bedaki na cesti

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.229
745
113
Kakšne smernikei neki bi ti uporabljal? Ko greš iz pospeševalnega na voznega, to storiš brez smernikov, saj greš na VOZNI pas. Enako pri vračanju iz prehitevalnega na vozni pas. Smernik uporabiš le, ko zapuščaš vozni pas! Vozni.
Se pravi ti predlagaš da se smerniki uporabljajo samo v primeru ko letiš s ceste v gozd? Z voznega na nevozno … :valjamse:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
506
401
63
Kakšne smernikei neki bi ti uporabljal? Ko greš iz pospeševalnega na voznega, to storiš brez smernikov, saj greš na VOZNI pas. Enako pri vračanju iz prehitevalnega na vozni pas. Smernik uporabiš le, ko zapuščaš vozni pas! Vozni.

Se opravičujem. Vozniki bemflov in komolčarji lahko to naredite tudi z roko. Ostali plebejci pa moramo prižgat žmigavc ob vsaki spremembi prometnega pasu. Kje si kupil izpit? :fredi:

Na AC imaš:
- vozni pas
- prehitevalni pas
- pospeševalni pas
- zaviralni pas
- pas pa počasna vozila
- odstavni pas
- reševalni pas (treba ga je omeniti, ker je v današnjih razmerah žal že stalnica)

(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje ali premikom vozila, se mora voznik s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje.

(2) Pri spremembi smeri vožnje mora voznik svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati z utripalkami. Voznik vozila, ki nima utripalk, nakaže namero z vodoravno odročeno roko.

5. apr 2015
1.503
796
113
Se opravičujem. Vozniki bemflov in komolčarji lahko to naredite tudi z roko. Ostali plebejci pa moramo prižgat žmigavc ob vsaki spremembi prometnega pasu. Kje si kupil izpit? :fredi:

Na AC imaš:
- vozni pas
- prehitevalni pas
- pospeševalni pas
- zaviralni pas
- pas pa počasna vozila
- odstavni pas
- reševalni pas (treba ga je omeniti, ker je v današnjih razmerah žal že stalnica)

(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje ali premikom vozila, se mora voznik s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje.

(2) Pri spremembi smeri vožnje mora voznik svojo namero pravočasno in nedvoumno nakazati z utripalkami. Voznik vozila, ki nima utripalk, nakaže namero z vodoravno odročeno roko.

Pa dobro.. Jst specem 4 zmigovce v vasi če morm izredno močneje na bremzo spect.. Na AC itaq normalno. Imam pač rad svojo imetje in življenje in življenje svojih, kje šele zmigofc levo desno.

Vsak info ki ga dobim na cesti, je zame ključen in zahvale vreden. Ne rečem da potrobim ce kdo neke nenormalne poteze počenja a na koncu se tudi jaz opravičim ce komu vzamem prednost. Nato si dam slaughter to prevail na radio in najdem spokojnost na cestah. Lajf je več kot gazda na cesti.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.643
999
113

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.701
2.470
113

Na AC imaš:
- vozni pas
- prehitevalni pas
- pospeševalni pas
- zaviralni pas
- pas pa počasna vozila
- odstavni pas

Mislim, da je to max na ALTER-ju?

1755329336660.png

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

Corvette

Majstr
6. nov 2008
506
401
63

Poglej priponko 100598
Uf, ne, niti približno. Tukaj je verjetno top 5 postov po št. lajkov:

• Všeč mi je
Reactions: brane_new

ViLiam

Fizikalc
11. jan 2022
451
-909
28

Poglej priponko 100598
Pa kje si se ti najdu kekec eden. Pa tolk enga sranja kot ti namečeš po slo forumih te prekašata samo še Apolo, jest, klembo, andrej pa +še ene dva :valjamse: Res ne vem kje so tebe našli. Bašeš se po celem forumu, (pa ne samo po temu) kot da ne vemo, samo par postov prebereš takoj prepoznaš pacienta, da nimaš 5 pik. Tip pa misli, da je glavni na vasi :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.701
2.470
113
Uf, ne, niti približno. Tukaj je verjetno top 5 postov po št. lajkov:

Ja lej. Eni so ugotovili, da ne berem vse.

Ja vsaka čast tistim, ki so naredili tak post, ki ga omenjaš!

• Objave ne odobravam
Reactions: ViLiam

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.237
6.178
113
  • Všeč mi je
Reactions: jonny77

mtl

Guru
19. jul 2007
10.925
594
113
Kras
www.mtl.si
V zadnjih dveh tednih sem vlekel prikolico od Vinice do LJ, šel z avtom do Jezerskega in s kolesom čez Vršič-Predel-Trbiž in do izhodišča. Presenečen, da ni več mrtvih, vključno z mano. Sploh ne razumem več, kaj se ljudem plete v glavi. Prehitevanje v nepregledne ovinke, čez polno črto, v naseljih, nestrpnost, ko se vozi po omejitvi. Nikjer nobenega nadzora.
Meni je bil zanimiv kontrast z motorjem po Avstriji (Lawamund in okolica). Lepo se vozimo (Slovenci, Avstrijci, Italijani, itd.) po omejitvah nakar padejo trije cestaki z MB tablicamo mimo.
Je pa tudi ena zadeva. Omejitve pri nas so enostavno nore. Iz MB do Avstrije 50, 70, 40, 50, itd. Non stop znaki tudi na 100m. Parkat sem naletel na znak konec omejitve, ki je ni bilo ali pa je jaz nisem zaznal. :eek:
Nakar pridem v Avstrijo in letimo po regionalki ČEZ NASELJA 80km/h. WTF. Naši bi verjetno znoreli.
Je bila pa malo pod pasom omejitev čez lepe ovinke SAMO za enosledna vozila 70km/h.:(
Mi je bilo takrat žal, da nisem bil z RSom :).

• Všeč mi je
Reactions: Corvette in Robert

tony

Guru
23. jul 2007
10.521
1.788
113
Nas so vedno učili, da en pešec gre po levi, skupina pa po desni. 3 je že skupina.

(6)Pešec, ki potiska enosledno vozilo, ročni voziček ali drugo prevozno sredstvo in organizirana skupina pešcev, mora v primeru, ko ni mogoče uporabljati prometne površine namenjene hoji pešcev, hoditi ob desnem robu vozišča v smeri hoje. Pešec, ki potiska ob sebi enosledno vozilo, ga mora voditi na svoji levi strani. Določba velja tudi za osebo, ki se vozi v invalidskem vozičku.

Tukaj sicer piše organizirana skupina. Kaj točno to pomeni?
Nas so učili, da so trije že skupina, ki mora hoditi po desni.

Če malo pobrskam po spominu, tudi ko sva dva hodila v šolo pred 35imi :)oops1:) leti (dolgo je že tega), sva vedno hodila po desni, preprosto zato, ker sva hodila v štric in se pogovarjala.