bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.789
1.405
113
Lahko se postaviš kam pa se bom z avtom zakantal v tebe. Saj te po tvojem nebom ogrozal.

Ce imas varnostno te bilo kaksno bremzanje pred sabo ne ogroza. Ker si na varnostni razdalji - bo.
Če se boš namerno, če se boš zato, ker si gledal na telefon, ker si sanjal ipd, ni kriva nekakšna varnostna ampak to, da si se nalaš, da si gledal v telefon ali da si sanjal.
Po zakonu smem pričkovati, da voznik spredaj ne bo zaviral brez potrebe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.572
18.124
113
Ostanimo pri zakonih ne o nekih brezveznih mnenjih. Ker ko pride do pizdarije se bo gledalo kaj je v zakonu ne kako mnenje kdo ima.
Izpite menda imaste. Torej moraste iz glave ven takoj povedati kaj pomeni "blendanje".

Se enkrat:
Kaj po zakonu pomeni blendanje.

Je to tako tezko ?

Mislim da ti bo pocasi jasno zakaj Nemci davajo za taksna dejanja par jurjev kazni in to v drzavi, ki ima naceloma manjse kazni kot Slovenija.
Obstaja zelo dober vzrok za taksne kazni.
LoL :valjamse:

Model - blendanje ti ne da pravice izvesti brake-check manevra ne glede na to kaj po zakonu pomeni blendanje ali pa kakšen vpliv ima blendanje na ego voznika, ki se mu blenda in glede na to ter dejstvo, da pred vozilom ni bilo ničesar kar upraviči zaviranje, je to zaviranje absolutno bremzanje brez razloga in zelo nevarno početje s katerim ogroža tako sebe kot voznika za seboj. Pa če k temu dodam še drugo dejstvo in sicer tisto, da se tip ne umakne s prehitevalnega ko bi se lahko brez problema, se lahko prav lešo zaključi s tem, da je check-breaking štajerc ta večji pacient v tej situaciji.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
LoL :valjamse:

Model - blendanje ti ne da pravice izvesti brake-check manevra ne glede na to kaj po zakonu pomeni blendanje ali pa kakšen vpliv ima blendanje na ego voznika, ki se mu blenda in glede na to ter dejstvo, da pred vozilom ni bilo ničesar kar upraviči zaviranje, je to zaviranje absolutno bremzanje brez razloga in zelo nevarno početje s katerim ogroža tako sebe kot voznika za seboj. Pa če k temu dodam še drugo dejstvo in sicer tisto, da se tip ne umakne s prehitevalnega ko bi se lahko brez problema, se lahko prav lešo zaključi s tem, da je check-breaking štajerc ta večji pacient v tej situaciji.
Brake check ste si vi izmislili ne jaz.

Še vedno nisi povedal kaj po zakonu to pomeni...

• Haha
Reactions: Matey

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
Če se boš namerno, če se boš zato, ker si gledal na telefon, ker si sanjal ipd, ni kriva nekakšna varnostna ampak to, da si se nalaš, da si gledal v telefon ali da si sanjal.
Po zakonu smem pričakovati da se bo voznik za mano drzal na varnostni razdalji. Poleg vseh ostalih zakonov, ki jih tale krši.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.572
18.124
113
Ahahahaha, niti videa (ni zmazek, lepo se vidi brake-checkanje štajerskega debila pa še kaj) nisi pogledal pa tako si brihten.:aplauz::valjamse:

Brezveze vse skupaj torej saj operiraš na domnevah. Over & out.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in B81

mtl

Guru
19. jul 2007
11.208
826
113
Kras
www.mtl.si
Po zakonu smem pričakovati da se bo voznik za mano drzal na varnostni razdalji. Poleg vseh ostalih zakonov, ki jih tale krši.
Meni je pa vseeno za zakon, če imam ritopika zadaj. Ob prvi priložnosti ga spustim mimo, če ni avtocesta, kar je sicer precej redko.
Na avtocesti sem pa itak vedno na desnem pasu, ampak se še vedno najdejo budale, ki vozijo na odbijaču. Če ni počivališča, začnem zmanjševati tempomat po 1km/h. Presenetljivo kako dolgo včasih traja, da budale ugotovijo, da se da tudi prehiteti na avtocesti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.731
2.283
113
Pomurje
Po zakonu je tudi, da zadaj vozeči drži varnostno razdaljo, ki je snemalec sigurno ni upošteval, po posnetku sodeč.

Kje smo zdaj pravno?

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.731
2.283
113
Pomurje
Včeraj se mi en na lokalni cesti pelje na riti. Na 50 in 90.
Mu 2x rahlo bremz luči vklopim in se umakne za pol minute in potem spet na rit.
Pridemo do počasnele, ga prehitim in moj ritopik si najde novo žrtev.
Vozi za njim 70 na 90 in ga ne prehiti. Vozi na riti.

Vedno več je bedakov oz nesposobnih vožnje

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
Meni je pa vseeno za zakon, če imam ritopika zadaj. Ob prvi priložnosti ga spustim mimo, če ni avtocesta, kar je sicer precej redko.
Na avtocesti sem pa itak vedno na desnem pasu, ampak se še vedno najdejo budale, ki vozijo na odbijaču. Če ni počivališča, začnem zmanjševati tempomat po 1km/h. Presenetljivo kako dolgo včasih traja, da budale ugotovijo, da se da tudi prehiteti na avtocesti.
Jaz sem ponavadi daleč najhitrejša stvar na AC.
Vendar premorem varnostno razdaljo in avto ima smerokaze.
Za mene lahko prideš samo če je nekdo pred mano. Drugače bolj tezko.
Pustimo zdaj ultrabogate z Bentliji in ostalim samo tisti se ponavadi tudi drzijo varnostne.

Drugače pa meglenka in brisalci delajo čudeže.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.709
1.535
113
Ahahahaha, niti videa (ni zmazek, lepo se vidi brake-checkanje štajerskega debila pa še kaj) nisi pogledal pa tako si brihten.:aplauz::valjamse:

Brezveze vse skupaj torej saj operiraš na domnevah. Over & out.
Ne dela FB video moram na tel. Kar se mi ne da. Vidim pa komentarje.

Boš rekel da ni tako kot sem napisal ?

Budalo zadaj prileti onemu spredaj mu blenda kot nor. Kar spredaj predvideva da gre za nevarnost.
Pomeni da bremza na omejitev ali manj. Saj menda pri nevarnosti ne pospešuješ.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
  • Haha
Reactions: Car, Matey in Gonzo

B81

22. jul 2007
39.640
12.302
113
Ne dela FB video moram na tel. Kar se mi ne da. Vidim pa komentarje.

Boš rekel da ni tako kot sem napisal ?

Budalo zadaj prileti onemu spredaj mu blenda kot nor. Kar spredaj predvideva da gre za nevarnost.
Pomeni da bremza na omejitev ali manj. Saj menda pri nevarnosti ne pospešuješ.
za to da si nas tu 3 strani vozil da nismo vedeli če si blesav ali si ok, pa v resnici niti videa nisi gledal, bi moral dobit 3 dni toplic :evil:

motoroki

Fizikalc
30. maj 2022
612
115
43
Jaz pa prav rad spustim blenderje in ritopike mimo oz. grem na desni pas (čeprav so redki, pomoje sam tisti, ki so natur slepi, nepismeni ali glupi) in ne vidijo, kaksen avto je pred njimi...pol pa rahlo pohodim gas, če je seveda moj pas fraj in mu nikakor ni jasno, zakaj ne more mimo in počasi odneha.:cool: