bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.249
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
pa sej to drgač folk dela že od pamtiveka naprej, na cesti se sneg lepo zvozi in stopi, alternativa je pa samo ta, da si delaš cel kup nekje na dvorišču oz. nekje, kjer imaš prostor.... ita če pripelješ 50 te ta sneg ne bo prav nič zmotil, povsem drugo pa bi bilo ob višjih hitrostih ter po možnosti na ovinku.....

Ta zadeva je hudi nevarna, še posebej v dnevih, ko je čez dan +, ponoči pa se temperature spustijo pod -. Na cestah pa nastane debela plast ledu. Potem si pa še predstavljaj, da je to na kakšnem klancu
bonk.gif

saj sem že v prvem postu nbapisal, da je veliko odvisno od same situacije oz. lokacije....zadeva je seveda lahko zelo nevarna ali pa pač povsem nenevarna. odvisno.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ne gre se za situacijo. Tudi vožnja pri 100km/h skozi naselje je lahko povsem nenevarna - razen če ni in pride do česa.
Hakeljc je v tem da je taka vožnja POTENCIALNO lahko nevarna. Tako kot metanje snega na cesto, vožnja v nabasanem stanju, vožnja z avtomobilom brez bremz ali zanič pnevmatikami, ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
decembra sneg na cesti moraš pričakovat, tako kot otroka, ki bo skočil na cesto.

Maš svoje otroke?
A jih kar mečeš na cesto, ker morajo vozniki pričakovat da bo nekaj priletelo?
Maš že rezervian all-inclusive v NLP?
Ane, ko policaji kasirajo vam pa ta izgovor vedno prav pride za opravičevanje inkasantstva?
pa ko nekdo s slabšimi refleksi (beri = spil 3 pire) pelje tudi takoj veste, da bo skočil otrok na cesto pa bo ravno tista desetinka slabšega refleksa odločilna da ga bo povozil. Pa mu je treba izpit vzet, pa avto, pa kazen v nebo....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.249
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ne gre se za situacijo. Tudi vožnja pri 100km/h skozi naselje je lahko povsem nenevarna - razen če ni in pride do česa.
Hakeljc je v tem da je taka vožnja POTENCIALNO lahko nevarna. Tako kot metanje snega na cesto, vožnja v nabasanem stanju, vožnja z avtomobilom brez bremz ali zanič pnevmatikami, ...

LOL

čez naselje nimaš kaj vozit 100.... kam smo prišli no, da moram že jaz to pisat. in če te kepica/kepa snega zj3be pri vožnji z okoli 100 na uro skozi naselje verjetno ne bo kriv sneg ampak ti pa tvoja noga.

zato pa me tudi ne moti toliko tak sneg v raznih uličicah, kjer se itaq bolj kot ne cijaziš... če bi pa ljudje začeli odmetavati sneg na razne regionalke...to bi bilo pa nekaj povsem drugega. pa še za tam pravi zakon, da moram venomer voziti s tako hitrostjo, da lahko kontroliraš vozilo in po potrebi ustaviš.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ljudje s(m)o ratali ******* arogantni, samozadostni, sebični in še pametnjakoviæi za povrh.
To lahko vidiš na vsakem koraku: v štacuni, službi, politiki, gospodarstvu in na cesti (o čemer je govora tukaj).

Lahko mečeš sneg na cesto - pa je to potrebno in upravičeno? Sej ne da to slučajno koga moti?
Lahko voziš z meglenkami 24/7 - pa je to potrebno? Upravičeno? Sej ne da to slučajno koga moti?
Lahko po AC voziš stalno po prehitevalnem - pa je potrebno? Upravičeno? Koga pa briga anede (naj se ljudje brigajo zase)?
Lahko se v semaforizirana križišča voziš GLOBOKO v rdečo - ziher je pretočnost prometa potem večja anede?
bonk.gif

Vožnja brez varnostne razdalje? Ja valda če je pa taaaakaaa gužva ane? (če bi vozili z varnostno, bi bila ziher še večja gužva 100%
bonk.gif
)
.
.
.
.
.
.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.249
113
maš point
smile-1.gif

jaz sem ga pa tudi imel..in to je dejstvo, da v "normalnih okoliščinah" sneg na cesti ne bo nikomur storil nič žalega.

mi je pa sedaj jasno (ok, mi je bilo že prej) zakaj se folk tako jajca po cesti, ko začne snežit, če se tako razburjate že zaradi enega kidanja...boh ne dej da je na cesti par cm snega, konec sveta madona
aplauz.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.270
113
42
Sej fora je da ta sneg mečejo na cesto ko je ta že suha. Ko pa suha guma pride na mokro je pa situacija čist drugačna. Da ne govorimo da je ta sneg velikokrat zelo zbit in poln kamna in soli.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
zato pa me tudi ne moti toliko tak sneg v raznih uličicah, kjer se itaq bolj kot ne cijaziš... če bi pa ljudje začeli odmetavati sneg na razne regionalke...to bi bilo pa nekaj povsem drugega. pa še za tam pravi zakon, da moram venomer voziti s tako hitrostjo, da lahko kontroliraš vozilo in po potrebi ustaviš.
A si se ti sploh kdaj peljal po Dogoški cesti v Mariboru? To je vse prej kot ena uličica...
wink-1.gif

Pa zraven današnjega primera govorim tudi o cestah - REGIONALKAH Maribor - Ptuj skozi naselja Zgornji Duplek, Spodnji Duplek, Dvorjane... Nadalje imam v mislih REGIONALKO Maribor - Dravograd skozi naselja Spodnji Slemen, Selnica ob Dravi ipd... Omejitve hitrosti večinoma 70 in 90, ponekod 50 in 60.

