bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
OK... priznam... kriv sem...
redface-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Sem mnenja, da ce je na drugi strani ceste rdeca, da to velja za celotno preckanje ceste... ne glede na to, da je otok vmes. Seveda ne izkkljucujem tega, da se motim... ampak jaz vem, da ce bi bil na pescevem mestu, bi pocakal, da bi bila tam zelena ... SIcer pa se marsikdaj zgodi tudi ko grem domov (na drugi strani podvoza v smer proti Medvodam) da moram pazit, ker se kaksen pesec znajde tam, ceprav ima rdeco. Kolesarji so pa sploh kategorija zase... Ti pa se manj upostevajo prometno signalizacijo... in se celo vozijo po kolesarski v napacno smer ...
Tukaj mnenje ne šteje, štejejo samo predpisi, ki pa jih očitno ne poznaš in bi kmalu povozil pešca. Res je sicer, da bi jaz na mestu pešca počakal. Sicer pa si že na začetku posnetka precej agresivno rinil naprej..... Raje briši to sramoto.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Res je, ureditev križišča pa je v obeh primerih enaka (z izjemo talne označbe pri zavijanju levo). Pešec ima tu nedvomno prednost.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Na žalost se motiš in tukaj ima pešec prednost pred teboj. Za pešca, velja rdeča od odtoka naprej in se mora na otoku ustavit in čakati na zeleno. Na izpitni vožnji, bi bil to avtomatično padec, saj si izsilil pešca., oz. ga skoraj podrl.
lp.

Poglej si tisti link, ki ga je objavil @afroC.
Po tvojem mnenju potem ima pešec tudi prednost na tisti glavni cesti? Vmes je otok, med dvema pasovoma...tako kot tukaj, pri situaciji @Jest-a. Težko je tukaj povedati kaj je prav in kaj ne.
link

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ampak za to zebro, ki jo opisuješ, je med obema najbolj oddaljenima semaforjema semafor za pešce in ta dva nakazujeta, od kje do kje velja semafor za pešce. V jest-ovem primeru pa ni tako.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ja, sem pogledal povsod, pa je semafor za pešca samo na tisti drugi strani, na tem prehodu, kjer je bil @Jest. Tam kjer je tisti semafor za avte. Tam je pa čez celo na glavni cesti.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Danes na Laborah - Kranj. Grem peš po pločniku, kar naenkrat me zalije ene 10l ali več vode.
10.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Tukaj mnenje ne šteje, štejejo samo predpisi, ki pa jih očitno ne poznaš in bi kmalu povozil pešca. Res je sicer, da bi jaz na mestu pešca počakal. Sicer pa si že na začetku posnetka precej agresivno rinil naprej..... Raje briši to sramoto.

In zakaj bi brisal? Saj nisem "pussy", da bi skrival... ce sem nekaj zajebal ... Po eni strani je cisto prav, da se predebatira situacija... ... Se vedno pa se po komentarjih vidi, da so mnenja deljena
smile-1.gif

Glede "agresivnega rinjenja naprej" ... Ce je tekoca voznja po novem agresivno rinjenje naprej... potem pa tudi ne vem...
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Fino je, da se debatira. Se vsaj vidi, kdo pozna predpise.

Tukaj je situacija dvoumna... In drzati se predpisov (ali pa vsaj tako govoriti, kot da se drzijo vseh predpisov), kot pijanec plota znajo predvsem tisti, ki mislijo, da so pozrli vso pamet tega sveta
grims-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Nisem požrl vse pameti tega sveta, ampak 100% sem prepričan, da ta situacija ni dvoumna! Stvar je popolnoma jasna, pešec ima prednost, ker je na prehodu za pešce, za njega rdeča luč na semaforju ne velja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Glej, ni dvoumna. Takih prehodov imaš pri nas malo morje (desno brez semaforja).

Je pa zanimivo, da si šele po toliko letih vožnje naletel na pešca/kolesarja.
confused-1.gif

Pa fajn je vedet nam vsem, da čeprav mislimo, da vse vemo v prometu in da imamo povsem prav, da vseeno nismo pametni pri svojem. In smo vedno pripravljeni na napako drugih in pa tudi našo napako. Da se prilagodimo, čeprav vemo da imamo prav.

Marsikdo v svojem prepričanju, ne bi biti ustavil pred tem pešcem.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Voznik avtomobila, kateri je zavijal desno, itak že v štartu nima semaforja, ima samo rumeno utripajočo luč (nas opozarja na nevarnost na cesti) in znak križišče s prednostno cesto. voznik si sicer lahko pomaga s semaforjem na levi, da vidi, da imajo vozila katera vozijo iz smeri Save čez delavski most zaprto pot, vendar pa mora vseeno biti pozoren na pešce tudi kolesarje. Za pešce in kolesarje, pa velja rdeča luč od otoka na prej. Pri tem pa, če se pojavi kolesar na takem prehodu, kjer je na semaforju samo za pešce, bi moral kolesar po pravilu sestopiti s kolesa in peš nadaljevati čez prehod za pešce.
Lp.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Tukaj je situacija dvoumna... In drzati se predpisov (ali pa vsaj tako govoriti, kot da se drzijo vseh predpisov), kot pijanec plota znajo predvsem tisti, ki mislijo, da so pozrli vso pamet tega sveta
grims-1.gif

Žal ni dvoumna. Tako kot je pediater napisal, pri nas je takih situacij malo morje, samo da so otoki različnih velikosti in pod različnimi koti. Če bi ga zbil bi bil kriv ti.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

grims-1.gif

In potem take paciente srečaš po cesti, ker se vozijo po predpisih in nima veze, če je skregano z vso logiko sveta (gledano tvoj primer). In ja, predpisi so eni bog pomagej. Jaz v tvojem primeru, če bi bil pešec, mi je logično, da bi počakal. Se držim načela močnejši ma prednost. In ja, lažje je ustaviti 100kg pri 5km, kot 2 toni pri 50km/h. Ampak heeeeeeej, jaz imam prednost, ane. Takim bi jaz napisal na nagrobnik - Imel sem prednost.
uf-1.gif

Kje vi vidte, da ga je skoraj podrl? A je pešec moral odskočiti, so bila kolesa blokirana 10m, .... alter
hysterical-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Eno vprašanje, ki se mi je pojavilo najprej ob ogledu filmčka, pa sem pozabil vprašat.

Kaj si rekel/nakazal temu pešcu, da ti je začel razlagat, da ima prednost?
grin1.gif