Bazen z morsko vodo?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pozdrav, vprašal bi, če kdo pozna kej, kater je kej fajn bazen z morsko vodo na obali, tko za en dan se it namočit, da ni premejhno, pa gužve, pa...skratka, da je fajn.

Hvala!

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
No, nekaj sem gledal, strunjan, salinera, bernardin, metropol, lifeclas,...sam na slikah se ne vid, al jih pa ni. Zanima me, če kdo pozna, da je bil in, da je fajn. Hvala za predlog, če je to bil, bom še mal bl tega pošnofal.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Bazeni v hotelu Histrion. Trije bazeni za odrasle, od tega eden samo za plavalce, dva za otroke. en kup jacuzijev.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Aha, hvala. Pa mata to z grand hotel bernardin skupne bazene, ker če neki guglam, mi iste bazene-slike najde za oba, najbrž tud zato, ker pod isto grupo hotel bernardin spadata?

Nazadnje urejeno:

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
http://www.terme-catez.si/slovenska-obala/aquapark-zusterna/

Največji vodni park na slovenski obali
Razvajajte se v zunanjih bazenih vodnega parka Aquapark Žusterna s čudovitim pogledom na morje in staro mesto jedro Kopra.

Zaplavajte v bazenu z valovi. Medtem ko najmlajši uživajo v otroškem bazenu z igrali, se sproščajte v masažnem bazenu s podvodnimi masažami.

Vse dni v letu vas prijetno greje voda v bazenu s toboganom ter v bazenu s podvodnimi masažami in tremi whirlpooli.

Tudi v pokritem delu Aquaparka je poskrbljeno za otroke, ki se lahko predajajo igri v bazenu z igrali. Rekreativcem je namenjen športni bazen z ogrevano slano vodo.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Lifeclass ima bazen z morsko in termalno vodo. Notranji dostop do bazenov je le iz hotela Slovenija in Riviera. Ampak, če se greš samo namočit, te to ne gane preveč.

Bazeni so drugače ok. Kadar sem bil (ne med prazniki), ni bilo neke gužve.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Tale sicer zgleda lep in prostoren, ampak se pa šele ob 13h odpre, najbrž grem v nedeljo in bi šel mogoče rajš mal bl zgodi.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Žusterna ima morsko samo ta velik bazen, je pa celodnevna (lahko samo še za dve uri vzameš) 18€, tako, da bo zgleda padu metropol, ima tale bazen pa karta je samo 7€ od 9-21 al kako. Bom vidu, če bo gužva grem pa drugam.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Jah zih je kak filter, še ogrevana mal, pa še dodajo mal klora, tko da je mal bol k una zuni
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Pozdrav, vprašal bi, če kdo pozna kej, kater je kej fajn bazen z morsko vodo na obali, tko za en dan se it namočit, da ni premejhno, pa gužve, pa...skratka, da je fajn.

Hvala!

Mi hodimo v Hotel Svoboda v Strunjan. Čakamo pa na ugodne ponudbe, kot je npr. trenutno tale:

http://www.terme-krka.si/si/15...lo-ugodni-ceni/

Če si član, to postaneš tako, da imaš 2 nočitvi in da na recepciji rečeš za članstvo, imaš še 10% popust. Lokacija je lepa, okolica tudi, imajo tudi polnilnico za električna vozila
cheer.gif
, ki meni pride prav, ker imam Ampero, imam pa le eno pripombo in to je, da ponoči izklapljajo gretje, tako da s seboj jemljemo kalorifer, ki ima termostat in nas ponoči ta greje.

Imajo pa, seveda, ogrevano morsko vodo.

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Strunjan kr poznam ja, še iz časov, preden je naša firma vse prodala. Je kr fajn, ampak glede na to, da je hotel in ostalo ponavadi kr zaseden, bi znal bit bazen poln fosilov
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Lifeclass ima bazen z morsko in termalno vodo. Notranji dostop do bazenov je le iz hotela Slovenija in Riviera. Ampak, če se greš samo namočit, te to ne gane preveč.

