bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:

Kje vi vidte, da ga je skoraj podrl? A je pešec moral odskočiti, so bila kolesa blokirana 10m, .... alter
hysterical-1.gif

Ce bi bila situacija tako kriticna, da bi ga "skoraj podrl"... bi me najprej SCBS oz. SBS sistem opozoril s piskom, ce ne bi zavrl, bi pa avto sam to naredil... Je bilo pa dalec od tega, da bi ga kakorkoli ogrozal ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Eno vprašanje, ki se mi je pojavilo najprej ob ogledu filmčka, pa sem pozabil vprašat.

Kaj si rekel/nakazal temu pešcu, da ti je začel razlagat, da ima prednost?
grin1.gif

[joke mode:ON]
Da je v "tardeco" ril
smile-1.gif

[joke mode:OFF]

Najprej je zacel krilit... potem sem pa rekel, da je rdeca na semaforju ...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Aha, se pravi je on prvi začel razlagat pravilo tebi, ne da bi ti kaj rekel, mrdnil.

Zelo suveren pešec. Ta je en tistih, ki je prepričan, da ima prav in je zakorakal brezkompromisno v križišče. En tistih z nagrobnikom: "imel je prednost."

Upam, da ni tako suveren tudi ko vozi avto, tovornjak. Kdo pa pravi, da kake zadeve ne ve pravilno in bo brezkompromisno naslednjič uveljavil svoj prav.

In ko prideta dva taka na kup, je nesreča.
OFF:
Večkrat vidim, ko kdo v škarje prehiteva, pa tisti ki gre nasproti njega, čeprav vidi nevarnost, ne zmanjša hitrosti, tako da gre precej na knap. Ne vem, kaj hočejo temu, ki gre nasproti dokazat, da je šel čisto na knap in naj tega ne dela v prihodnje? Pa še za blendanje imajo čas, da bi pa vse naredili, da bi preprečili najslabši možni scenarij pa ne.
uf-1.gif

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Mater ste s zapel v ta skoraj podrl. Oba sta bila iber samozavestna, pešec je stopil na prehod kljub temu, da je videl vozilo, voznik pa je tudi kar rinil, čeprav je videl pešca na prehodu za pešce. Za nameček še malo potrobi in potem hiti še razlagat, da tam nima kaj iskat, pa čeprav je voznik naredil prekršek. Sicer pa ja, če bi imel pešec samoohranitveni nagon, bi kljub prednosti počakal, pa ni. Sicer, pa želim samo povedati, kako je po predpisih, mogoče bo pa še komu prav prišla ta informacija.
Lp.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Prehod za pešče ima absolutno prednost zmerom....tukaj ni debate. Voznik se nima kaj opravičevat ne na zeleno luč, ne na rumeno in ne na rdečo. Ne dolgo nazaj je bil primer v litiji kjer je bila zbita moja žlahtnica...ma sranje je to vse skup....pa kako hitro se vse skup zgodi...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Spet eden, ki se mu zelo mudi... in avto se mu je skoraj razletel, ko je peljal mimo
smile-1.gif
... V prvem delu ni veliko manjkalo, da bi pocilo... v drugem delu, nekaj sekund zatem pa je speljal v kriziscu in ze prehiteval ...

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/TQw3cXDk18w&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/TQw3cXDk18w&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Haha, samo glas pa ima kot formula
evil.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Prehod za pešče ima absolutno prednost zmerom....tukaj ni debate. Voznik se nima kaj opravičevat ne na zeleno luč, ne na rumeno in ne na rdečo. Ne dolgo nazaj je bil primer v litiji kjer je bila zbita moja žlahtnica...ma sranje je to vse skup....pa kako hitro se vse skup zgodi...

Ja itak. To pa ni res! Ti si potem tudi eden izmed tistih: Imam vedno prednost?
smile-1.gif

Ti se MORAŠ prepričati, da je varno preden stopiš na prehod za pešce. Prvo moraš pogledati levo, potem desno in potem še enkrat levo in če je varno lahko greš, ne pa kar direkt na cesto in boli me kaj bo...morda pa te res ne briga kaj bo. A te nič niso naučili, ko si bil mlajši?
smile-1.gif

Če pešcu ŽE gori rdeča luč in je on še na pločniku, potem MORA počakati na pločniku in na naslednjo zeleno luč. Če je pa pešec že na prehodu, ko se prižge rdeča luč pa lahko normalno gre čez in mora voznik počakati. Če pa gre gor na prehod, ko že gori rdeča luč je v prekršku.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Je treba upoštevat tudi da so majhni otroci na cesti....itak vemo kaj se dogaja in nočem bit nič pameten saj lahko jst jutri enga zbijem do smrti ali me kontra en nasadi na havbo....

vse skup je to en jebeštrga....Veliko je že mrtvih v prometnih nesrečah in ogromno jih še bo pa so lahko kazni astronomsko visoke....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
hm tricky varianta, jest bi bil kriv da
smile-1.gif

