bedaki na cesti

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Odlično in najlepša ti hvala! Se bom skliceval nate, ko bom naslednjič spet klical plave angele zaradi napačno parkiranih vozil in predvsem kamionov. Doslej sta namreč tako policija, kot mestno redarstvo dosledno redno odklanjala "svoje usluge", češ da gre za privatno zemljišče.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pri nas je znak, da je na parkirišču dovoljeno parkiranje samo stanovalcem, nad tem je znak za prepovedano parkiranje in ustavljanje. Če prav vem, tukaj pajk ne bo prišel odpeljat. Poklicali so ga, da prestavi par avtov, ko so žagali drevesa in to plačali kot komercialno storitev.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Dajmo locit dve stvari: parkiranje na invalidskem prostoru brez dovolilnice je prekrsek ki ga policist ali redar lahko sam na kraju ugotovi. In ce je parkirisce dano v javni promet potem tam velja zprcp in lahko takega voznika oglobi (pajka po mojem mnenju ne bo, ker tako vozilo ne ovira prometa je pa v prekrsku). Ko pa nekdo parkira nekdo na parkiriscu kjer je tabla dovoljeno samo za stanovalce/stranke gostilne pa policist/redar na kraju ne more ugotavljat ali nekdo nekje doma ali je gost lokala ali ne itd... Zato gre v tem primeru za zasebni spor in so prijavitelji tako tudi odslovljeni. V kolikor zeli nek lokal zagotoviti da je parkirisce le za stranke naj namesti rampo v stilu gas stationa in je.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Torej praviš, da na Mečkatorjevo parkirišče boste šli, na Hoferjevo pa ne in sicer samo zato, ker tam stoji tabla, da je to parkirišče namenjeno strankam Hoferja? Kdo pa določa, da je parkirišče dano v javni promet? Vsa komercialna (To je tudi tista za katere na plačuješ) parkirišča so namenjena zgolj strankam, nikakor zastonkarjem. Vsako Mečkatorejevo parkirišče je namenje le njhovim strankam, tudi če ni oglasne table kjer bi to pisalo.
Kaj se zgodi, če postavim tablo prepovedano parkiranje za kamione? Boste ukrepali ali ne?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Evo, en dan, ko bom fraj, si bom vzel čas in šel na parking od Lidla in pofotografiral avte na prostorih za invalide. Prva slika samo avto parkiran, druga pa ko lastnik seda vanj. Pošljem mail na policijo..in kaj bo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Torej praviš, da na Mečkatorjevo parkirišče boste šli, na Hoferjevo pa ne in sicer samo zato, ker tam stoji tabla, da je to parkirišče namenjeno strankam Hoferja?

Pa saj ne morem verjet, da še vedno ne razumeš
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Torej praviš, da na Mečkatorjevo parkirišče boste šli, na Hoferjevo pa ne in sicer samo zato, ker tam stoji tabla, da je to parkirišče namenjeno strankam Hoferja?

Pa saj ne morem verjet, da še vedno ne razumeš
bonk.gif

Jaz pa ne morem verjet, da si mislil, da bo kdarkoli, karkoli razumel.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Eno vprašanje.
Kdo bi bil kriv v primeru, da bi tukaj prišlo do trka?

Žal nisem mogel prej na desni pas, ker je bil avto na drugem pasu (z začetka posnetka) preveč blizu.
p.s. do trka ne bi prišlo, tudi če se ženska ne bi vrnila na svoj pas, le da se ustavila ne bi zarad kake panike.
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A nisi ravno ti zadnjič razlagal, da itak v sloveniji nikol ne bomo dočakali, da se prvi v koloni vključi na drug pas brez da bi tisti za njim začeli prehitevat?
evil.gif
Vem, da si govoril za obvoznico, samo princip je enak.

Drgač pa, verjetno bi bila kriva ona, če bi jo ti s strani zadel z nosom, ker se ni prepričala, da lahko varno menja pas.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ne vem kaj sem razlagal takrat, ampak kašno vezo ima to s tem?
confused-1.gif

Jaz sem bil ravno na polovici med pasovoma, ko se je ona odločila zaviti in dati smernik.
Da bom jaz zavil desno sem vedel že par sekund prej. Pogled v desno ogledalo, desni smernik, pogled desno čez ramo v mrtev kot, zavitje ... Kako naj jo spustim, če je namero nakazala šele ko sem bil jaz že tam?
confused-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ona je dala smernik takoj ko je bil Jaguar mimo in že začela zavijat, v bistvu je smernik dala, ko je bila še s havbo vzporedno z Jaguarjem. Če si ustaviš tvoj posnetek v 15 sekundi vidiš, da imaš ti do tam še kar nekaj metrov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Tule bi pač odločalo sodišče in malo je odvisno tudi od sodnika. zame je to deljena krivda ... Zavijat sta začela približno hkrati, takrat, ko je ona preverjala desni pas, je bil še prazen ...
Sicer pa ona nepravilni premiki z vozilo, ti pa hitrost in/ali varnostna razdalja
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Dobro se je izšlo...:) Drugače pa, če bi prišlo do nesreče, je žal 100% tvoja krivda; nalet od zadaj ; prekratka varnostna razdalja.

Dala je smernik, preden si bil ti na desnem pasu, poleg tega, nimaš ti kaj prehitevati po desni ( kar si nakazal ).
Pohvale obema za razsodnost, Toyoti za izogib nesreče, zraven pa je dal/dala še smerokaz in tebi za dobro reakcijo
zmaga.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Evo o tem govorim, smerokaz je dala, ko je že zavijala. Vsaj trikrat naj bi požmigal, preden kaj narediš. Upam, da ga je dal snemalec kaj prej.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
"Pravilo" na bi bilo: nakazi, prepricaj se, da lahko varno storis, stori,
Zal pa se pri nas obicajno vse tri tocke zdruzijo v eno, s tem, da prva obicajno popolnoma odpade.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Snemalec je dal smernik že davno prej. Stvar navade. Al ga vedno daš al pa voziš BMW, druge ni.
grin1.gif

@simon
Na taki cesti je prehitevanje po desni dovoljeno.

@avtomagazin
Prevelika hitrost ni bila, saj je bila glede na orig. posnetek (hitrosti ne dovoli uploadat) najvišja še vedno 5 km/h nižja od dovoljene. Bi bila pa neprilagojena hitrost, kar pa se v tem primeru tudi strinjam. Pač prehitel sem skoraj iz "zavetrja", prej ni šlo zaradi avta na desnem pasu. Naključje pač, da je ona ravno v napačnem trenutku hotela zavit.

Po moje bi bil kriv tisti, glede na to na katerem delu avtov bi bil trk, zato sem se pa tudi umaknil v stran.
evil.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Da ne bom jaz tebe okol kepe, ti bom dal "druge ni"
10.gif

Jaz dajem smerokaz brez da bi moral na to pomisliti in to tako kot je treba, nakažem dejanje, tut v BMWju.

Takele Toyote so krive za marsikateri trk, potem pa tulijo; "Ja saj sem dal(a) smerokaz..."

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Smernik se da preden menjaš pas.....to ni AC, lahko se "prehiteva" po desni = enakovredni pasovi, vsaj mislim no?