel alfist rad desno
Jaz se v takih primerih odločim iti po desni previdno mimo, brez blendanja in podobno. Pa mislim, da v 50% primerov ne pridem mimo, ker me začnejo ovirati. Tako da so ti na prehitevalnem v glavnem provokatorski psihopati namerno na prehitevalnem in iščejo adrenalin na nek čuden način.

• Všeč mi je
Reactions: sad in jendomen

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.505
2.433
113
Jaz se v takih primerih odločim iti po desni previdno mimo, brez blendanja in podobno. Pa mislim, da v 50% primerov ne pridem mimo, ker me začnejo ovirati. Tako da so ti na prehitevalnem v glavnem provokatorski psihopati namerno na prehitevalnem in iščejo adrenalin na nek čuden način.

Jaz grem vedno nerad s cmokom v grlu in pripravljen da odvijem na odstavni, če bo treba. Kot skrajna sila, če nič prej ne pomaga.

Jaz bolj mislim, da so egoisti in/ali zelo nesposobni zavedanja okolice. Precej je tudi tujih tablic, ki verjetno doma tako ne vozijo.

• Všeč mi je