Barva čelad na gradbiščih

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nehajte fantazirati o teh čeladah, sem bil na nešteto gradbiščih, pa je barva tista, katero je pač nabavni dobil najceneje v trenutku nakupa.

Usklajene so edino, ko neznalci vidite gradbišče za minuto na 24kur, ko razni tatinski politiki in gradbeni baroni skupaj pozirajo za medije, ker so jih pač tisto minuto dali gor, kot da se bodo res dotaknili dela.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.089
113
v lokalni ostariji
in ker na veliko gradbiščih delajo zunanji podizvajalci kateri imajo svojo barvo čelade... nekje najbolj "popolarne" barvse so rumena, modra in bela... pač odvisno od cene...

aja prejšnji teden se je zgodila delovna nesreča. delavcu je padel del opaža (ali odra). policisti so pri ogledu ugotovili, da je nosil čelado vendar sta bila obleka in čevlji neustrezna in bo sprisan predlog na državno tožilstvo...

jao jao...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.341
7.403
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ne moraš primerjat plezalnih čelad, z čeladami v službi. Lej, fantje sprašujejo, kako je na gradbiščih. Verjetno in možnost je, da imajo velike firme po čeladah določeno kdo je kdo. Da se ve. Kot si že omenil, kako je na letalonosilkah. In rumena ne pomeni isto pri različnih zadevah, panogah. Al pa modra. (če jo že omenjaš)
Seveda jih lahko, ko se dela dela na visini se velikokrat nosi plezalne celade. Sicer pa ce bos rpebral vse moje prispevke v tej temi bos videl, da si napisal isto kot jaz ze v prvem odgovoru.