bedaki na cesti

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.651
4.454
113
Še lepše je ko ta stari smrdljivi preobteženi avodom nekam v ridah pride za penziča na kolesu. Potem pa gre lepo kolona lagano 5-10kmh dokler se kdo ne spomne popustit pa pomislit da ovira promet že 1km zadaj.

Tudi za te kolesarje bo treba počasi uvest omejitve, pa naj kolesarijo na 1001km kolesarsakih stez ki jih gradimo z denarjem države in eu, ne pa da ovirajo promet v vrhuncu sezone po že tako preobremenjenih cestah.

• Haha
Reactions: aljoman

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.651
4.454
113
Na koncu so kolesarji problem :bonk:

Ker ne kolesariš, ne veš nič o stanju kolesarskih stez.
Da se v vrhuncu sezone voziš s kolesom na soriško planino, čez (smučišče) cerkno ipd. s hitrostjo 5km/h čeprav veš da se tam vozijo trume avtodomarjev in prikoličarjev ker jih google tam vlači in opcije za prehitevat skoraj nimajo je neodgovorno. Ne pravim sedaj da je krivda na kolesarjih, samo ker za dnevno vožnjo zadnje čase rabim skorajda reduktor na avtu je vseeno tole postalo že malo "preveč".

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad in aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.358
-1.486
63
Da se v vrhuncu sezone voziš s kolesom na soriško planino, čez (smučišče) cerkno ipd. s hitrostjo 5km/h čeprav veš da se tam vozijo trume avtodomarjev in prikoličarjev ker jih google tam vlači in opcije za prehitevat skoraj nimajo je neodgovorno. Ne pravim sedaj da je krivda na kolesarjih, samo ker za dnevno vožnjo zadnje čase rabim skorajda reduktor na avtu je vseeno tole postalo že malo "preveč".
Po tvoje je treba v izogib trumam turistov, na kolo šele pozno jeseni in pozimi? Aja ne, pozimi pa smučarji in sankači.
Kaj predlagaš? Vse kolesarje v klet na trenažerje, kaznovanje...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.651
4.454
113
Še en banalen primer ... od (stare) vrhnike do Horjula je potegnjena glanz nova kolesarska steza (2 leti sem stal tam v zastojih ker so tako pridno kopali), na njej ne vem če sem videl do sedaj kolesarje, več je mamic z vozički in sprehajalcev psov. Prideš do Horjula oz Vrzdenca, ko se začne klanec (dalje proti šentjoštu oz. na drugo stran na lučine) si že v modusu 5-10km/h ker tudi 50m ne mine da nebi nek penzič sopihal navzgor po sredini ceste.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.651
4.454
113
Po tvoje je treba v izogib trumam turistov, na kolo šele pozno jeseni in pozimi? Aja ne, pozimi pa smučarji in sankači.
Kaj predlagaš? Vse kolesarje v klet na trenažerje, kaznovanje...
Osebno bi na cestah ki niso dovolj široke oz. ravne/pregledne prepovedal promet za kolesarje. Vozijo naj se doma na trenažarju ali pa po kolesarskih če rabijo svež zrak, zaradi mene lahko tudi po gozdnih cestah in trailih. Na ozkih cestah pa poleg oviranja prometa še sebe spravljajo v nesorazmerno nevarnost.

sad

Guru
24. avg 2007
22.219
10.936
113
V bistvu je zakon jasen, samo izvajati bi ga morali.
Ko bi potalali par kazni, bi se ti junci hitro začeli umikati in spuščati naprej.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.117
2.177
113
Osebno bi na cestah ki niso dovolj široke oz. ravne/pregledne prepovedal promet za kolesarje. Vozijo naj se doma na trenažarju ali pa po kolesarskih če rabijo svež zrak, zaradi mene lahko tudi po gozdnih cestah in trailih. Na ozkih cestah pa poleg oviranja prometa še sebe spravljajo v nesorazmerno nevarnost.

In če se s kolesom vozi v službo?

Corvette

Majstr
6. nov 2008
510
407
63
Osebno bi na cestah ki niso dovolj široke oz. ravne/pregledne prepovedal promet za dvosledna vozila. Vozijo naj se doma na Playstationu ali pa po dirkališčih če rabijo svež adrenalin, zaradi mene lahko tudi po offroad poligonih. Na ozkih cestah pa poleg oviranja prometa še svoj pleh spravljajo v nesorazmerno nevarnost. Naj gredo raje na kolo.
Fixed that for ya, chief

Corvette

Majstr
6. nov 2008
510
407
63
V bistvu je zakon jasen, samo izvajati bi ga morali.
Ko bi potalali par kazni, bi se ti junci hitro začeli umikati in spuščati naprej.
"Če pa je omejitev na kolesarski 25 km/h, z mojo specialko in v lycri in s krono nastavki pa tak počasi nea morn vozit ... pa še ruka me čez robnike."
- Stravasshole

jello

Guru
22. sep 2008
10.769
4.111
113
Kolesar je načeloma najožji udeleženec v prometu. Če imate zaradi njih težave ker vam odžirajo prostor na cesti, ostanite doma in jih od tam pošiljajte na trenažerje. Utiševalec, glede avtodomov čez soriško, pojdi jokat lastniku in upravljalcu pza-ja na vrhu. V nedeljo sem čez korensko sedlo iz avstrijske strani navzgor s 3.5t AD prehitel dva mečkača. Brez drame.