bedaki na cesti

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
340
11
18
Se mi zdi,da je blo danes kar klanje na cesti. Vsakih 5 minut o nesrečah. Srečal dve na avtocesti. Vmes razdalje 5 km,oba točno pri SOS spotolkla avte z vseh strani. S tem, da odstavnega tak ali tak ni na pomurski avtocesti, tako da sta prvi kot drugi avto obstala na desnem pasu v dokaj nepregledni desni ovinek. Oba za meter zgrešila SOS.Če bi bil odstavni bi se verjetno od trka ustavila ravno na odstavnem. Tako pa s polomjenim mostom in spuščenim oljem, itd. ni šanse,da greš rivat avto nazaj po ''avtocesti''.
Prvi dva sta čakala neoznačena na policijo. Tipa pa lepo na SOS-u na stolih sedela (dopust?). Ostali trije pa ostro med avte na prehitevalnem,da nismo počili v razbitino. Druga nesreča pa je bila že označena, ampak butasto. Takoj za desnim ovinkom trije količki vzporedno, pol metra naprej pa darsov tovornjak. Bi lahko malo prej postavili znak 'zožanje ceste' in po dnjim 'nesreča'. Tu je na srečo še par metrov naprej pregledno, tako da se je dalo ''varno'' zvozit mimo po levem pasu. Če bi to bilo za kako betonsko ograjo, pa bi se samo priklopil od zadaj.
Ta makadamska/hitra cesta je kar nevarna v primeru nesreč.Pred leti sem se peljal po desnem pasu v desni ovinek tam, kjer je postavljena betonska škarpa. Takoj za ovinkom je na desnem pasu stal pokvarjen avto (ni odstavnih, SOS predaleč), ki je verjetno čakal na Darsovce. Jaz po desnem, ravno v tem trenutku me je en prehiteval po levem. Za ovinkom šok, jaz v levo, levi proti ograji, pa sma nekako oba cela mimo prišla.

Pomurska cesta, kjer te smrt čaka za ovinkom. xD
Kultura na cestah pa samo navzdol. Upam,da si vsi čim večje telefone nabavijo, da jim bo pasalo, ko jim jih nabijem v rit. xD

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Očitno zgleda, da bo treba spet mal kazni povišat. Bog nedaj kakšno ozveščanje otrok že od malega. Tukaj je treba delat, pa še strošk je, tak da brezveze. Kazni za 100% gor in bo spet mir po cestah.

Tako pravjo naši strokovnjaki za promet in ministrstva za kaj te jaz vem kaj, BAJE.
wink-1.gif

Sožalje tistim kateri ste jih poznali.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.136
198
63
policije premalo? toliko policije kot jo vidiš v naši državi je ne vidiš nikjer drugje v civiliziranem svetu...

v glavah bo treba nekaj premaknit....

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...kzs

Kar se tiče označevanja na naših (avto)cestah, jaz nebi dal roke v ogenj...
V tem primeru je bilo tudi bilo kao vse super oh in sploh po predpisih, po najboljših, najvišjih evropskih standardih, ma kaj, še bolje, označeno itd... ...skratka tipično slovensko, prelaganje odgovornosti, vse po predpisih... ...in 7 mrtvih....
rolleyes-1.gif

Odstopil ali izgubil službe, kaj šele kazensko odgovarjal, spet tipično slovensko, jasno nihče.
Mi smo tako fajn, pa vsi smo dobri ljudje, se ja ne bomo kregali...
rolleyes-1.gif
... ...itak so bili pa tam eni Romuni...
Aja, obračal na cesti, ko je opazil da je zgrešil, je kriv DARS?
Pa kaj je s tabo narobe? Tisti ki prelaga krivdo si tukaj ti.
Pred zaporo so stale 3 x po 2 tabli levo in desno za usmerjanje prometa in če to ni videl, je tukaj kriv izključno voznik. Žal pa je nastradalo veliko nič krivih.
Kaj pa če verjamemo očividcem, da romun ni obračal ampak povozil plastiko, ki je ležala na cesti, pa ga je zato vrglo na drugo stran?
Aja, potem bi dars moral plačat kakšne odškodnine, tako je pa koštalo le romunske zavarovalnice.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.595
-3.912
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Takih stvari tudi ne bom nikoli zastopil...
crazy1.gif
Če mene vprašaš enako kot lani na Slovenčevi, ko sta umrli dve dekleti. Le da je tokrat pripeljal vlak, takrat pa nekdo brez izpita in z neregistriranim avtom, pa z nekaj droge v riti, tako da je država lahko pognala medijski linč, da je lahko še malce povišala kazni, sedaj pa kasira.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik mirsi pravi:
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
...kzs

Kar se tiče označevanja na naših (avto)cestah, jaz nebi dal roke v ogenj...
V tem primeru je bilo tudi bilo kao vse super oh in sploh po predpisih, po najboljših, najvišjih evropskih standardih, ma kaj, še bolje, označeno itd... ...skratka tipično slovensko, prelaganje odgovornosti, vse po predpisih... ...in 7 mrtvih....
rolleyes-1.gif

