bedaki na cesti

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To je pri Hoferju stalnica...ne vem zakaj ne enkrat pokličejo redarjev oz. pristojnih za odvoz vozil, res ne razumem. So postavljene table, kjer lepo piše, da si lahko na parkirišču parkiran max. 1 uro in vsa vozila, ki niso parkirana pravilno se lahko odstranijo na stroške lastnika vozila. Nisem še videl, da bi kdaj kako vozilo odpeljali. Ljudje bodo še vedno hodili v hofer tudi če se jim bo odpeljalo vozilo....najraje bi pa takim vzel izpit in jih poslal še enkrat v AŠ, da jih tam naučijo parkirat, ter jim še enkrat povedo, kje se parkira avtomobil! Sej razumem, da je parkirišče polno in da ne bi bilo nikjer praznega prostora za parkirat, ampak to meji že na kretenizem in takih kretenov je vsak dan več.
Se pa stirnjam z @motofrikom! Če bi bilo možno bi se ljudje zapeljali z avtomobilom v trgovino, v bar, na tekmo, na koncert, na kakršnokoli prireditev, skratka povsod bi šli z avtomobilom noter...čudno da ne živijo v avtomobilu!!

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
To tudi mene pogosto fascinira. Ni pa to omejeno na kakšno določeno znamko. Zajebali so arhitekti, ki so predvideli premajhna vrata pa še tiste trapaste rogovile za vozičke.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Mislim da je problem v tem da redarji ne morejo posredovati na privatni lastnini, prav tako verjetno ne pajk, tudi če ga kličeš (razen če parkira na prostoru za invalide oz. neposredno preprečuje dostop do česa). Ponavadi imajo kakšne trgovine svoje redarje in tam red delajo. Enako npr. v BTC LJ, je že kdo kdaj videl kakšnega redarja in policaja da bi kazen pisal?? No go.
Mislim da je bila že nekje na alterju debata da če ti kdo avto na tvoji zemlji pusti je najbolje da ga zvlečeš na občinsko,državno zemljo in pol kličeš da ga pridejo iskat
rolleyes-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Mislim da je problem v tem da redarji ne morejo posredovati na privatni lastnini, prav tako verjetno ne pajk, tudi če ga kličeš (razen če parkira na prostoru za invalide oz. neposredno preprečuje dostop do česa). Ponavadi imajo kakšne trgovine svoje redarje in tam red delajo. Enako npr. v BTC LJ, je že kdo kdaj videl kakšnega redarja in policaja da bi kazen pisal?? No go.
Mislim da je bila že nekje na alterju debata da če ti kdo avto na tvoji zemlji pusti je najbolje da ga zvlečeš na občinsko,državno zemljo in pol kličeš da ga pridejo iskat
rolleyes-1.gif

Redarji lahko posredujejo, vendar bi moral Hofer v tem zgornjem primeru njih poklicat (redarje ali kogarkoli že no). Je tabla, kjer lepo piše, da avti parkirani na nepravilen način so lahko odstranjeni in vsi stroški gredo na lastnika avtomobila.
Eh...najboljše je, da mu ravno toliko spustiš gume (vse štiri), da se še lahko vozi, da nisi v prekršku pa da si potem kaj poškoduje platišče, pa naj plača...drugič pa naj parkira kjer mora parkirati in bo vse ok. To mi gre res na živce, da se ne parkira v boxe...mislim da niso narisani zastonj. Problem je samo ta, da dokler ne bodo trgovci začeli množično pisat kazni oz. klicat pristojnih oseb za pisat kazni bo folk parkiral kjer parkirajo sedaj.
Me prav zanima, če se v kaki drugi državi to tako dogaja...če je kdo kdaj v AVS pa je kje v okolici Hofra naj malo pošnjofa, če je kdaj kak avto tako parkiran, ali pa bilo kje drugje.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Ponavad so to itak taki k tud na drugih področjih nimajo občutka, npr. če so parkirani na normalnem placu ti z vrati obutajo avto, tko se pa postavjo posebi. V bistvu nam hočjo dobr in bi jim mogl bit hvaležni.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Ponavad so to itak taki k tud na drugih področjih nimajo občutka, npr. če so parkirani na normalnem placu ti z vrati obutajo avto, tko se pa postavjo posebi. V bistvu nam hočjo dobr in bi jim mogl bit hvaležni.

hehe...možno da ja...jaz vem da pazim ko parkiram, da ne ruknem koga z vrati in isto pričakujem od tistega, ki je zraven mene. Drugače pa vedno lahko greš ven skozi sovoznikova vrata.
tongue-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

hehe...možno da ja...jaz vem da pazim ko parkiram, da ne ruknem koga z vrati in isto pričakujem od tistega, ki je zraven mene. Drugače pa vedno lahko greš ven skozi sovoznikova vrata.
tongue-1.gif

"Iti ven skozi sovoznikova" je običajno lastna odločitev - večje sranje je, ko moraš zaradi i.diota vstopiti skozi sovoznikova.
jezen.gif

Me je sicer imelo, da bi vseeno potem večkrat odprl voznikova vrata - samo mi je bilo mojega roba vrat škoda, pa tudi "storilčev" avto je bila bolj kot ne neka podrtija in dvomim, da bi sploh opazil, da ima še kakšno dodatno vrdtino na vratih.
frown-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ja, to je tudi res
smile-1.gif

