bedaki na cesti

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
V Ravnah nasproti Železarne imajo razkopano cesto, nasut pesek. Seveda peljem v drugi z malo gasa (kot pač vsi v koloni), z motorjem. Nakar prišpona od zadaj en bel A3, MB tablica in prehiti pol kolone, preden se je uspel vključiti noter. Sreča, da ni bilo nasprotnega prometa. Bebec je spregledal miljontavžent znakov, ki so ga opozarjali na delo na cesti, omejitev, pa še kaj.... če bi bil kontra promet...
frown-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.106
4.098
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jest in Andy1
Video si ni mogoče ogledati na mobilnih napravah. V čem je fora.

Mogoče zaradi tega, ker sem imel prižgan radio in mi je YT zaznal 3rd party content in je zaradi tega avtomatično vklopilo, da se ne predvaja na Mobile devices in TV. Vsaj v settingsih videa mi piše, da se tam ne predvaja in tega ne morem spremeniti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Naj pokažejo še kaj se je prej dogajalo. Tud jaz bi jih zgazil, če bi me poskušala skupina 50 motoristov ustavit sred ceste...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Koliko bedakov na kupu. Nobelovi nagrajenci, ni kej.
crazy1.gif

Pa še za našega sovražnika tovornjakov.
grin1.gif
Varuh pravice te zagleda pri 4.sekundi. V prvi sekundi te ne more pomerit, če sem pravilno obveščen. Torej, te dobi na muho najbrž šele v 6.sekundi posnetka in naprej. Vidno polje za meritev ma do 12-13s. Koga ogrožam od 6.sekunde naprej? Na koncu posnetka se vidi kam sta se skrila in delala za našo varnost v prometu. Žalostno.

In ko se pelješ naprej seveda spet problemi v znanem ovinku. Ma glavno, da se dela za varnost med skalami, ograjo, travniki,..... Vse za našo varnost.
zmaga.gif

Sicer mam pa tudi sam vprašanje za motoriste. Dohitiš kolono, oni ga na lepem izletu kruzajo. Pa sej jaz jih razumem, ga uživajo, samo problem je, ker niso samo oni na cesti. Delate potem gužvo. In ne vidim tudi enega razloga ne, zakaj mi vslijujete vaš kruzing, če mi je dovoljeno voziti 90? Kdaj sem se lotil tudi prehitevanja, ker včasih vas mam poln spolni organ in kaj dobim v zameno. Dvignjeno desno roko, ko si s kazalcem povrta po čeladi. Ja, fuknjen sem. Ampak, ko si vrta po čeladi, da bi malo sodeloval pri temu, ker ma za sabo gužvo, pa bog nedaj.
wink-1.gif
Veliko nas je, ko se nam ne da voziti 60, kjer se lahko brez problema po ravnem pelješ 90.

45.člen 4.odstavek.
cheer.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
Glej -cesta ni samo tvoja. In če modeli peljejo 70 na 90 omejitve, jih pač prehitiš. Osebno sem med temi, ki kruzajo. Najraje peljem ravno 70-80 po takšni cesti. Kadar sem takšne volje. Zakaj bi moral 90, če mi ni? Je pa res, da vedno gledam, da se umaknem, če je kdo zadaj, pa ves vritskakajoč. Po drugi strani je pa spet tako, da nekateri morajo prehiteti vse, kar je spredaj, pa naj stane, kolikor hoče. A če spredaj pelje šleper s 60/uro je O.K., če motoristi s 70, so pa ovira? 90 je najvišja dovoljena hitrost, ne obvezna. Če me razumeš.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik motofrik pravi: Glej -cesta ni samo tvoja

To velja za vse-avtomobiliste,motoriste,kolesarje,pešce,...
priden.gif

Citat:
Uporabnik motofrik pravi: In če modeli peljejo 70 na 90 omejitve, jih pač prehitiš. Osebno sem med temi, ki kruzajo. Najraje peljem ravno 70-80 po takšni cesti. Kadar sem takšne volje. Zakaj bi moral 90, če mi ni? Je pa res, da vedno gledam, da se umaknem, če je kdo zadaj, pa ves vritskakajoč. Po drugi strani je pa spet tako, da nekateri morajo prehiteti vse, kar je spredaj, pa naj stane, kolikor hoče. A če spredaj pelje šleper s 60/uro je O.K., če motoristi s 70, so pa ovira? 90 je najvišja dovoljena hitrost, ne obvezna. Če me razumeš.

Neverjetno - motor je veliko ožji kot šleper ampak ga je na Keltiki veliko težje prehiteti !

