Pri nas vem da so izdajal GD soglasjem za samooskrbo pri elektriki (do nadgraditve omrezja)Ne dolgo nazaj sem za namen pridobitve gradbenega dovoljenja Elektro spraševal kakšna je možnost priklopa novega objekta.
Odgovor je bil: to območje je toliko preobremenjeno, da tudi obstoječi odjemalci ne morejo povečati svoje moči niti za 1kw, tako da zaenkrat ni možnosti o priklopu novega objekta.
Nej tebi enkrat svane rešitev, pa ne take rešitve, ki jih dnevno budališ sem gor, ampak konkretna. Potem to rešitev realiziraj in preizkusi, šele potem lahko rečeš, da eni vidimo samo probleme in ne rešitev. Pa začni s sončnico, baterijami in 34kW odjemnim mestom, pol pa dalje.Plus baterije. Ampak eni vidijo samo probleme, ne resitev.
Realiziraj, preizkusi, poročaj.Ce imas SE in primerno baterijo ne potrebujes tako mocnega odjema.
Na tisto, da ne upate več kot 2kw potegniti iz omrežja.
Kljub temu da jih boste placal vsaj 3.8(4.6).
Spodnjega netmetering odjemalca dobavitelj zagotovo ni vesel
Kako ne znas vec kot 7 potegniti.Se do 15 racunat ne zna...
Upamo? Iskreno povedano, ko meni v bajto lahko tece zgolj 7kW, ni, da ne upam več, ampak ne znam.
Drgac si pa upam
P.s.
Glede na izvedbo nisem visto sigurna, a si hotel pokriti stevilko stevca ali nalasc malo ne...