baterije, polnitev

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Zraven vtičnice se vsedi, daš polniti dve bateriji, potem pa vsake tri minute eno vzameš ven in daš drugo not... čez X ciklov boš imel vse tri baterije napolnjene.
Praviš da imaš štiri baterije. tri si spraznil v igrači.

Daš polnit dve bateriji, ostane ti ena prazna in ena polna
Ko se ti dve napolnita, imaš tri polne, ki jih lahko daš v igračo, ostane ena prazna.
Ko se tri v igrači spraznijo, imaš štiri prazne, ki jih napolneš 2+2, ali vse štiri hkrati. potem imaš štiri polne
Tri polne daš v igračo, ostane ena polna..
Ko se te tri v igrači spraznijo, imaš tri prazne in eno polno.
Začneš postopek od začetka. ..... daš polnit dve bateriji, po napolnjenju imaš tri polne in eno prazno....

A je to tolk težko?

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Dugače tema že obstaja klik
Btw, nekatere igrače ne delujejo na polnilne baterije, da ne boš presenečen če slučajno igrača ne bo delovala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je res. Nekatere so prijele samo na eneloopke.

Če neka naprava deluje samo na alkalne baterije, je razlog navadno v prenizki voltaži (alkalne so 1,5V; polnilne pa 1,2V). V tem primeru ti tudi eneloopke ne koristijo...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
@membrain: svaka čast. Bravo!

@philips: pravilno!

Jaz sem kupil polnilec v Hoferju 1 mesec nazaj za 20€. Ima digitalen display in naenkrat lahko polni 6 baterij vsako zase + 2x 9V
Sicer pa ti je Membrain podal rešitev brez zapravljanja

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Zraven vtičnice se vsedi, daš polniti dve bateriji, potem pa vsake tri minute eno vzameš ven in daš drugo not... čez X ciklov boš imel vse tri baterije napolnjene.

Ko se ti dve napolnita, imaš tri polne, ki jih lahko daš v igračo, ostane ena prazna.
Ko se tri v igrači spraznijo, imaš štiri prazne, ki jih napolneš 2+2, ali vse štiri hkrati. potem imaš štiri polne
Začneš postopek od začetka. ..... daš polnit dve bateriji, po napolnjenju imaš tri polne in eno prazno....

A je to tolk težko?

Ne, tudi to sem imel v mislih. Motilo me je edino, da bodo ene sle vec polnitev cez. Drugacea tako spila zadeva brez tezav.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
@membrain: svaka čast. Bravo!

@philips: pravilno!

Jaz sem kupil polnilec v Hoferju 1 mesec nazaj za 20€. Ima digitalen display in naenkrat lahko polni 6 baterij vsako zase + 2x 9V
Sicer pa ti je Membrain podal rešitev brez zapravljanja
Ali ti kaj piska-visoka frekvenca?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Nisem zaznal, da bi kaj piskalo. Je pa imela žena en polnilec in ko je dala zvečer polnit telefon, je tko nadlezno piskalo, da sem parkrat popizdu...tako, da vem, kaj misliš.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.580
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

A je to tolk težko?

Ne, tudi to sem imel v mislih. Motilo me je edino, da bodo ene sle vec polnitev cez. Drugacea tako spila zadeva brez tezav.
Daj pojasni ta svoj algoritem, na podlagi katerega trdiš, da se ene baterije na tak način večkrat polnijo. Razen če gledaš kratkoročno, recimo 2 cikla ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
WeWatchingYou: sem sedaj stestiral in ja, tudi ko ne polni, čisto potiho piska oz. cvrči in ko polni, pa pač malo drugače piska oz. cvrči, vendar, ker ga nimam v čisti tišini (preglasi ga že hladilnik), nisem imel zamar

Tole je to

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Dva dni je že mimo, je kakšna baterija že polna? V tem času bi jih napolnil že z drgnjenjem po volnenem puloverju...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
dve se non stop..dve se pa ciklata.
Ne, predstavljaj si, da imas ekipo treh igralcev ter eno rezervo, v vsaki tretjini pociva eden izmed zacetne trojice (vsakic drugi), med prekinitvami pa vsi stirje pocivajo.

Torej bodo na dolgi rok vse baterije enako obremenjene. Ampak jz mam sam dve crtici a ves.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ojoj..prjatu..ja..vem, da če gledaš lahko ciklaš pravilno. če pa ne gledaš, ne paziš pa lahko s slabo karmo filaš vedno dve ali bolj ali manj isti dve. razumeš?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Dva dni je že mimo, je kakšna baterija že polna? V tem času bi jih napolnil že z drgnjenjem po volnenem puloverju...

ne ne..ob sramne dlake sem drgnil in nafilal.

seveda so polne. pa spet prazne in ponovno polne. pač je fajn igrača.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.335
7.390
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ojoj..prjatu..ja..vem, da če gledaš lahko ciklaš pravilno. če pa ne gledaš, ne paziš pa lahko s slabo karmo filaš vedno dve ali bolj ali manj isti dve. razumeš?
Ja oznaci jih... zih ceneje kot da isces polnilec kjer bos sam tri naenkrat filal. ce je zate bos pozoren, ce je za tamale pa jih se mal k mozganckanju prisilis

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Imam enelopke oznacene z ABCD (1234). 4 Kompleti baterij kupljeni v različnih obdobjih za razlicne cene Od zacetka sem se nekaj pazil (da bi videl ce bodo kwtere kaj prej crknile) , sedaj pa sploh vec ne vem kje so vse baterije. Sumim da so nekatere ze "shodile". Ce ne drugace pa z igracami v kanto ali k zlahti. Trudim se da polnim baterije iste znamke. Se pravi k enelopkam ne dodajam GP ali hofer, lidl leclerc generikov....