Odstopil ali izgubil službe, kaj šele kazensko odgovarjal, spet tipično slovensko, jasno nihče.
Mi smo tako fajn, pa vsi smo dobri ljudje, se ja ne bomo kregali...
rolleyes-1.gif
... ...itak so bili pa tam eni Romuni...
Aja, obračal na cesti, ko je opazil da je zgrešil, je kriv DARS?
Pa kaj je s tabo narobe? Tisti ki prelaga krivdo si tukaj ti.
Pred zaporo so stale 3 x po 2 tabli levo in desno za usmerjanje prometa in če to ni videl, je tukaj kriv izključno voznik. Žal pa je nastradalo veliko nič krivih.
Kaj pa če verjamemo očividcem, da romun ni obračal ampak povozil plastiko, ki je ležala na cesti, pa ga je zato vrglo na drugo stran?
Aja, potem bi dars moral plačat kakšne odškodnine, tako je pa koštalo le romunske zavarovalnice.
Če je povozil kaskado ali podstavek, ki je ločevala pas, potem je krivda na tistem ki je to povozil.
Glede standarda, pa so pri nas v Sloveniji zapore mogoče še preveč označene in jih tudi zato vozniki včasih ignoriramo.
Nekje sem zasledil, da smo država z največ prometnimi znaki povprečno na km.
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.180
11.087
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Nekje sem zasledil, da smo država z največ prometnimi znaki povprečno na km.
bonk.gif

Ocena, ki sem jo zasledil, je, da jih imamo cca 70% preveč. Zadnjič sem se vozil po Vojkovi in gledal znake. Da padeš dol: na vsakih 20m znak za kolesarsko stezo in prepoved parkiranja in ustavljanja. Zgleda ima izdelovalec znakov zveze.
bonk.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
To drži kot pribito. Žalostno je edino to v sloveniji, ko omeniš, da si enega spregledal, da si moraš kupiti očala. Jaz pa menim, da se ne rabi nobenih očal in daljnogledov. Nimam se več časa ubadat s tem, ampak bi rabil eno popoldne, da dam skupaj posnetke kako to zgleda na naših cestah. Verjamem, da bi se še kdo našel, ko bi svetoval očala in ne dejanskega problema preveč znakov po cestah. Maš delo na cesti pa se nič ne dogaja. Tako se ti zgodi 5x in šestič si misliš, itak so spet tukaj to pustili ko svinja drek in jih ne upoštevaš več. Še bolj banalen primer je, ko ni NIČ označeno, ti se pripelješ po omejitvi in začne delavec mahat. Pa WTF model mahaš, skačete ko ene teleta tle po cesti in ENE TABLE NIMATE. Res, kralji, bi jih kar predlagal za nobelove nagrajence.

krko

Guru
5. sep 2010
2.788
1.475
113
Jutranje poročilo:
1x zeleno-moder BMW E60 - v rdečo, ki je svetila že 3sek.
1x siva ALFA 156 - v rdečo za BMW-jem, samo da je tu bila rdeča že 6sek.
1x siv BMW E46 - iz pasu za zavijanje desno, odpeljal naravnost in takoj za križiščem skoraj trčil v rit vozilu, ki je zavijalo desno v stransko ulico.

bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.284
7.053
113
pri taščici
Snemanje ni dovoljeno (privatno). posnetki darsovih kamere ni nujno da so verodostojni na sodišču, enako privat psonetki. Kvečjemu lahko dobiš kazen za nedovoljeno predvajanje in deljenje posnetkov kjer se vidi privat lastnina drugih. Spomni se na temo acord proti Cromi.
Ali kamere prodajaš, ali pa moraš na koga drugega pritisniti.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.079
3.763
113
Nove dogodivščine... včeraj malce pred deveto zvečer, križišče pred Radljami ob Dravi iz smeri Mute (med Lidlom in Hoferjem). Vozim proti Mariboru in sem nekje približno na tej lokaciji http://goo.gl/maps/XHqHM

Nakar iz smeri Radelj ob Dravi prileti neka puščica (točna znamka nepoznana, karavan podoben Audi-ju.) in prevozi Stop znak iz svoje smeri proti Lidlu nekako po občutku vsaj z 50 do 60 km/h. Kdor je tam že vozil bo vedel, da je iz smeri Radelj proti Lidlu cesta v levo zaradi stavbe in ograje zelo slabo pregledna že podnevi, kaj šele ponoči. Dokler ne bo s temi manevri nekoga spravil na drugi svet mu bo še nekako zneslo...

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
110
9
18
Danes zvečer na delovni zapori pri Uncu, na ljubljanski strani se je en z alfo lotil obračanja in poskušal zaviti nazaj proti Kopru. Očitno so Romuni izpred nekaj let že pozabljeni
frown-1.gif