bedaki na cesti

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Zakaj se eni ne držijo varnostne razdalje moraš vprašat njih. Verjetno neučakanost, neizkušenost, verjetno pri kom tudi poraba, ne vem.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik flip pravi:Pa ne zagovarjam butlnov ki prehitevajo po par minut skupaj. Kriva sta itak oba un ki prehiteva in prehitevani ker ne zna spustit tempomata za tistih par sekund, sam to vedno naredim. Mi pa gre na [cenzura] da se pol najdete eni in kar vse mečete v isti koš.

Pohvalno, ampak 99% tvojih kolegov kar lepo tišči in se jim hebe, čeprav so prehitevani, pol pa mamo polžje dirke.
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Evo, danes heroj v Kiji ProCeed ... (LJ PC 257, če sem si prav zapomnil) na Letališki v Lj. Čez polno, skozi križišče, v škarje, ni panike ... Za bedake je vse OK.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
585
172
43
41
hehe, takole je mene na isti lokaciji (na letališki) par let nazaj en heroj prehitu. To je blo v jutranjih urah, ko se gre v službo. Malo naprej so policaji delali kontrolo prometa v kontra smer kot sem vozil jaz. Kaj je policaj naredil? Ustavil je promet (nasproti vozeče) se postavil na cesto in ustavil tega heroja, ki me je prehitel v križišču :D
aplauz.gif
kok se mi je pa takrat smejal :D Sem bil kar šokiran, da je to naredil oz. da je sploh videl to situacijo, ker so bili od dogodka kar daleč parkirani :D

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma najbolj smešni so mi tile, ki na vse zgodaj zjutraj na relacijah na šiht grozno prehitevajo, recimo na nemški cesti, ko jih lahko prehitiš 10, pa boste še vseeno isti čas v Trzinu

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
stupid-1.gif

Ta folk sploh ni normalen. Sredi dneva pijan za volanom... (pa ne da je biti pijan za volanom dobro ob katerem koli drugem delu dneva)

Citat:
Gorenjski policisti so v petek, 17. 5. 2013, obravnavali kar tri prometne nesreče, ki so jih zakrivili vozniki pod vplivom alkohola. Prvo prometno nesrečo je okoli 23. ure v Naklem pri Kranju zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,73 mg/l) povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila iz Radovljice. Drugo prometno nesrečo je okoli 14. ure v Kranju zaradi nepravilne strani vožnje in vpliva alkohola (0,55 mg/l) povzročil 33-letni voznik iz Kranja, tretjo nesrečo pa je povzročila 46-letna voznica, prav tako iz Kranja, ki vozila ni peljala na zadostni varnostni razdalji, saj je med vožnjo trčila v vozilo drugega udeleženca, ki je pravilno peljal pred njo. Voznica je imela v izdihanem zraku 0,62 mg/l alkohola.

http://www.zurnal24.si/tragedije-ne-pomagajo-se-vedno-pijani-za-volan-clanek-193841

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Evo, danes heroj v Kiji ProCeed ... (LJ PC 257, če sem si prav zapomnil) na Letališki v Lj. Čez polno, skozi križišče, v škarje, ni panike ... Za bedake je vse OK.

Po liki sodeč, (presvetla, detalji slabo vidni), ni bilo kaj hudo kritičnega.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
stupid-1.gif

Ta folk sploh ni normalen. Sredi dneva pijan za volanom... (pa ne da je biti pijan za volanom dobro ob katerem koli drugem delu dneva)

Citat:
Gorenjski policisti so v petek, 17. 5. 2013, obravnavali kar tri prometne nesreče, ki so jih zakrivili vozniki pod vplivom alkohola. Prvo prometno nesrečo je okoli 23. ure v Naklem pri Kranju zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,73 mg/l) povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila iz Radovljice. Drugo prometno nesrečo je okoli 14. ure v Kranju zaradi nepravilne strani vožnje in vpliva alkohola (0,55 mg/l) povzročil 33-letni voznik iz Kranja, tretjo nesrečo pa je povzročila 46-letna voznica, prav tako iz Kranja, ki vozila ni peljala na zadostni varnostni razdalji, saj je med vožnjo trčila v vozilo drugega udeleženca, ki je pravilno peljal pred njo. Voznica je imela v izdihanem zraku 0,62 mg/l alkohola.

http://www.zurnal24.si/tragedije-ne-pomagajo-se-vedno-pijani-za-volan-clanek-193841

Se čudiš? Jaz se niti malo ne, glede na to da je 10% slovencev zapitih, morda zaradi krize še več
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Po liki sodeč, (presvetla, detalji slabo vidni), ni bilo kaj hudo kritičnega.

