I
Izbrisan uporabnik 474
Vse je vredi napisal... Za mene vem naslednje - zelo uživam v vodi, zato si tudi želim bazen. Da ko pridem domov, skočim , zaplavam, se ohladim. Magari za 15 minut. To naredim vedno tudi na službenih potovanjih, vedno skušam uredit nočitve v hotelih z bazenom. Prevleka pride že z bazenom. Vsa instalacija tudi. Dokupil sem toplotno črpalko za ogrevanje bazenov med 30 in 50m3 (moj bo imel napolnjen nekje 32m3). Pri hiši je dojenček, ki bi kakor hitro mogoče rad navadil na vodo. ali bom pri tem prešaltal na slano vodo, bom še videl, čisto odvisno, kako bo prenašal klorirano... Vso avtomatizacijo (kloriranje, pH, temperatura) bom naredil sam, saj mi je to poklic in imam za te stvari precej opreme pri roki... Pa še najprej bom reskiral montažni zunanji bazen, čeprav mi je cilj vgradni/vkopan in nekoliko večji. Če se izkaže, da je bazen brca mimo bom ali požrl za ta bazen ali ga prodal dalje. Če se izkaže, da je investicija OK, naredim vkopanega, tega preprodam (ali pa skurim), toplotna pa mi itak ostane. Poleg tega lahko toplotno po končani sezoni prevežem na sanitarno za predrgrevanje ali celo glavno ogrevanje...