bazen in slana voda

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz zaenkrat uporabljam te kite, ki jih prodaja BauBau, ko zajames vodo, dodas tabletko in voila... Cena 13€, pa je tabletk se pa se... Dobi se tudi digitalni citalec, ko v ampulo nalijes vodo, spet dodas tabletko (reagent), potem pa fotometer sam odcita vrednosti... Nekje sem ga videl za cca. 120€...
Za pH itak dobis te digitalne merilce za par €, za klor pa mislim, da ni neke poceni resitve...

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
hvala,.. grem danes pogeldat v lokalni merkur,. drugace pa v Lj
smile-1.gif
pa se solarni grelec kupit

I

Izbrisan uporabnik 474

Merkur ima identicne, kot jih prodaja Baubau (in Obi), tak da ce ima lokalni Merkur kaj bezenske tehnike, ma ziher te testerje...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...

Kaj se priporoča dat v manjše (otroške) bazene, kjer je že toliko vode da je ne menjaš ravno vsak dan (in nima filtrirnih zadev)?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Tu bi le opozoril (iz izkušenj), da je ta slika na mimovrste seveda napačna, da dobiš v škatlici za 15€ pet vrečic in vsaka naj bi zadostovala za 14 dni KO VODO ZAMENJAŠ!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Jaz sem naredil klor šok, ker imam klor v granulatu za ene druge potrebe, potem pa drug dan eno vrečko not in sedaj je tretji teden voda not. Razen smeti ne opažamo težav, je pa res, da ne kompliciramo pretirano, ker se kopata (bolje namakata) samo dve odrasli osebi.

Če bi prej malo razmišljel, bi vzel tistega 2,4m premera s filtrom, bi bilo bolje. Mogoče ga pa vzamem na razprodaji.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
A ima kdo mogoce "fiksen" skimmer vgrajen v teh okroglih bazenih? Kaksne izkusnje?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Citat:
Uporabnik gas pravi:
A ima kdo mogoce "fiksen" skimmer vgrajen v teh okroglih bazenih? Kaksne izkusnje?

Kaj misliš pod "fiksen"? Mi smo imeli na okroglem bazenu tistega, ki ga zatakneš na rob bazena, pa se je v redu obnesel. Edino kar je bilo, da sem ga malo dodatno obtežil, da se ne bi slučajno iz tega ali onega razloga dvignil iz vode, pa bi pumpa ostala brez vode.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Hvala za odgovore. Bazen je ze na poti (enak kot tvoj), edino dodatno bomo dali se toplotno crpalko za bazene (30 - 50m3), zaradi dojencka, ki rabi nekoliko toplejso vodo in da podaljsamo kopalno sezono...

Kako se kaj obnese toplotna črpalka? Pa kakšno oz. katero si kupil?

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik gas pravi:

Kaj misliš pod "fiksen"? Mi smo imeli na okroglem bazenu tistega, ki ga zatakneš na rob bazena, pa se je v redu obnesel. Edino kar je bilo, da sem ga malo dodatno obtežil, da se ne bi slučajno iz tega ali onega razloga dvignil iz vode, pa bi pumpa ostala brez vode.
Skimmer

Ultra serija ima dovod do pumpe cca 30cm pod vrhom vode. tako da ne pobira umazanije na gladini. s takim skimmerjem bi pa pobral umazanijo in se vodo potem normalno precistil skozi pumpo

I

Izbrisan uporabnik 474

Za nas je toplotna črpalka super. Kar sem ugtovil,da pride najbolj prav v pretekli vročini je to, da vodo tudi hladi in ti tako ne pobegen čez 29, 30 kjer je že nevarnost, da se voda "pokvari." Ob najhujši vročini je za vzdrževanje temperature na 27.5 (+/- 0.5) porabila med 10 - 14kW dnevno, odvisno od dneva... Zdaj, ko so temperature bolj zmerne, jo prižgemo ob sončnem zahodu in bazen pokrijemo. Tako čez noč ne dovoli, da bi temperatura padla pod 27 stopinj. Čez dan pa temperatura voda še samo narašča, proti večeru doseže nekje 29.

TČ sem kupil pri Remaxu, znamka Hayward (model ne vem na pamet), ima pa toplotno moč 5kW, električno moč pa 1kW.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Za nas je toplotna črpalka super. Kar sem ugtovil,da pride najbolj prav v pretekli vročini je to, da vodo tudi hladi in ti tako ne pobegen čez 29, 30 kjer je že nevarnost, da se voda "pokvari." Ob najhujši vročini je za vzdrževanje temperature na 27.5 (+/- 0.5) porabila med 10 - 14kW dnevno, odvisno od dneva... Zdaj, ko so temperature bolj zmerne, jo prižgemo ob sončnem zahodu in bazen pokrijemo. Tako čez noč ne dovoli, da bi temperatura padla pod 27 stopinj. Čez dan pa temperatura voda še samo narašča, proti večeru doseže nekje 29.

TČ sem kupil pri Remaxu, znamka Hayward (model ne vem na pamet), ima pa toplotno moč 5kW, električno moč pa 1kW.

Zanimiva reč, koliko pa stane?

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.825
647
113
Hvala za podatke:) Resna zadeva torej, sklepam da jo boš imel potem tudi za morebiten vgradni bazen.

Podobne teme