bedaki na cesti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Bog ve, če bo kdo sploh prebral.
Zgoraj je pripet članek, o križišču. Če želiš izvesti to zavijanje, se moraš ustaviti na razvrščevalnem pasu za vožnjo naravnost, toliko je 'prometa' levo.
In še ko zaviješ levo, te nekdo - medtem ko stojiš v križišču - prehiti po levi.

Še nekaj govora o sosednjem križišču z Šmartinske na AC - naravnost v Sneberje?
Tam vozniki, ki zavijajo levo z desnega pasu, redno izsiljujejo, ker jih pas 'zapleje' zgoraj, mimo AC. Celo Google kaže izsiljevanje motorista pred tovornjakom!
Nihce nikogar ne izsiljuje ampak se folk vkljucuje po zadrgi. In razen par kekcev tu in tam se nihce ne cuti oskodovanega ce predse spusti tistega z desne

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Evo, dva BMWjćića na kupu v vsem sijaju.
OBA - Žmigovc - kaj je to!? (od začetka do konca videa))
Črni - me grdo izsili (0:20-0:26)
Beli - pazi ta manever! (1:12-1:17) + za piko na i je skoraj zapeljal na nasprotni pas, ko je (seveda brez žmigovca) zavijal levo (2:21)
Tu je meni zanimivo kaj si ti celo pot počel na levem pasu?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

zagi

Pripravnik
20. dec 2010
57
30
18
Tu je meni zanimivo kaj si ti celo pot počel na levem pasu?

Tako mu je pasalo, če se ti zdi, da je prepočasen ga komot prehitiš po desni. Ti ne bo noben težil, tudi policaj ne. Pasova sta namreč oba vozna - enakovredna, ni tukaj prehitevalnega pasa kot na avtocesti. Zanimivo koliko ljudi tega ne ve, zgleda bo treba mal bolj pazit na teh cestah (Celovška, Zaloška, Dunajska...) ob "prehitevanju po desni".

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.530
113
aa807be716a7a60e5109-nesreca-gorenjska-avtocesta-24122021.jpeg

"Povzročitelj in en udeleženec sta ostala na kraju, tretji pa je odpeljal naprej. Bil je pod vplivom alkohola (0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka) in ustavljen nekaj kilometrov naprej. Voznik je povedal, da ni vedel, da je vanj nekdo trčil, čeprav je bilo vozilo močno poškodovano - naj razume, kdor more," so v sporočilu zapisali na Policijski upravi Kranj.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.329
153
63
aa807be716a7a60e5109-nesreca-gorenjska-avtocesta-24122021.jpeg

"Povzročitelj in en udeleženec sta ostala na kraju, tretji pa je odpeljal naprej. Bil je pod vplivom alkohola (0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka) in ustavljen nekaj kilometrov naprej. Voznik je povedal, da ni vedel, da je vanj nekdo trčil, čeprav je bilo vozilo močno poškodovano - naj razume, kdor more," so v sporočilu zapisali na Policijski upravi Kranj.
In tri gume je imel predrte in se je peljal še dva kilometra. VW rules! Arteon afaik.

Jernej

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Tako mu je pasalo, če se ti zdi, da je prepočasen ga komot prehitiš po desni. Ti ne bo noben težil, tudi policaj ne. Pasova sta namreč oba vozna - enakovredna, ni tukaj prehitevalnega pasa kot na avtocesti. Zanimivo koliko ljudi tega ne ve, zgleda bo treba mal bolj pazit na teh cestah (Celovška, Zaloška, Dunajska...) ob "prehitevanju po desni".
Pa saj vidis kako ga moti, ker ga je nekdo po desni dol pocil. In to celo brez zmigavca. Dinamik v BMW.

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
790
888
93
A si bil ti prvic v Lj? Izpit delal na Pokljuki? Se nimas naslednjega posnetka?
Ce ti kje lahko pritrdim, je to, da se sprasujem zakaj je crni bmw zaviral ko te je obvozil? Si mu trobil? Ali je imel v naslednjem kriziscu rdeco, pa se je potem prizgala zelena. Tega ne vidim na gsm.
1. Prvi Manever belega na gsm na tvoji casovnici(1;12- 1:17ne vidim vidim vse prazno pred tabo
2. Hvala bogu da je zapeljal globoko v križišče in da ni stal pri semaforju
Mene so pred 25 leti ucili, da zapeljes skoraj do "polovice" krizisca. Ce sirina krizisca to omogoca, zapeljes vzporedno s tistim ki iz nasprotne smeri zavija levo. Ne pa da stojis pri semaforju.
Zmigovc bi pa lahko dal ;)
Vidim da se isto ucijo do sredine krizisca.
Sem iz Lj in tako velike količine bedakov na cesti, kot jih najdeš v LJ, ne najdeš v nobene drugem slovenskem mestu.
Bremzal je, ker bi drugače priletel v rit kombiju pred njim.
1. 1:12-1:17, glej na računalniškem monitorju
2. nikjer nisem pisal, da je problem, da je zapeljal globoko v križišče. Prav je, da zapelješ globoko. Napisal sem pa, da je zavil na nasprotni pas, tako, da so ga morali nasproti vozeči obvozit.