Ko dobiš ustrezen odsek šleperju poblendaš, daš smernik, on malenkostno odvzame plin in gremo.
Ko enako storiš motoristu, ki "kruza" pa večina še doda plin in se postavi bolj k sredinski črti - to bi bilo razumljivo, če bi ga želel prehiteti na nepreglednemu delu ali da bi kdo peljal nasproti !
Tudi desni smernik ni samo za uporabo v križišču - mirne duše ga lahko vklopiš na preglednemu delu in koga spustiš naprej - oba bosta imela mirnejše živce in nobenemu ne bo padla krona z glave. Na žalost pa to praviloma vidiš samo pri tujcih, ki so prvič na tej cesti !
In ko nekateri motoristi in avtomobilisti ob nedeljah "kruzate" smo nekateri tudi v službi - verjemi, da se precej pozna pri prevoženih 300km.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
Robert...saj sem napisal, da kruzam, ampak obenem gledam v ogledala. Poklicna deformacija, pač.... Vsekakor pa imaš tudi arogantne modele, ki si kruzanja ne pustijo motiti, sanjače.. Ti pa res mislijo, da je cesta samo njihova.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.156
11.034
113
kod Džej-Zija
ksz

Še en moj primerek, danes dopoldne:
Model je falil pas in se ob izsiljevanju skoraj zaletel. Ironija je hotela, da bi po svojem pasu tudi prišel na obvoznico.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Motofrik.....kaj naj ti rečem. Čim več takih motoristov.
zmaga.gif
Ampak najbrž pri motorju samo malo ročko obrneš in se hitro premakneš naprej. To se ne da prehiteti, razen, če ne izvedeš kaskaderja z zaletom. Pred vsakim ovinkom pa pune zavira. Men je to čisto zajebavanje v glavo. Sem srečal pa tudi veliko takih, predvsem na čoperju, ko opazujejo za sabo. Ne, da ti da smerokaz, pomaha z roko v stilu, izvoli. Eni tega resnično niso sposobni. Kaj je vzrok, res ne vem.

Jaz vem, da midva ne bova imela nikoli problema.
wink-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.265
154
63
Celje
Ksz, ker je ravno govora o motoristih...

Letos poleti sem dopustniško prevozil cca. 3k km po Franciji in delu Italije, veliko večino po magistralnih in regionalnih cestah. Navado imam, da kadar vidim za seboj motorista in je cesta takšna, da to dopušča, se umaknem skrajno desno, da me lahko motorist brez nevarnosti prehiti. To delam tako v SLO, kot kjerkoli v tujini. Do letošnjega roadtripa se je mogoooče v petih procentih zgodilo, da se je motorist za ta manever zahvalil, v Franciji pa se je zahvalilo (ne pretiravam) 90% motoristov. Poleg tega je z izjemo nekaj res hudih cest bilo divjanje motoristov na cestakih bolj redkost kot pravilo. Mogoče vse to ni ravno pomembna stvar, ampak je pa še en delček v mozaiku, ki loči zahodnjake od vzhodnjakov iziroma mogoče bolje rečeno - wanna-be zahodnjakov...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
isto sem opazil na Korziki, vsak motorist k sem se mu umaknil se je zahvalil z nogo ali roko... pr ns tega še nism dožveu....

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Ksz, ker je ravno govora o motoristih...

Letos poleti sem dopustniško prevozil cca. 3k km po Franciji in delu Italije, veliko večino po magistralnih in regionalnih cestah. Navado imam, da kadar vidim za seboj motorista in je cesta takšna, da to dopušča, se umaknem skrajno desno, da me lahko motorist brez nevarnosti prehiti. To delam tako v SLO, kot kjerkoli v tujini. Do letošnjega roadtripa se je mogoooče v petih procentih zgodilo, da se je motorist za ta manever zahvalil, v Franciji pa se je zahvalilo (ne pretiravam) 90% motoristov. Poleg tega je z izjemo nekaj res hudih cest bilo divjanje motoristov na cestakih bolj redkost kot pravilo. Mogoče vse to ni ravno pomembna stvar, ampak je pa še en delček v mozaiku, ki loči zahodnjake od vzhodnjakov iziroma mogoče bolje rečeno - wanna-be zahodnjakov...

Sam sem pa že dostikrat doživel (človek bi mislil da je to osamljen primer, ampak ko to vidiš večkrat...), da je kakšen z avtom ko je motorist prišel za njim ta šel proti sredini... Tako da je bilo očitno videti da bi rad ½zaprl½ motorista... WDF....

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
KSZ

Enim v LJ se pa tko mudi ob 17h domov, da ne morjo počakat, da se prednostna cesta sprosti, ne, gredo trkat na okno vsem stoječim vozilom v koloni, da naj se umaknemo, da bo gospod lahko zavil levo. Pa sej bi se še človek umaknu, če bi se imel kam tko pa dvopasovnica zabita, nimaš kam.

majč