bedaki na cesti

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Takrat si pa sploh lahko pijan k mina. Kar se Lj tiče je kritično od ene 22-02h, najlažje te dobijo tko da pelejo za tabo pa te z lučkami ustavjo, take kontrole kot včasih, da bi kje ustavlal vsazga k pride mim že dolg nism vidu. Vse kar je vmes, če kukr tok normaln voziš - ne prepočasi, ne prehitro, pa če lih ne povzročiš nesreče praktično ni varjante da dobiš za pihat.

Po besedah taksista, dela pa neljubljanski folk tkole:
- z avtom pridejo na obrobje LJ, od tam taxi/bus do diskača
- tam ga pijejo na fertik
- taksi do avta
- potem pa lepo po ac, kjer ni šanse da te ustavjo, razen če greš lih po nesreč na napačno stran gor, do domače vasi, kjer spet ni neke "policijske nevarnosti"

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Če govoriš o Qlandiji potem je na treh od štirih izvozov na zunanjem pasu označena obvezna smer ven iz krožišča. Pri rondoju ob Štuku na zunanjem pasu ni take oznake in v skladu z zakonom in talnimi oznakami se lahko po zunanjem pasu voziš okrog in okrog pa nisi kršil zakona. V bistvu tam pri Štuku večkrat prekršek delajo vozniki na notranjem pasu, ki pri izvozu zapeljejo direktno iz notranjega pasu ven, kar ni pravilno. Pravilno bi bilo razvrstitev na zunanji pas in potem ven iz rondoja...
Pišeš oslarije... Zaradi tvoje in podobne miselnosti se pa na dvo in večpasovnih rondojih fijakate po zunanjem pasu okrog in okrog kot kure brez pameti.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Upam da ta zakon zalavfa, resno.
Učer, gledam po žuru v Pržančku (nek rave party) "vsi koma" po celonočnem pitju pa v avtomobile
confused-1.gif

En je bil pa extra, po poklicu "sin" passat CC- predn se je vsedu v avto je pil Vodko za volan pa kr z pirom in še 2 v avtu
13.gif

Pa mi en poba reče k je bil prisoten da niti en ni šel trezn za volan
rolleyes-1.gif

Resno me zanima od kje jim "cojones" da se igrajo z izpitom pa take kazni
sprasujem se.gif

Pa si bil tolko dedca, da si zavrtel 113 in jim razložil, kaj se dogaja?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
No, te policijske kontrole glede alkohola, res so bolj proti jutru... Lani enkrat je bilo, peljem mojo v službo ob 03:40, ko so imeli neko dežuranje v Domu... Me ustavi patrulja, dokumenti, to in ono..potem pa 'ste kaj spili?' Jaz, ves zaspano '..eh, zdaj pa že ne..' Pa mi da pihati. Seveda 0,0. Ponovi postopek -spet isto. Potem šele vpraša, od kod hodim, rečem od doma. Šele potem mu je kapnilo, da na šiht. Ampak v nedeljo zjutraj...? Ja, penzionisti so tam 24/7...

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Ne.
Kokr mi je znano se take prireditve morajo prijaviti, tako da mislim da ima policija že info da se to tam dogaja in do kdaj
in bi se sami morai spomniti narest eno malo racijo, ker od tam je samo ena cesta in se ne da izogniti kontroli.

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Torej se ti zdi bit pijan za volanom OK. Potem se pa čudimo, da imamo na cestah takšno, kot imamo.

Najkasneje takrat, ko človek na lastne oči vidi, kaj lahko povzroči alkohol človek na življenje gleda drugače. Če ima takrat veliko srečo bo zadevo samo videl - če bo povzročitelj pa bo zaznamovan za celo življenje.

Sicer tole ni ravno iz cest - verjetno pa se je moral zadetek iz tega članka verjetno zapeljati do gozda...

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/deblo-ubilo-otroka-unicilo-dve-druzini

In potem naše sodstvo:
V torek sta prišla le na izrek kazni. »Zaradi umora iz malomarnosti sta moj brat in Čakš dobila deset mesecev pogojne kazni?!« še kar ne moreta verjeti tako mili obsodbi.

Kakšno sporočilo puščajo potem takšni dogodki pri ljudeh, ki včasih radi sedejo za volan po 10 pivih? Tak človek se potem boji samo tega, da mu bodo odvzeli vozniško dovoljenje ali pa da mu bood zaplenili avto... Zapora itak ne bo dobil. Vsakega, ki bi napihal bi poslal v SOČO (http://www.ir-rs.si/sl/Rehabilitacijski_programi/). Marsikaj sem slišal o rehabilitaciji po nesrečah... ko pa vidiš tiste otroke, ki ne bodo nikoli več imeli vseh prstov na roki; vidiš ljudi v cvetu življenja, ki pristanejo na invalidskem vozičku; vidiš matere, ki vloži vse moči v to da poboža svojega otroka... To vsakega normalnega človeka spremeni.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Motiš se. Preberi si zakon in boš videl, da imam prav. Če ni na zunanjem pasu zarisane neprekinjene črte pri izvozu se lahko voziš okrog in okrog po rondoju pa ne delaš prekrška.
In dejstvo št. 2 je tudi to, da tisti, ki je na notranjem pasu ne sme direktono na izvoz zapeljat, ampak mora pred izvozom zapeljati na zunanji pas in iz njega na izvoz.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Motiš se. Preberi si zakon in boš videl, da imam prav. Če ni na zunanjem pasu zarisane neprekinjene črte pri izvozu se lahko voziš okrog in okrog po rondoju pa ne delaš prekrška.
In dejstvo št. 2 je tudi to, da tisti, ki je na notranjem pasu ne sme direktono na izvoz zapeljat, ampak mora pred izvozom zapeljati na zunanji pas in iz njega na izvoz.