Bazeni so drugače ok. Kadar sem bil (ne med prazniki), ni bilo neke gužve.

@ mistique: Ti bazeni so odlični, vsaj oni s Terme & Welness LifeClass[/COLOR] se praktično nahaja tudi skoraj vsa ostala ponudba, razen Wai-Thai, ki je prav tako v Rivieri.

Bazenska voda ima temperaturo malo čez 30 °C, po mojih izkušnjah čista (pa sem zelo zahteven glede bazenov). Na vidnem mestu imajo objavljene tudi listine z rezultati mikrobiološke analize in ustreznosti vode, tudi za dlje časa nazaj. Kdor želi, mu na zahtevo dajo na vpogled tudi podrobnejše rezultate. Zasedenost bazenov se spreminja tekom dneva in je (bolj ali manj tudi naključno) odvisna od več dejavnikov. Sredi dneva je redna vodena animacija (ponavadi se je zaradi primernosti udeležijo večinoma starejši gostje). Aja, in še ta zanimivost, zaupali so mi jo kopališki mojstri
wink-1.gif
- črpanje termalne vode oziroma njen izvir se nahaja neposredno za stavbo bližnjega hotela Kempinski Palace.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Sam nikoli več ne grem v bazen z morsko vodo, pa da je povrhu še topla. Tu zame ni užitka, me preveč utrudi. V džakuziju pa se tudi ne moreš lepo sprostiti, ker ti tista sopara in sol v oči tolčeta. Izkušnje pa imam iz tistih bazenov pri Bernardinu.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Aha, hvala. Pa mata to z grand hotel bernardin skupne bazene, ker če neki guglam, mi iste bazene-slike najde za oba, najbrž tud zato, ker pod isto grupo hotel bernardin spadata?

Ne, grand hotel bernardin je par sto metrov naprej in ima en mali bazen v sedmem štuku. Spadata pa res v isto skupino.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, sigurno ima vsaka stvar na različne ljudi tudi bolj ali manj različne učinke. Tukaj je treba upoštevati tudi svoje trenutno počutje. Načeloma so termalne vode tako ali tako namenjene raznim terapevtskim, zdravilnim učinkom. Kot omenjeno sam ogrevane morske vode še nisem preskusil, v bazenih s termalno izvirsko slano vodo pa sem se počutil odlično in nikoli nisem šel ven zato, ker bi mi bilo kakorkoli fizično neprijetno ali še kaj slabšega. Pa sem bil v vodi vedno zelo aktiven, kolikor se v takšnem okolju, kjer so določene omejitve, že da biti.

Včeraj sem pozabil omeniti še eno zanimivo opazko. Pred nekaj tedni sem bil po dolgem času v bazenih v Atlantisu, praktično v "termalnih" (mislim, da tam toplo vodo itak dobivajo iz bližnje toplarne ...) in tudi vseh ostalih in lahko rečem, da me je precej motila precej visoka koncentracija klora v vodi. Ta je bila res tolikšna, da se ti prav zažre v kožo. Morda oz. gotovo je v manjših bazenih, (masažnih) džakuzijih (bila) še višja, tako da če se v njih zadržuješ predolgo, te lahko tudi klor v vodi in zraku(!) precej utrudi, kar je samo ena posledica, ki jo najprej in najbolj očitno opaziš ...

P.S.: Bi bilo zanimivo dobiti od koga informacijo, na koliko časa npr. prav v Atlantisu v teh kriznih časih menjajo bazensko vodo ...

Nazadnje urejeno:

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ahoj, si pa našel spet tole zapajčevinjeno temo ... :) Če sprašuješ konkretno za bazen v Rivieri, ti ne morem potrditi, ker tam še nisem bil. Menim pa, da vodo najbrž vsaj minimalno klorirajo. Najbolje, da poizveš neposredno pri hotelu oziroma na Lifeclass.