batni obrocki

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
te opel motorji so znani, da glava rada poci, poka.. in to zelo pocasi..poglej koliko hladilne sploh se imas in koliko majoneze na cepu za dolivanje olja in sipki.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Namesto svečke se našraufa adapter ter priklopi na stisnjen zrak. Ta potem drži ventil v zaprti legi. Pa bat mora biti zgoraj, za vsak slučaj da ventil ne pade pregloboko
smile-1.gif

Ta se da naredit, ja ... ne sicer pri vseh motorjih, pri večini pa. Odmične pa je itak v vsakem primeru treba podret.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Saj pravim - delal še nisem, gledal tudi ne. Samo slišal za "metodo". Zaenkrat mi ni še noben avto kuril olja, trenutna laguna je ša najslabša kar se tega tiče, ampak do tule omenjenih količin ne pride
smile-1.gif

P.S. - sem na 19-ki imel odprt motor zaradi menjave tesnila glave (puščanje olja), pa nisem teflonov menjal nalašč ne, ker ni pri 220.000 pila nič. Pri 320.000 je bilo stanje enako, takrat je šla pa na razgradnjo
frown-1.gif
.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Mi smo delali že parkrat ... ampak res samo parkrat. To pa zato, ker ko začne motor pit olje, skoraj vedno tudi pušča tesnilo glave (vsaj malo - zaradi kilometrine), zato se naredi komplet obnovo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Jaz sem pa npr. na Xsari (1,6 8V bencinar) podiral glavo izključno zaradi teflonov - žrla je cca liter olja na 8-10 kkm. Teflonov se drugače niti ne da zamenjat - je pa po menjavi avto popolnoma brez porabe olja in motor tako srhljivo suh, da mi rjavi pokrov ventilov
cheer.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Edino pametno. Če je že treba podret odmično, pomeni to vsaj nov zobati jermen (kdor je pameten zamenja vodno črpalko in šponarje, pa je spet za 100 jurjev mir). Pri vsem delu tesnilo glave pomeni najmanjši strošek (na oko bi rekel med 20 in 40 evri).

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Sva pa na tajmingu, a?
smile-1.gif
Sicer ga meni ene tolk laguna požre - po mojem je hudič zakuhal ali pa so 1.8 16V motorji res toliko slabši. Scenik ga npr ne pije ama nič - 1,6 16V. Mogoče 2 deci na 20 jurjev.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.908
113
Meni so delali na oplovem 1.8 16V motorju generalko pri 90k km, ker se je pregrel in ni bilo več kompresije. Menjali so mislim da tesnila, teflone in obročke. Po generalni je pil liter olja na 1.000 km. Ampak takrat sem bil še pubec in se nisem kaj dosti sekiral. Danes bi šalabajzerja, ki je delal generalno nataknil na kol.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Za te Oplove motorje je znano, da pijejo tolk olja ...

Dolivaj olje pa se ne sekiraj, ker boš itak prej prodal avto ...

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
za test uhajanja rabiš pravo dizo na aparatu ostalo pa sta samo dva manometra. in je relativno zanesljiva metoda če maš pravo dizo seveda.
praviš da avto ne kadi. kje ti spušča olje? mogoče ni oljni filter dovolj zategnjen. ventildekl dihtunga? si menjal za kako drugo olje pred kratkim? dostikrat se zgodi da gre avto super 15 let na npr elfa vliješ castrol pa začne vse puščat. probaj z originalnim oljem. ti teče kaj po jermenih? semering odmične/glavne gredi so okej?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Na elfa castrol pa začne puščat
smile-1.gif

castrol je šit od olja...ne more tok spucat da se avto "uščije"