bedaki na cesti

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj je imel se spredaj promet ... tudi na levem pasu... Meni se zdi bolj "nasilen" voznik Mercedesa ...

tvoj video tudi po forumih vzbuja neke čudne ljudske nagone po nasilju in uveljavljanju nekih lastnih pravil
smile-1.gif

prikazana vožnja ni vprašanje ega, ampak človeške neumnosti (po moje ni "avstrijec" naredil neke posebne napake, vozil je gostoti prometa primerno, "italijan" pa je kar konkretno pretiraval, tudi glede na gostoto prometa... kot rečeno, CPP je zgornja meja, in ne samo orientacijska vrednost, ki si jo vsak lahko prilagaja po svoje, ampak, nekateri tega ne bodo nikoli razumeli, dinamiki se prilagajmo, ostali pa bentijo nad vsako neumnostjo, namesto da bi opazovali in predvidevali :|

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
kaj ti to zapiska na posnetku v Grosupljem?

Kako si pa zvezal, da ti na posnetku kaže hitrost?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.507
113
SV SLO
Oba sta bebca. To so vsakodnevne prigode s slovenskih avtocest. Nimaš kaj edino mirne živce in po možnosti vožnja s 150km/h, ker ta hitrost okoli 100 km/h je ravno pravšnja za take bedarije kot so iz posnetka. Sam ponavadi nimam težav, da mi kdo vozi 2 mm za ritjo, ker ali sem prehiter, ali pa spremljam kaj se dogaja za mano in se fitipaldijem pravočasno umaknem. Pa tudi nikoli ne vozim 99km/h po prehitevalnem pasu.

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Voznik pežoja je imel 10x dovolj placa. da bi se umaknil mercedesu (ali pospešil na 130, kolikor je omejitev). Pa se ni. Torej je iber bebec.
Kdor kaj takega trdi, je vsekakor iber!
Pežo je 100% pravilno pripeljal po prehitevalnem pasu, s še izjemoma dovoljeno, čeprav že premajhno varnostno razadaljo. Totalni bedak v mercedesu pa kaj takega nima niti slučajno pravice početi. To je namerno, nasilno izsiljevanje in s tem kaznivo dejanje, ne zgolj prekršek. Pežo se mu nima kaj umikat, nasprotno, vztrajati mora na svoji poziciji, saj je to varneje kot pa premik na desno.

Plavi angeli pa mi morali nato tega merđota z odžagano dvocevko odstreliti z javnih površin, če ne bi takoj prenehal s takim početjem.
10.gif

P.S.
Se mi pa zdi, da se ta "italjan" večkrat takole prevaža po južni obvoznici. Sem ga že srečal, le tablice si nisem zapomnil. Zdaj jo vem!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zapiska zaradi tega, ker so zaceli pred mano zavirati ... SCBS oz. FOW ... zapiska in hkrati zasveti tudi velik rdec napis BRAKE

skitched-20130811-114540.jpg

Smart City Brake Support (SCBS) System
The SCBS system applies the brakes to prevent or soften a low-speed impact with the preceding vehicle. The system:
Applies brake pressure to the braking system when it senses there is a high risk of an impact, applying the brakes if the driver fails to take evasive action
Cancels the pressure if the driver takes evasive action.

Forward Obstruction Warning (FOW) System
Part of the Smart City Brake Support (SCBS) system, the FOW system uses the milliwave radar sensor behind the front grille to calculate Mazda6's speed relative to, and distance to, the preceding vehicle. The system:
Prompts the driver to take evasive action if it senses the possibility of a collision by issuing an audible and visual warning

Hitrost pa kaze, ker je taka kamerica, ki ima vgrajen GPS ... Trenutno imam tole notri >> http://www.avtokamera.si/trgovina/avto-kamera-akg-100/ ... ker sem BlackVue poslal nazaj, ker ne fokusira v redu ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ah ja - juris is back.
crazy1.gif

ON TOPIC: Iz prikazanega je popolnoma razvidno kako je vztrajanje na svojem pasu za vsako ceno "varneje".
Pa da ne bo nesporazuma - nikakor ne zagovarjam mercedesovega tailgaitinga - poudarjam le, da določene nevarne situacije v prometu sprovociramo "sami".
Da še tu preprečim nesporazum - ko imam sam takega i.diota za sabo se ob prvi možni priliki umaknem in ga pustim Darwinu naproti (sicer z upanjem, da ne bo koga vzel zraven).

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zaradi ene malenkosti, se točno vidi kaj bi lahko nastalo. Lepi posnetki našega bananistana iz AC. Greš od MB, pa do izvoza Logatec ter po Kletiki naprej. Pa vidiš vse kretene na cesti. Sploh brezveze pisat.
smile-1.gif

In ja, OBA ste bebca. Posneti bi rabil samo še, kako se dva taka egotripa zaletita.

Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Da še tu preprečim nesporazum - ko imam sam takega i.diota za sabo se ob prvi možni priliki umaknem in ga pustim Darwinu naproti (sicer z upanjem, da ne bo koga vzel zraven).

Simple as that.
zmaga.gif

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ah ja - juris is back.
crazy1.gif

ON TOPIC: Iz prikazanega je popolnoma razvidno kako je vztrajanje na svojem pasu za vsako ceno "varneje".
Pa da ne bo nesporazuma - nikakor ne zagovarjam mercedesovega tailgaitinga - poudarjam le, da določene nevarne situacije v prometu sprovociramo "sami".
In naslednji v avtu bo tvoj otrok, žena, oče, mati, stric, prijatelj, sosed, sodelavec ...
sprasujem se.gif

Ta pa je bosa, o provociranju namreč! Če kdo provocira, je to zelo, zelo očitno Merđo. Ker vas je večina tu na forumu skupaj s tabo očitno kratkovidna, seveda ne opazite, da sta na cesti formirani dve koloni in da samo Pežo drži zakonsko razdaljo, vsi ostali vozijo očitno preblizu vozilom pred seboj. Pa tudi Pežo držo samo sekundno VR, ki je dovoljena le v izjemnih primerih in predvsem ob zmanjšani hitrosti.

Alter pač.
crazy1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Kaj potem se mu nebi smel umakniti ker je v naslednjem avtu lahko otrok, žena, oče, mati, stric, prijatelj, sosed, sodelavec ...
A ga kar zrine s ceste pa šus v glavo?

isbrizan

Zelenc'
11. avg 2013
22
0
1
Kaj mi ti, plavi angel, ko me hočeš legitimirati, prisloniš pokalico na čelo in priliznjeno izjaviš: "Osebno, prosim!"

P.S.
Saj večina Alter-nativcev bi ti jo takoj ponižno izročila, tistih nekaj redkih osebnosti kot moja malenkost pa bi ti odvrnili: "Streljaj, če upaš!"

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.006
6.231
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj lol, verjetno je bil pijan, se bo kakšen dan skrival, nato pa plačal popravilo ograje ter kazen in to je to, aja vseeno pa ne bo ne ob izpit niti večje kazni. Je pa človek imel veliko srečo, prav tako pa se lahko zahvali da ni kakšnega fental.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Kdaj bo zakon, da bo zapustitev vozila ob takih nesrečah avtomatsko odvzem vozniške, 18 pik in čao miki max kazen?
Prenizke kazni so, to je problem. Pa malo nalomit take kretene. NE RABIMO JIH NA CESTAH.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Hmm, s kakim veseljem bi eni drugemu škodo delali.

Nič novega, dobrodošli v Sloveniji!
My neighbor must die!

(taisti pozneje jamrajo čez mentaliteto drugih...)

Nazadnje urejeno: