Baterija Ericsson GA628

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Nabavil sem mobi Samsung E2121B, v navodilih piše, da lahko uporabljam spominsko kartico micro SD do 2 GB odvisno od proizvajalca. Ker npr. 8 GB niso bistveno dražje kot 2 GB, bi kupil tako, bi jo mobi sprejel? Če bi jo, bi verjetno uporabil smo 2 GB.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Za zdaj sem problem baterije rešil, če bi kdaj rabil močnejšo, za vreme se nikoli ne ve, je pa to dobra varjanta, bom shranil povezavo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Tista dva ja
grin1.gif
Evo, pa je začel srat s signalom. In to kljub temu, da sem zategnil tista dva vijaka do konca. Včasih celo najde signal, potem pa ga po nekaj minutah izgubi ali pa, ko hočeš klicat enostavno ven vrže. Signal pa skoči iz polnega na nič.
Kaj bi lahko bilo še narobe? Običajno vem, da je takšne simptome zateg tistih dveh vijakov rešil. Tukaj pa nič. Ali je potrebno res do konca (še skozi plastiko
grin1.gif
) zatisnit zadevo?

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Verjetno baterija "počepne" pri oddajanju, ko je potrebnega malo več toka. Če imaš staro zbujeno baterijo, je to vzrok za izginjanje signala.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
koneec je, oddajnik je crknil.
Baah, se da kako probat in diagnosticirat ali je to to? Nekje bi namreč moral imeti še enega zaprašenega, pa bi probal skombinirat.
Citat:
Uporabnik Alioth pravi:
Verjetno baterija "počepne" pri oddajanju, ko je potrebnega malo več toka. Če imaš staro zbujeno baterijo, je to vzrok za izginjanje signala.
Baterija je sedaj nova.

TMJ

Fizikalc
4. jul 2013
1.588
8
38
zamenjaj vezje, menjava čipa se ne izplača. Standard napaka. Sem jih pred letiiii sigurno ene 1000 šraufal
smile-1.gif

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Če si prepričan v baterijo, je potem lahko napaka na končni stopnji oddajnika - hibrid na keramiki PF01410A. Preden pa bi ga šel menjat, bi vseeno probal s preverjenim napajanjem. DC 5V 2A z ne pretankimi drati pripelješ na vijaka za +/-.
Se pa oddajanje na 900 MHz lepo sliši na kakem starem radiu ali ojačevalcu, če približaš gsm. Že iz tistega zvoka se da za silo razbrati, kako "zdravo" je oddajanje.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Citat:
Uporabnik TMJ pravi:
zamenjaj vezje, menjava čipa se ne izplača. Standard napaka. Sem jih pred letiiii sigurno ene 1000 šraufal
smile-1.gif

Kje bi dobil kako zalogo teh čipov oz. še bolje mojstra, ki bi mi jih zamenjal. Imam pa več teh telefonov za popravit.