bedaki na cesti

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Lep primer prehitevanja kolone, kjer tip preceni zmogljivosti svojga avta.
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
dej dej, se lepo vidi da ga je voznik rdečega avta videl v ogledalu in je prej pospešil Sicer jih je pa prehitel...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.410
2.474
113
SV SLO
Če bi vsi vozili po voznem pasu bi bila gužva na voznem pasu, tako pa je gužva na prehitevalnem. Še sreča da nimamo prehitevalnega od prehitevalnega to bi bil šele hec.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Podobno je tudi pri nas na relaciji Vrhnika - LJ in obratno.
In kaj narediti v tem primeru? Prehitevati po desni, čakati na čudež...
17758-icon_confused.gif

Najbolj me "zmede" situacija, ko vozim po desnem pasu in začne prehitevalni pas bremzati in sem tako jaz kar naenkrat hitrejši od njih.
In kaj sedaj?
Še sam bremzati ali pa prehiteti kolono po desnem (voznem) pasu in biti tako v prekršku? Ponavadi se postavim na desni rob in grem mimo...
Take prometne avtoceste bi morale imeti 3 vozne pasove, saj ne zmorejo požirati prometa in naše vozniške kulture...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Zjutrej je stala na avtocesti....kempiranje na prehitevalnem,ko pa prehitevas po desni pa po gasu,da se le nebi urinil....sledi blendanje. Ma folk je neumn. Za sekirat se ni....nej se drugi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
dej dej, se lepo vidi da ga je voznik rdečega avta videl v ogledalu in je prej pospešil Sicer jih je pa prehitel...

Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

To da sta exhairjevo ropotalo in pa rjaveči BMW oldtimer malce slaba v pospeških (glede na to da tista dizelska štirioglata ropotarnica nima ravno pospeška pod 14sec/100kmh) bi se lahko reklo da je naduti BMW fahrer malce precenil situacijo.

Je pa res da je potrebno jemati exhairjeve filmčke v kontekstu, on jih skoraj vedno (namerno) prikaže izven konteksta!
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Ne vem zakaj bi moral voziti 60km/h kjer je omejitev 90km/h če se nek zarjaveli BMW 316i loti prehitevat za mano vozečega.

Kot prvo po zakonu se kolone ne prihiteva, in tudi močno dvomim da je tisti čisto spredaj sploh dojel da kdo prehiteva. Tista rdeča škatla je pa verjetno potegnila za prvim. V vsakem primeru je tu srečanje več egotov, verjetno 3h ki so vsak drugem dokazovali kdo ima, povzeto po alterju, manjšo Kio.

In na koncih omejitev je situacija vedno taka kot na AC po cestninski postaji, več ali manj VSI pohodijo gas na polno. Zato je prehitevanje dokaj rizično oz. če vidiš da tisti spredaj potegne se nimaš kaj jajčit ampak potegnit konkretno tudi ti in opravit nalogo do konca, ali pa popustit.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Tudi če je tko, na cesti se gleda tudi vzratna ogledala in bi komot lahko malo počasneje pospeševal...ne pa da potem ko vidi da ga bo vseeno zarjaveča kišta prehitela da še mal gasa da je ja bolj nevarno.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Ne goba nimaš pojma, tole je solkanska obvoznica (domnevam) in če bi dal bivšilas cel posnetek bi se videlo da je ravkar pripeljal iz tunela kjer je omejitev mislim da 60, potem naprej pa preneha kjer sledi dolga ravnina in večina folka stopi na gas.

Je čisto vseeno - če te nekdo prhiteva, ne smeš pospeševati (tudi, če pelješ sicer pod omejitvijo ali kot v primeru, ki si ga opisal). Enostavno ne smeš, pač počakaš, da je mimo. Vse ostalo (torej pospeševanje) je obnašanje psihopata.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne vem zakaj bi moral voziti 60km/h kjer je omejitev 90km/h če se nek zarjaveli BMW 316i loti prehitevat za mano vozečega.

Zato, ker je z zakonom predpisano, da ne smeš. In zato, ker je to nevarno, nekulturno in bebavo. Normalen človek počaka, da ga prehitijo. Bebec s kratkim k... pač pospeši.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Ko je beseda ravno o pospeševanju in prehitevanju.

Peljem po AC med 120 in 130 ter vidim, da se bo nekdo vključil. Grem na prehitevalnega, ki je prazen, da mu omogočim lažjo vključitev in ko se hočem vrniti nazaj na voznega, vidim, da je kratkotični na polno pospešil in me namerava prehiteti po voznem (po desni). Zadnje čase vedno pogosteje to opažam in ponavadi so kakšni Audi ali BMW fahrerji. Ki sem jim fajn zdi "u, glej, kako sem ga zyebal".

Podobno dela folk kamionistom. Se kamion umakne na prehitevalnega, sploh če se vključuje več avtov, in potem ga dr*ajo v glavo, ko ga čisto počasi "prehitevajo" po desni, da se ne more vrniti nazaj na voznega.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Nevem zate ampak jaz se na AC vključim s hitrostjo 130+, nisem jaz kriv da se ti voziš 120.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz

Ko je beseda ravno o pospeševanju in prehitevanju.

Peljem po AC med 120 in 130 ter vidim, da se bo nekdo vključil. Grem na prehitevalnega, ki je prazen, da mu omogočim lažjo vključitev in ko se hočem vrniti nazaj na voznega, vidim, da je kratkotični na polno pospešil in me namerava prehiteti po voznem (po desni). Zadnje čase vedno pogosteje to opažam in ponavadi so kakšni Audi ali BMW fahrerji. Ki sem jim fajn zdi "u, glej, kako sem ga zyebal".

Podobno dela folk kamionistom. Se kamion umakne na prehitevalnega, sploh če se vključuje več avtov, in potem ga dr*ajo v glavo, ko ga čisto počasi "prehitevajo" po desni, da se ne more vrniti nazaj na voznega.
Nikjer v zakonu ne piše, da se moraš premaknit na prehitevalnega... Pač ostaneš na voznem pasu s svojo nespremenjeno hitrostjo, če pa nekdo ni sposoben pospeševanja in vključevanja na AC, pa ni za na AC in je to njegov problem, ne tvoj..