S čim? Z avtom?In zakaj se ne bi pri prehitevanju motorista pomaknil na levi rob smernega vozišča?
Preozke ceste imaš za te manevre. Se kolesarja ti ne uspe mariskej
S čim? Z avtom?In zakaj se ne bi pri prehitevanju motorista pomaknil na levi rob smernega vozišča?
Popravek.In zakaj se ne bi pri prehitevanju motorista pomaknil na levi rob smernega vozišča?
Svet24.si - FOTO: Na štajerski avtocesti sta se hkrati zgodili dve nesreči
Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Slovenske Konjice in Slovenka Bistrica - jug proti Mariboru.novice.svet24.si
Varnostna razdalja in idioti, ki ne gledajo na cesto ?
Potrjeno x2 :
Silovito trčenje, odpadli deli povzročili drugo nesrečo #foto
Znane so podrobnosti dveh včerajšnjih prometnih nesreč, zaradi česar je bila dlje časa zaprta štajerska avtocesta.siol.net
Prva se je zgodila v smeri Maribora, ko je voznik tovornega priklopnega vozila zaradi tega, ker ni vozil po sredini voznega pasu, trčil v drugo tovorno priklopno vozilo, ki je moralo pred tem nujno ustaviti na odstavnem pasu.
Odpadli deli vozil iz prve nesreče so prileteli tudi na drugo smerno vozišče avtoceste, za smer iz Maribora proti Ljubljani. Zaradi predmetov na vozišču je začel voznik osebnega avtomobila, ki je vozil proti Ljubljani, zavirati, zaradi prekratke varnostne razdalje pa je vanj trčil za njim vozeči voznik osebnega avtomobila.
A res? In koliko prometnih povzročijo avtomobilist in kakšne so posledice teh nesreč? Potem bi morali njim nabiti 100x registracijo in jim vzeti izpit že preden ga sploh v roke dobijo.tole z motoristi adijo pamet, naj jim nabijejo 10x registracijo motorja in dražje izpite itd....pa seveda takojšen odvzem motorja ob že najmanjšem cpp prekršku.
osebni avtomobili | 1.143.150 |
kolesa z motorjem | 63.790 |
Dejstva, ki so znana/poznana. Pa še zmerom tolčejo svojo, kako so ogrožrni, pa da oni sploh in da so to drugi.To motoristi ne bodo nikoli priznali. Ko si kupiš motor(enosledno vozilo z motorjem) si že z eno nogo v grobu(žari). Če še tako upoštevaš prometne predpise prej ali slej naletiš na nekoga, ki jih ne. V avtu imaš airbage, okoli sebe karoserijo pred sabo motor, ABS, ESP, v novejših avtomobilih sistem samodejnega zaviranja,.... Kaj ima pa ko si motorist? Mogoče čelado drugo pa je popolnoma nezaščiteno. Potem pa najdeš junake, ki se ne vozijo po predpisih predvsem za nekajkrat prekoračijo najvišjo dovoljeno hitrost najrajši po naseljih. Prvo soboto karantene sem malo kolesaril okrog MS in to kar so počeli motoristi res ni bilo v mejah cestno prometnih predpisov. Kot, da bi čutili pogin. In res naslednji dan se je pri Lenartu smrtno ponesrečil motorist(prevelika hitrost in je zletel s ceste v ulično svetilko(kandelaber)).
Tole si poglej:To motoristi ne bodo nikoli priznali. Ko si kupiš motor(enosledno vozilo z motorjem) si že z eno nogo v grobu(žari). Če še tako upoštevaš prometne predpise prej ali slej naletiš na nekoga, ki jih ne. V avtu imaš airbage, okoli sebe karoserijo pred sabo motor, ABS, ESP, v novejših avtomobilih sistem samodejnega zaviranja,.... Kaj ima pa ko si motorist? Mogoče čelado drugo pa je popolnoma nezaščiteno. Potem pa najdeš junake, ki se ne vozijo po predpisih predvsem za nekajkrat prekoračijo najvišjo dovoljeno hitrost najrajši po naseljih. Prvo soboto karantene sem malo kolesaril okrog MS in to kar so počeli motoristi res ni bilo v mejah cestno prometnih predpisov. Kot, da bi čutili pogin. In res naslednji dan se je pri Lenartu smrtno ponesrečil motorist(prevelika hitrost in je zletel s ceste v ulično svetilko(kandelaber)).
To drži. Zato je pa video zgoraj precej realen.Preveč 50+ letnikov, ki so turistično v paru kruzali sem in tja po evropi poznam, ki so ali kripli ali pa jih ni več med nami. Večina ne po lastni krivdi. Ampak, ugotovitve, ki se začnejo z "jaz pa poznam" niso statistika.
Jaz poznam motorista, ki je s tujo R1ko na 500m ravnoci v naselju šel 200km/h. In kaj sedaj?Tudi poznam. Popravek: sem poznal.
In še izjava motorista (50+) - iz prve roke: ko imaš enkrat 100kw in več pod ritjo, ni šans da tega ne bi pr'tisnu. Se zaveda da je velika verjetnost da bo 1x nekam poču, ampak ga ne odvrne.
Btw., največ motorjev na avtonetu ima med 750 in 1500 ccm, imajo pa večinoma vsaj toliko konjev kot povprečen družinski avto.