Na sliki se ne vidi vsega ...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Da ne boü mislil, da boü kaj bolj varen öe boü imel vse luči nažgane. Še man, pa še druge ogrožaš s tem.
Ker imate motoristi prižgane dolge luči, se vas ne more gledat direktno, ampak vas nasproti vozeči lahko opazuje le posredno.
Treba je ločiti med nekom, ki ima prižgano dolgo luč (govorimo o motoristih, a ne?) in ki ima prižgano zasenčeno in dodatni dve na straneh... Verjetno je bilo to mišljeno ''...imel sem nažgane vse luči...''. Tudi jaz imam ves čas vožnje prižgani dodatni luči. Kot tudi sam opažam, dejansko si iz daljave bolj viden, če imaš dodatni luči v višini mašine, kot ob straneh glavnega žarometa.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Itak si opažen z lučmi, drgač pa zmanjšaš na 50 čez naselje, pa te bo že brez vseh dodatnih luči kdo prav čas vidu.
smile-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Vedno poblendal motoristu, ki je bil osvetljen kot novoletna jelka.

Dej ne me *ebat, da nisi viden na motorju. To je samo v vaših glavah in načinu vožnje. Dokler boste vozili ob črti, torej si poravnan z bočno linijo avta, da gledate kdaj bo frej in čim prej švignili mimo je vaša težava in ne moja. Vozi po sredini, da te bom videl v vzratnem ogledalu, daj smerokaz in prehiti. Ne pa prehitevat vsakič, ko imate na voljo zgolj 5 sekund za ta manever ali pa šli prehitevat avto, ki prehiteva že druzga. Da ne omenim vožnje nad omejitvijo, pojdi na AC pa si daj duška, ne pa na glavni cesti, ki ima nešteto dvorišč od hiš, stranske ceste se vključujejo na vsakih nekaj metrov. Da ne omenim še kakšnih slepih križišč, ko skoraj nič ne vidiš dokler ne zapelješ malce na glavno cesto ampak to nekaterim ne pomeni nič. Vaša slabost je le ta, da niste zavarovani s plehom kot smo v avtomobilih in zakaj hudiča potem ne vozite temu primerno? Vsi izkoriščate razmerje med težo in konjskimi močmi, okretnost in mislite da ste hkrati v tanku. Imel pred kratkim izkušnjo z enim bedakom na motorju, ki me je tako prehitel, da še pozoren nisem bil nanj, ker sem sam prehitel spredaj vozečega in seveda se je motorist odpeljal naprej. Sem se odločil, da grem za njim ampak glej ga zlomka, nekako mu ovinki niso kaj preveč dišali, naravnost pa le gre.

Težava je le v tem, da so bedaki (vzeto iz naslova teme) prisotni povsod in se bo to dogajalo še naprej.

Spoštujem, cenim motoriste in za moje pojme sem jim do sedaj z mojo vožnjo to tudi dokazal, kajti vedno sem bil deležen pozdrava.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Saj sem tudi jaz že repliciral - vse zasenčene luči so bile prižgane. Ne dolge. Ponavadi jih - pa še to samo v mestih ali pa če vozim od sonca - prižgem. potem sem verjetno še malo boljše viden.
Nekaterim sicer res tudi to ne pomaga.
Se pastrinjam s tistim prehitevanje ob boku (v mrtvem kotu) in podobnimi. Tukaj, na žalost, za raliko od avtomobilistom deluje naravna selekcija.
Res se vsako leto najdejo novi ampak tako to je. večina nas pa kar fino vozi defenzivno in po predpisih. Kar se ne bi dalo za večino avtomobilistov.
To še ne pomeni, da se prelevim v divjaka, ko sedem v avto. Tudi v avtu vozim po predpisih in - glejga zlomka - ne zamujam na domenjene sestanke. Z divjanjem profitiraš skrajno malo - uničiš si pa živce. Pa tudi na denarnici se pozna.
LPM