Bi bilo dobro, da si sam preberes zakone, preden kvasis neumnosti...

Sicer ne vem, ce je to zadnji (ta je iz leta 2010), vendar bistvenih sprememb naj ne bi bilo >> http://zakonodaja.com/zakon/zprcp/60-clen-voznja-na-kroznem-kriziscu

(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje ali mu je zaradi lastnosti križišča (npr. krožna križišča z majhnim premerom) ali lastnosti motornega vozila (npr. tovorno vozilo s priklopnikom) to oteženo.

Se simulacija, kjer se lahko "igrajo" tisti, ki so tako zelo prepricani v svoje znanje
smile-1.gif
>> http://varna-voznja.si/igra-krozisca

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Budale na motorjih se spet izživljajo po Kranju z ene 150km/h ali več.
stupid-1.gif
Vsaj tko je slišat. Spet bo kakšn v cajtngu... upam da ne pešec al pa kakšen drug voznik.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Zdaj pa si še ti preberi kaj piše v tem členu in bodi potem pameten. Nikjer ne piše da je prepovedano voziti se po zunanjem pasu in drugič preberi kaj ti piše v predzadnjem oklepaju. Govorimo o krožišču z zelo majhnim premerom in ne o krožišču tipa Tomačevo ali Pesnica,....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Dokler bodo ljudje takole razmisljali, bodo krozisca "pain in the ass" ... in bo vecinoma guzva... Sicer pa tudi nikjer ne pise, da je prepovedano zaviti iz krozisca brez da bi to nakazal s smernikom ... torej to tudi upostevas in so ti zmigavci spanska vas?
bonk.gif
...

Eni se "spotikajo" ob veijce v zakonih... tako kot odvetniki, ko branijo tajkune ... Saj potem ni cudno, da smo tam, kjer smo in da je prometna kultura cisto na psu, ko pa vsak gleda samo na svojo rit, za ostale udelzence v prometu pa mu je prav malo mar ...

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
(ksz)
V Sloveniji je osnovna težava, da je velika večina dvopasovnih krožišč premera desertnega krožnika. Za nameček se v "krožničke" navadno steka vsaj 5 cest. Vožnja v teh minimundus-krožiščih je posledično nelagodna in nevarna, še posebej ko poskušaš peljati tudi po notranjem pasu.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.514
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Noja... nevem zakaj nekaterim potem to nekako uspeva, drugim pa ne... Medvosko krozisce je eno takih manjsih... tako kot tudi tisto v Sencurju ali pa tisto na Bratislavski pri Hotelu Plaza zraven BTCja... pa ni tak problem iti na notranji pas, ce ne gres ven na prvem izvozu...

Sencur%2C_Kranj%2C_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-103514.jpg

medvode_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-103559.jpg

letaliska_cesta_ljubljana_-_Google_Maps-20130528-104446.jpg

Vecina se enako obnasa tudi v vecjih kroziscih... recimo tisto pri Zalah ali v Kopru ...

Zale_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-103703.jpg

koper_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-103942.jpg

V Kopru so recimo nekatera krozisca dokaj dobro resili s tem, da so polne crte nadomestili z ovirami, podobno kot recimo v Tomacevskem kroziscu ...

koper_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-104058.jpg

Tomacevo%2C_1000_Ljubljana%2C_Slovenia_-_Google_Maps-20130528-104300.jpg

Nekateri bodo itak vedno nasli izgovor, zakaj se praviloma vedno vozijo po zunanjem pasu... ceprav je krozisce dvo- ali vecpasovno ...

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Ko bodo kurbe egoistične vsaj malo upoštevale prometni tok še ostalih v prometu in tudi začele uporabljati smernike, bodo tudi krožišča dosegla svoj namen.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Krožišča so res problem v Sloveniji, ja.. Folk sploh ne gleda, ko pelje ven iz krožišč.. Zadnjič mi je na tistem novem krožišču naprej od Žal nek blesav tovornjakar zapeljal na notranji pas ob tem, da je prej vozil na desnem pasu.

Meni še bolj zaskrbljujoča in mnogo bolj nevarna pa je tehnika vključevanja na AC in posebno na obvoznici LJ. Jaz si vedno pustim min. ene 30m varnostne razdalje, sploh v mokrem vremenu, potem ti pa kakšni imbecili direkt vmes zapeljejo. Nevem, jim je tako težko počakat, da gre nekdo mimo in ta čas ne poskušat se vrivat? Ni čudno, da so potem nesreče, če folk vozi za razdaljo 5ih metrov ali še manj 80+kmh na mokri cesti.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Zanimivo, kako radi kršitve CPP-ja valimo na druge. Vsak naj začne pri sebi popravljat stvari katere dela narobe in bo takoj lepše. Ne pa po principu če drug dela zgago na cesti, jo bom pa še jaz. Zato pa je tak kaos po cestah. Razen če ti pač niso osnove cpp-ja jasne da se ga ne držiš, potem pač enostavno vrni vozniško dovoljenej na upravno enoto.