bedaki na cesti

maxipin

Zelenc'
28. jul 2012
10
0
1
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
Tale je res samo za poslat na policijo.
Sem imel pred več kot letom dni podoben primer, vendar brez video posnetka. Lepo sem poklical policijo, sta prišla dva policista, sem razložil situacijo kaj je tip delal po cesti (enako pobremzal in zapeljal vame), mi je samo eden od dvojice rekel, da ga bodo dobili in mu bo on osebno razložil kako se vozi po cesti pa kaj ima za mahat okol.
evil.gif

Jaz skoraj nisem mogel verjet svojim ušesom.
grin1.gif

Če boš ta posnetek poslal policajem in na 24kur (javno), te gre lahko tisti lastnik audi-ja zasebno tožit, ker moraš ti na javni površini ljudi opozoriti da snemaš. Tako kot na občinah tablice "video nadzor". Skratka, obstaja tudi kar nekaj členov v zakoniku tudi na to temo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Si siguren o tem, da moraš na javnih mestih opozoriti kogarkoli, da ga snemaš in da boš objavil posnetek. Zdi se mi malo nelogično, ker drugače ne vem, kako bi šlo s posnetki TV hiš, kjer snemajo recimo gnečo na cesti, prispevek s Čopove... Če se prav spomnim, na javnih površinah nisi tako zaščiten.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
al pa ko si na dopustu pa snemaš "znamenitost" kaj boš šel do vsakega in mu reko: alo ded snemam zaj daj mi tu izjavo podpiši, da bom lahko doma babi pokazo ki sn bil.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik maxipin pravi:
Če boš ta posnetek poslal policajem in na 24kur (javno), te gre lahko tisti lastnik audi-ja zasebno tožit, ker moraš ti na javni površini ljudi opozoriti da snemaš. Tako kot na občinah tablice "video nadzor". Skratka, obstaja tudi kar nekaj členov v zakoniku tudi na to temo.
Sej pa ob vhodu na AC piše da je pod nadzorom, tko da je vedu da je sneman, sam pač ni vedu iz kje točno.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Zdi se mi, da je nekaj takega, ce tista oseba ni glavni motiv na sliki (torej da stoji npr pred nekim spomenikom, ti pa slikas spomenik), potem ni treba nobenih soglasij, bla bla. Ce pa ti slikas prav doloceno osebo (ne vem, portret nekoga x na copovi) potem pa rabis njegovo soglasje. Nekaj takega kolikor se spomnim no.

edit: na dolgo in siroko, ce se komu da brati: http://www.e-fotografija.si/templates/?a=191&z=8

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Prvi so bili policaji, ki so namerno vozili 60 km/h na 90 dovoljene drugi pa je bil boga boječi voznik, ki si ni upal prehiteti počasnete.
10.gif

Imel si pač smolo, da so lovili normo...

Tako kot sem jaz naletel na mino. Jebat ga. Ko sem omenil člen iz zakona, se je pa stvar končala in je samo še pisal položnico.
smirk-1.gif
Brezveze.....

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Včeraj sem imel skorajšnje bližnje srečanje z idi.otom, ki se mu je neskončno mudilo in je bilo mojih 135 zanj žalitev. Moral je konkretno prip.izdit ker ga ob prehitevanju kamiona še ni bilo nikjer blizu

https://www.youtube.com/watch?v=wa7XqWVu40w&feature=youtu.be

Najprej se mi je zalimal na rit, menjal pas na centimetre, stopil bo bremzi in ko sem ga hotel obvoziti začel zapirati pas.
Če predam posnetek policiji bo kaj učinka ? Osebno dvomim...

edit : ne gre mi vstavit videa, pojma nimam zakaj

Ti samo pazi, da naslednjič, ko zavijaš na levi pas koga ne izsiliš. Škoda, da ga nisi obvozil. 10000% te nebi šel reskirat prakske in bi se usral. Pa tudi daleč se je peljal preden je začel bremzat. Če bi mel resen namen bi to naredil takoj res takoj. Skratka brezveze si grenit življenje.
nahrung002.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.053
457
83
tam ko se terc po tori rola
Stvar je enostavna -poklicati policijo. Da se ti zdi, da ti je kolo ruknil, ko je parkiral. Po uradni dolžnosti morajo priti. Če je država kolikor toliko pravna, bi mu morali napisati štraf za napačno parkiranje. Eni so pač gospodje in ne jeb*jo žive sile.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Jebeš policijo, pa kazen. Za takšnega bi bilo najboljše zdravilo, da se en dan tja pripelje 50 kolesarjev, parkira kolesa in jih med seboj zaklene. Ko bi ves penast stopil iz avta, bi mu zapeli še Bicycle od Queenov in vse skupaj posneli ... po moje tip nikoli več ne bi pomislil, da bi se dotaknil kakšnega bicikla.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Stvar je enostavna -poklicati policijo. Da se ti zdi, da ti je kolo ruknil, ko je parkiral. Po uradni dolžnosti morajo priti. .....
Odlična ideja.
Naslednjič, ko bom rabil "policajev free" pot iz gostilne domov bom poprosil kolega na drugem koncu mesta, naj pokliče in reče da se mu zdi da je nekdo zadel njegov bicikel. bodo šli tja, jest pa domov brez skrbi da bi srečal policaje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Patrulja je pa samo ena kajne?
Čakam sposobnega programerja, da se bodo še za policaje spomnili kaj takega to
Ko bo satelitsko cestninjenje, bo to še bolj natančno.
Javnost ima pravico bit obveščena a ni tako?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
syntič: naredi vsem nam pa prosim ne hodi več na ta forum, ker pišeš same nebuloze.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Patrulja je pa samo ena kajne?
Čakam sposobnega programerja, da se bodo še za policaje spomnili kaj takega to
Ko bo satelitsko cestninjenje, bo to še bolj natančno.
Javnost ima pravico bit obveščena a ni tako?

V bistvu imajo vsa policijska vozila že več let vgrajeno GPS sledenje, tako da nisi daleč od mokrih sanj. Rabiš samo še nekoga da ti te podatke da/proda/ukrade!
grims-1.gif

Lako probaš pa pri info. pooblaščenki izprosit kako odločbo da bodo ti podatki javni, ker gre za informacije javnega značaja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Jebeš policijo, pa kazen. Za takšnega bi bilo najboljše zdravilo, da se en dan tja pripelje 50 kolesarjev, parkira kolesa in jih med seboj zaklene. Ko bi ves penast stopil iz avta, bi mu zapeli še Bicycle od Queenov in vse skupaj posneli ... po moje tip nikoli več ne bi pomislil, da bi se dotaknil kakšnega bicikla.
En policaj mi je nekoč dal predlog za take pacijente. Vse štiri gume mu spustiš ravno toliko, da še lahko pelje 5kmh. V tem primeru, tudi če kliče policijo, menda nimajo kaj narediti, ker to ni poškodovanje tuje lastnine. Če sam gumo prebije, ker histerično oddivja, je to menda njegova lastna krivda. To mu narediš 5x in rečeš, naj mu upravnik v gume prdne, če mu je že dovolil tu parkirat. Za vedno bo mir.

Všeč mi je, koliko časa mu vzame prestavljanje vseh "peciklnof", verjetno več, kot če bi pravilno parkiral in šel do hiše peš.