Ne vem, če kaj šteje, ampak spomnim se debate, ko si Jado pisal, da po gorenjski AC tovornjakarji vozijo hitreje od 90km/h. No, danes zgodaj zjutraj sem se peljal od Kranja proti Ljubljani, ko sem dohitel šleparja, ki je vozil malo pod 100km/h po GPS-u - sem upočasnil in vozil za njim, da sem ga izmeril, bilo pa je že po cestninski postaji.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.118
1.278
113
42
Sem pa jaz že videl tudi pešce , ki so v tej situaciji od Jesta stali na uni strani saj so mislili da rdeča velja za njih. Dober primer sta križišča Celovška - Gosposvetska, Dunajska - Tivolska

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Aha, se pravi je on prvi začel razlagat pravilo tebi, ne da bi ti kaj rekel, mrdnil.

Zelo suveren pešec. Ta je en tistih, ki je prepričan, da ima prav in je zakorakal brezkompromisno v križišče. En tistih z nagrobnikom: "imel je prednost."

Upam, da ni tako suveren tudi ko vozi avto, tovornjak. Kdo pa pravi, da kake zadeve ne ve pravilno in bo brezkompromisno naslednjič uveljavil svoj prav.

In ko prideta dva taka na kup, je nesreča.
OFF:
Večkrat vidim, ko kdo v škarje prehiteva, pa tisti ki gre nasproti njega, čeprav vidi nevarnost, ne zmanjša hitrosti, tako da gre precej na knap. Ne vem, kaj hočejo temu, ki gre nasproti dokazat, da je šel čisto na knap in naj tega ne dela v prihodnje? Pa še za blendanje imajo čas, da bi pa vse naredili, da bi preprečili najslabši možni scenarij pa ne.
uf-1.gif

A ni potrobil? Vsaj tako se mi je zdelo pr ogledu.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Je treba upoštevat tudi da so majhni otroci na cesti....itak vemo kaj se dogaja in nočem bit nič pameten saj lahko jst jutri enga zbijem do smrti ali me kontra en nasadi na havbo....

vse skup je to en jebeštrga....Veliko je že mrtvih v prometnih nesrečah in ogromno jih še bo pa so lahko kazni astronomsko visoke....

To itak, ampak otroci ne bodo bili sami na takih cestah kot je bilo prikazano v posnetku prejle. Močno dvomim, da sploh bodo tam. Sicer pa itak se pred prehodom za pešce zmanjša hitrost, ker nikoli ne veš kdaj bo kak bedak uletel na cesto.
Kazni ne bodo nič pripomogle k temu koliko jih bo umrlo...prej kultura...ampak ne samo vozniška kultura, tudi kultura posameznika. Ne moreš kar uletet na prehod za pešce kot da si ti nekaj več. Ne vem če se folk sploh zaveda, da proti avtu nimajo velikih šans...nisem še videl človeka, ki je preživel trk z avtomobilom, da njemu ni bilo popolnoma nič, avto pa je bil uničen
smile-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.054
3.732
113
Takih primerov, da pešci kot kure letajo čez cesto je vsako leto več. Ne vem, ali z leti ljudje pozabijo ali v šolah ne učijo več tega, da se ne hodi brezglavo čez cesto, pa čeprav imaš prednost.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.422
2.777
113
Kako si sploh drznejo hodit pes, ne... Pa dajto se malo skurcat kolesarje, se je pozabilo na njih zdej k je mraz in dez.
smile-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
S pesci je skos isto sranje...skoc na cesto tok suvereno, ces jaz imam prednost....ja goni se nekam. Ustav se, poglej a je frej, pa ko bo frej gres cez....ne pa kar udri. Ce koga na haubo nalozijo si je cist sam kriv.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Pešci imajo VEDNO prednost pred ostalimi udeleženci v prometu, vendar 95% voznikov motornih vozil tega ne spoštuje.

Malo si oglejte kako je s tem pri naših severnih sosedih, tam vozniki ustavijo samo da se pešec PRIBLIŽUJE prehodu. Pri nas pa je potrebno skoraj praviloma pogumno stopiti pred približujoč se avto, saj ti v nasprotnem primeru pač NIHČE ne ustavi. Vozniška kultura pri nas je pač na psu.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.422
2.777
113
Se strinjam ja... Alter pa seveda ne razocara. Pesci in kolesarji so najvecjo gnoj ki se drzne motit iberfahrerja na poti v Hoferja, kjer bo poslikal vse, ki so na parkiriscu za invalide.
smile-1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

To itak, ampak otroci ne bodo bili sami na takih cestah kot je bilo prikazano v posnetku prejle. Močno dvomim, da sploh bodo tam.

Sploh ni važno kje stoji prehod za pešce...al je sred ljubljane pred šolo al pa na eni vasi....."4 razred osnovne šole oziroma 10 let že lahko sam hodi brez spremstva drugih....in tak otrok se kmalu spozabi kako naj bi šel čez cesto .