Če lahko policisti kaznujejo enega voznika, ker je imel blato na gumah in se zapeljal na glavno cesto, kar ima za posledico slabši oprijem in umazanje ceste, potem bi bilo pošteno, da nekaj ukrenejo, če drugače ne, s kaznovanjem tudi pri tistih bebcih, ki jim je težko imet en kupček snega nekje na strani ob ogradi...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Mimogrede, pogrešam mnenje Apolla... Ker tisto ignoriranje policijske patrulje je pa tudi za na Pop TV. Vozila sta se sem in tja, na izi, do Dupleka, pa počasi nazaj proti Mariboru...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.249
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
A si se ti sploh kdaj peljal po Dogoški cesti v Mariboru? To je vse prej kot ena uličica...
wink-1.gif

hmmm... mogoče sem se pa ne vem katera je to... sem pa ravno zato napisal da imam deljeno mnenje glede na situacijo
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mimogrede, pogrešam mnenje Apolla... Ker tisto ignoriranje policijske patrulje je pa tudi za na Pop TV. Vozila sta se sem in tja, na izi, do Dupleka, pa počasi nazaj proti Mariboru...
Torej. Menim, da nihce nima kaj metat snega na cesto. ce zanemarimo da je to arogantno in sebicno ter zanemarimo vse potencialne nevarnosti, je tudi precej neumno, da od cestnega podjetja zahtevamo da pluzi ceste, nek hanza bo pa sneg na cesto nazaj metal. Osebno sem v karieri ene parkrat take mojstre srecal in se vsi so nazaj zmetali. Ce pa ne bi bi bila pa poloznica.

O tem da se je patrulja peljala mimo pa takole: Nihce od nas ne ve, ali sta imela kako delo ali ne. Ni nujno da se policija z modrimi lucmi pelje ce gre na neko nalogo. Mozno celo da sta morala pregledat relacijo , ne vem.

Povsem mozno pa je, da se njima to ni zdel problem ali pa s ejima ni dalo. To je realna moznost. v policiji so zaposleni ljudje, taksni in drugacni. vse je mozno, sodil ne bom, ker nisem bil zraven in ne vem ali sta bila prosta ali sta imela kako nalogo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Glede na njuno hitrost vožnje nista imela neke posebne naloge... Sem kasneje pomislil, da bosta pri standardnem punktu (gramoznica) merila hitrost, pa se tudi to ni zgodilo, ker sta tam samo obrnila in počasi nazaj proti MB.
Tako kot si napisal, vsaj opozorila bi lahko tistega ateja...
zmaga.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ena taka zanimiva razlika. Eden ne ve zakaj ima ogledala, drugemu je to samoumevno. Kaj je vzrok temu, da ne vidi za sabo 10 avtomobilov oz. dokler se vidi do naslednjega ovinka, ve samo on. Jaz spoštujem njegovo varno vožnjo, ne pa, da se ne zna tudi malo prilagoditi drugim. Jaz sem jih dohitel v Godoviču in smo se drsali, ko eni kreteni. Une dva zadaj itak na varnostni razdalji 1m in ne moreš prehitevat. Ja prov, pa se dejmo drsat po teh naših hribih. Na koncu mu celo potegne, da je mogoče prepočasen. Zih je zagledal Marijo. Če vas kdo prehiteva v nemogočih situacijah (v tem primeru ni bila nemogoča) ste mogoče sami krivi, ali je pa pač samo norec na cesti. Žalostno je, da vsak ko prehiteva, je avtomatično bedak. Kakšni stari atiji so hudi. Ga prehitiš, on se vozi 40, potem ti pa blenda.
shocked-1.gif

Eni se pa čist preprosto umaknejo.
confused-1.gif

Zavil na avtobusno, rahlo po zavori in smo rešili problem. Enim je pa na AC težko iti na vozni pas, če je pred njim kamion kateri je oddaljen 100m. Slab izgovor.
evil.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
danes so se owce spet iskazale na obvoznici, kjer je provida imela na odstavnem pasu soferja v postopku, kar je rezultiralo kaksen kilometer dolgo kolone....A majo res slovenski soferji tako malo svojih problemov, da se morajo ukvarjati se s problemi drugih prokleti firbci ogabni..pfej

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
danes so se owce spet iskazale na obvoznici, kjer je provida imela na odstavnem pasu soferja v postopku, kar je rezultiralo kaksen kilometer dolgo kolone....A majo res slovenski soferji tako malo svojih problemov, da se morajo ukvarjati se s problemi drugih prokleti firbci ogabni..pfej
Glavno da so pokasirali. Če se pa nabira kolona, pa če se zaradi tega zgodi kaka nesreča, kak nalet pa toliko bolje, bodo še od tistih pokasirali.
Pa ni ustavljanje na odstavnem pasu nevarno? da/ne?

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
zadnje case se vedno vec italjanov ustavlja na raznih avtocestnih razcepih, se posebej v kaksnih ovinkih npr s primorske avtoceste kjer se avtocesta razdeli proti barju in siski