Če se komu kisa na cesti se tistim pešcem, ki prečkajo cesto na prehodu, ne da bi se prepričali če to lahko varno storijo, kot to veleva zakon.
In ki so prepričani, da imajo na prehodu absolutno prednost.
Ne vem, na koga tole leti. Ker odgovarjaš meni, ti bom rekel, da še enkrat preberi, kar aem napisal. Avto mi je ustavil pred prehodom, potem sva s tamalo šla čez cesto, takrat pa je voznik 2. avta čez prehod prehitel tega, ki nam je ustavil. Medtem, ko sva midva s tamalo hodila čez prehod. To se ti zdi normalno obnašanje?
Uradni odgovor občine je bil, da ker je prehod po novem med dvema krožnima križiščema, lezeči policaji niso potrebni. Po njihovo naj bi avti vozili počasneje, odkar so klasično semaforizirano križišče nadomestili s krožnim.Iti osebno do župana morda...
V praksi pa je tako, da prej so se na (navadnem) križišču avti skoraj ustavili, ker cesta ni bila prednostna in so potem vozili tu mimo bistveno pocasneje. Odkar je krožno, pa nekateri lih da ne po 2 kolesih vozijo skozi krožno in posledično tudi bistveno hitreje naprej čez prehod. Včasih ko stojimo na prehodu gre tudi 10 avtov mimo, preden kdo
Če se komu kisa na cesti se tistim pešcem, ki prečkajo cesto na prehodu, ne da bi se prepričali če to lahko varno storijo, kot to veleva zakon.
In ki so prepričani, da imajo na prehodu absolutno prednost.
Ko greva s tamalo v vrtec čez omenjeni prehod, čakava tudi po 10 in več avtov, da nama kdo ustavi, da lahko prečkava. Mi na kraj pameti ne pride skakat na cesto. Sploh zjutraj, ko vozijo nekateri ko zombiji pun gas cez prehod. Pa gre za šolsko pot, omejitev 40 km/h.
Tko da ni dileme, komu se tu kisa.