Morgoth

Majstr
27. sep 2018
790
888
93
Pa saj vidis kako ga moti, ker ga je nekdo po desni dol pocil. In to celo brez zmigavca. Dinamik v BMW.
Ponovno, glej video na računalniškem monitorju in en na 6" zaslonu od mobitela in še enkrat preberi moje poste. Ali pa ti kar tu še enkrat napišem. IZSILIL me je - BREMZAT sem moral, drugače bi bil karambol. Razumeš?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Sel se je dinamika.
Samo ni mi jasno zakaj je zaviral potem pred tabo. Tudi jaz kdaj sanjam, kdaj pa divjam. Ampak to ne pomeni, da me dinamiki motijo, ce sem v dream mode.
Potem bu lahko vsak dan ko sem mal vec na cesti v urbanem okolju objavil kak posnetek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
Kje tukaj vidis kombi? Bmw pa ze na bremzi
Ne grem pc laufat zato da bom tvoj video v podrobnosti seciral.
Samo ti in Bog ve kaj sta imela pred tem

Priponke

• Screenshot_2021-12-25-10-52-52-231_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-12-25-10-52-52-231_com.miui.gallery.jpg
    294,5 KB · Ogledi: 162
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ozze

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Sem šel še enkrat pogledat filmček, da vidim kaj je bilo. Ok tisti manever belega BMWja, ko je zapeljal na levi pas in nato naprej na desnega v križišču je poteza budale (moraš pa res dobro pogledati na celem zaslonu, da vidiš). To se strinjam. Pa ok smernike bi lahko uporabljali.
Pri ostalih dveh manevrih pa tudi sam malo pretiravaš. Prvi iz samega videa ne zgleda nič kaj poseben. Bi se pa lahko tudi sam umaknil neglede na to, da gre za enakovredna pasova. Če se voziš tako te bo slej ko prej kdo na podoben način prehitel, ko je promet cik/cak na pasovih.

Sam sem imel tri dni nazaj veliko bolj travmatično izkušnjo, ko mi je nasproti vozeči zapeljal čez polno črto v blagem ovinku (verjetno kaj drkal po telefonu ali kaj podobnega) regionalne ceste in se imam samo mojem hitrem refleksu (in da sem bill 100% pozoren na cesto v tistem trenutku) in sreči zahvaliti, da se je zgodilo ravno pravi trenutek ko še ni bil preveč čez črto (ene 1/3 avta), da ni direktno počilo pri ene 70km/h do 80km/h. Avto je na nekaj cm padel na polno mimo mojega in, ko sem pogledal v vzratno ogledalo je šel ene 2/3 čez črto preden je opazil, da je nekaj narobe. Hvala bogu ni bilo nobenega za mano. Pa kaj naj sedaj naredim. Pač life goes on. Naslednjo minuto sem mu j*ebal vse po spisku pol sem šel pa naprej z malo bolj mehkimi nogami.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Js sm ostal z razbitim špeglom, ko sta dve budali dirkali nasproti ... tisto je blo res blizu.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Podobno se mi je zgodilo kakih 20 let že nazaj. Proti Vranskem iz Trojan sem pripeljal iza ovinka na drugi strani pa je eden prehiteval avto na tak lagano sportski način. Na koncu sem zapeljal s ceste na del makadama, da smo šli vsi trije mimo. V tistem je bil še kak % več sreče k te tri dni nazaj.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.083
885
113
Izsiljevanje motorista je ravno taksno kot idiotizem tistega, ki je mel obcutek da je izsiljen in ni uposteval “zadrge”

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.281
7.053
113
pri taščici
A ne govoris ti?
Ce bi tam samo en pas bil za zavijanje levo, bi bila kolona vsako popoldne do Kolinske. Tako je bil dolga kolona na desnem pasu, dokler niso naredili dodatnega pasu za desno in smo po pasu za levo dejansko res izsiljevali tisti ki smo peljali naravnost (oziroma iskali luknje pri tistih ki so zavijali desno)
Motorist ne izsiljuje! Izsiljeval bi, ce bi desni pas za zavijanje levo bil nedvoumno oznacen da ni namenjen za voznjo na obvoznico in ce bi potem bila polna crta med pasovoma.
Tako pa sistem zadrge. Ce motorista ne mores v zadrgo spustit, potem....
Dvopasovnega uvoza po klancu navzdol pa spet (še) nima smisla delat

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej