BBQ Smokerji

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Vikend smoke....
cool-1.gif





 
Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
lustno zgleda, me pa zanima v cem je fora folije? da vidm ce na svojem kdaj uporabm.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ni fore....posodo z vodo lahko zapreš s folijo, vkolikor že toliko poznaš delovanje smokerja, da ne rabiš več vode. Tako ti ne kaplja v posodo. Jaz sem tu vseeno uporabil vodo, pa vseeno zaprl, ker je manj čiščenja. Če ne daš vode, je pa vseeno treba večkrat vlažit meso med peko. Naslednjič pa probam tudi brez posode na vrhnjem nivoju. Zna bit zanimivo.
 
Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
kul, mene sicer pri premalo vode zeza temperatura. Zna bit da je problem v tem da je ranger bol majhnen, in tezko nardis minion oz ksno drugo metodo in se potem prevec brigetov prizge na enkrat...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Če so pri vas že na voljo ProQ briketi jih sprobaj. Če ne pa Heat Beads, samo so okrogli. ProQ so kocke in se dajo lepo zlagat. Delajo pa ko šus. Pri nas jih testiramo in so res hudi. 5kg je v minion načinu v Excelu držalo 16 ur - Weber pa nekih 6-7 ur, nenako kot npr. Lidl. Kaj pa če imaš samo eno luknjo za zrak odprto ali je enak problem?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Nekaj za vse, ki radi delajo pravi BBQ in se družijo pa delijo izkušnje! Nekaj prostora za žare in smokerje je še. Dogodek je eksperimentalno izobraževalne narave. Vsi sodelujoči bomo pripravljali BBQ recepte, ki trajajo več ur. Finale z odpiranjem pokrovov smokerjev in žarov, degustacijo in glasovanjem pa po 18. uri. Toplo vabljeni kadarkoli oz. po želji!
wink-1.gif



 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Oj...nekaj mest še nezasedenih. Potrebujete le pokrit žar ali smoker, sestavine in voljo za druženje ob kadečih se smokerjih. Vstopnine ni!
cheer.gif
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Nekaj nas pa bo. Zaenkrat 5 smokerjev in je še nekaj časa in prostora. Veseli smo vsakega odziva, tudi takšnega, ki nas najde mimo FB-ja, kot je bilo včeraj, ko0 nas je poklical Alterjevec!
wink-1.gif


Obnavljam timeline:
-Dobimo se ob 10h v Alter baru. Upam, da pridejo kasneje še prijatelji in družine kaj poizkusit - zelo dobrodošli, ker je to smisel vsega!
-Spijemo kavo.
-Postavimo in začnemo ustvarjat. Doma si pripravite vse potrebno.
-Vmes debatiramo in se mamo fajn. Slikamo, zapisujemo, delamo kake hitre stvari za pojest vmes (pitmasters privilege), da ne bomo lačni, moledujemo druge za njihove BBQ skrivnosti in še kar je takšnih stvari.
-po želji lahko naredimo še demonstracijo hladnega dimljenja s Cold Smoke Generatorjem ProQ. Runda dima je 10 ur. Če koga to zanima lahko prinese s seboj sir, oreške in kar je teh reči za hladno predimit in bomo naredili.
-predvidoma okrog 18 - 19h bi že morali začet odpirat pokrove
-finale od 18h dalje (mogoče bomo imeli celo live music podlago)
-ob 20h razglasimo "zmagovalca" (mogoče dobi celo nagrado)
Pripravimo degustacijo za druge prisotne in medsebojno guštiramo rezultate. Jaz bom naredil ene take ocenjevalne liste, da bo zadeva rahlo tekmovalno obarvana in bodo ostali prisotni tudi imeli kaj za delat.
wink-1.gif


PROSIM PRINESITE S SEBOJ VSE KAR JE POTREBNO OZ. KAR MISLITE DA POTREBUJETE ZASE IN SVOJE POVABLJENE. DEGUSTACIJA ZA OBISKOVALCE ZAŽELJENA, TAKO DA VZAMETE MALENKOST VEČ SESTAVIN. PIJAČA JE KOT REČENO V LOKALU ALTER. ČE IMA KDO ŠE KAKO VPRAŠANJE PA NAJ ME KONTAKTIRA.
smile-1.gif
 
22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Kateri toplomer priporočate, da bom spremljal temperaturo peke? Nočem takega, ki se da na ohišje, mogoče kaj takega, da daš zraven ali pa kot imajo po kuhinjah kot pištolca
tongue-1.gif
klik
7o8SORr.png

30nH1S8.png
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
St. Louis Classic cut ribs BBQ....
wink-1.gif


820056904797076

2454202-13697240_820056904797076_1447216974725294563_n.jpg
 

Priponke

  • 2454202-13697240_820056904797076_1447216974725294563_n.jpg
    2454202-13697240_820056904797076_1447216974725294563_n.jpg
    110,1 KB · Ogledi: 472
Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Odločil sem se, da vzamem od Jamie Oliver, tavelikiga. Dejte vsaj mal upanja mi dat, da bo dober za tjedi pa tjedi kako kilo predimit.
 

grezilo

Fizikalc
13. avg 2009
246
28
28
Pozdarvljeni ,
eto uspešno prestali preizkušnjo z " smoukanjem in klasično "peko v pokritih žarih, v LJ.

Mater vola, kako lahko še prilepim nekaj slik?? samo ena se prime???
confused-1.gif


2454861-DSCN6877-W800.jpg
 

Priponke

  • 2454861-DSCN6877-W800.jpg
    2454861-DSCN6877-W800.jpg
    46,9 KB · Ogledi: 514
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo, sobota je minila odlično. Družba je bila popolna. Širili smo BBQ duha daleč naokoli, ker se je res lepo kadilo.

Ena velik hvala vsem in se vidimo naslednjič!
nahrung002.gif







 

Nurtuby

Pripravnik
22. jul 2016
37
0
6
Ljubljana
Pozdravljeni.
Iz slik se vidi, da ste se imeli zelo lepo in pa seveda, da niste bili lačni
smile-1.gif

Imel bi vprašanje vezano z nabavo brisketov in svinjine za dimljenje (pleče).
Ste vsi kupovali pri istem mesarju ali imate vsak svojega "skrivnega"?
Če ni skrivnost, se priporočam za kakšen naslov, da malo potreniram in se vam pridružim na naslednjem srečanju...
Hvala.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Mesarija Marinček za Bežigradom. Če pa nisi iz Ljubljane pa se poizkusi za prave kose dogovorit pri svojem lokalnem mesarju. Smo pa imeli vsak od svojega - jaz pa jemljem od Marinčka.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ostanki so vedno TOP! Pita iz IPA piva in BBQ brisketa!



2457600-PitaAlter.jpg
 

Priponke

  • 2457600-PitaAlter.jpg
    2457600-PitaAlter.jpg
    526,9 KB · Ogledi: 502
Nazadnje urejeno:

Nurtuby

Pripravnik
22. jul 2016
37
0
6
Ljubljana
Hvala za odgovor. Kot kaže, imava enakega mesarja
wink-1.gif
Sem včeraj hodil mimo Marinčka in sem naročil eno svinjsko pleče s kostjo. Nekje je potrebno začeti...

Ima brisket lepo odrezan?