Tudi mene je to primlo kdaj, ampak vem, da ti ljudje, ki ne znajo parkirat v boks jim ni pomoči, pa tudi če bi ne vem kaj naredijo v tej smeri...oz. bi morali imeti potem xy mesec treninga, da bi znali parkirati v boks
smile-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Po mojih raziskavah vozniki pazijo, butnejo največkrat sopotniki ali pa kakšni otroci... večinoma ne nalašč.. ampak udrtina pa vseeno nastane. Sem pa že tudi ujel voznika ki je butnil ampak se najbrž na srečo obeh ni poznalo. Moj avto je tak kot da bi bil med eno točo na levem boku, drugo pa na desnem.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Spet se je izkazal bmwejaš. Očitno še eden, ko je vse dal za to bavarsko kanto.
grin1.gif

Pa še sanjača. Sploh kombi. En ata notri lepo tut turu tutu, tuturu
grin1.gif
S senikom se mi je itak zanalašč nastavil.

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Zanimo je predvsem to, kako ti voziš in pljuvaš čez druge, kako se ne držijo prometnih predpisov in te oh in sploh ovirajo.
Saj res, ti si lokalc, tam veljajo tvoji zakoni, plavci pa samo kasirajo, ne?
Predlagam, da si nastaviš ogledalo, kritično si poglej svojo vožnjo v teh tvojih posnetkih in ceste bodo varnejše za enega bedaka manj.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Človek mi da ob prehitevanju gas in sem jaz kriv. Tisti kateri me ovira ga prehitim in ker se mi ob tem dejanju nastavi sem spet jaz kriv. Bravo, vse čestitke.
zmaga.gif

Jaz še nikoli nisem dal gasa, če me je nekdo prehiteval in če me kdo prehiteva, pri tem sodelujem (namreč se zavem, da je to eno najnevarnejših, če ne najnevarnejše dejanje med vožnjo) in mi na kraj pametni ne pade, da bi se šel šerifa. Ti si malo falil, se mi zdi.
wink-1.gif

Kakorkoli, imam občutek, da je pa vzrok drugje, zakaj si podal svoje mnenje. Nič zato.
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Uff zdej se že drugi teden vozim službeno v Idrijo s 5T ivecotom pa se mi kar meša... Kako se lahko ljudje tako cjazijo da jih s kamiončkom prehitim in se peljem čisto normalno? danes imel dva pacienta ki sta se vozila nekih 30km/h povprečno. Seveda potem večina čudno gledajo ko jih prehiti kamionček in se lepo po omejitvi pelje čez večino ovinkov razen ožin in serpentin...
Najboljši so pa klub 60-70 km/h ne glede na to a je naselje ali regionalka!

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Ti lahko mislis kar zelis pa se ne pomeni, da imas prav. S kvazi subtilnimi namigovanji ne bos pozel slave. Razlog za komentar si mi podal sam s svojimi videi, iz katerih je jasno tvoj slog voznje, ob kar sem se tudi obregnil, saj je alter poln tvojih pametovanj in komentarjev vozenj drugih. A ocitno nisi sposoben dojeti tega, nepravilno prehitevanje in voznja po napacnem pasu sta zate normalen pojav, cetudi lokalno omejena. Pa prosim ne bluzi mi o kaksni specifiki te ceste, ker jo dobro poznam. Se vozim tja do Zadloga.press

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.989
6.212
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik janus pravi:
Zanimo je predvsem to, kako ti voziš in pljuvaš čez druge, kako se ne držijo prometnih predpisov in te oh in sploh ovirajo.
Saj res, ti si lokalc, tam veljajo tvoji zakoni, plavci pa samo kasirajo, ne?
Predlagam, da si nastaviš ogledalo, kritično si poglej svojo vožnjo v teh tvojih posnetkih in ceste bodo varnejše za enega bedaka manj.

aplauz.gif

ambroz

Pripravnik
27. apr 2010
116
0
16
eXHair je s svojimi prispevki naredil ogromno za dvig razmevanja (ne)varne vožnje in nesmiselnega kaznovanja policije. Bistvo varne vožnje namreč ni v tem, kako voznik slepo upošteva prometne predpise, temveč v tem, kako se voznik vede do soudeležencev v prometu. Kako jih zaznava, upošteva, nadzira in z njimi sodeluje. Karikirano: Če je nekdo sam na cesti, je vseeno če vozi 15 km/h ali 215 km/h, če vozi po levi, z vsemi meglenkami prižganimi, ali če vijuga od roba do roba. Zadeva se povsem spremeni, ko ima ob sebi vsaj enega soudeleženca v prometu in tedaj se pokaže vsa bistrost voznikov. To je tisto, kar nam eXHair s svojimi prispevki želi dopovedati.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jah to večina ne zastopi. Zato je tako kot je.
Ni vse v cpp-ju ampak je treba gledati širšo sliko. Nekaj drugega je dinamična vožnja, ko poznaš širino svojega vozila, ko sekaš PREGLEDEN PRAZEN ovinek za bolj udobno vožnjo in prehitevaš nesposobneže, kot pa vsi ostali s teh posnetkov kjer se vidi da so povečini zgubljeni na cesti, sanjajo, sekajo neglede na nasprotni promet, pospešujejo ko jih nekdo prehiteva (ego je jeba ja) itd!

Takoj podpišem da se mi taki kot je xhair vozijo nasproti in z mano po cesti pa čeprav ni vse po cpp, kot pa neki cpp zaverovanci ki nimajo nekega logičnega in zdravo razumskega pristopa do vožnje avtomobila.