bankomati izven EUR območja

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Kot kaže bomo spet šli po kune v lokalno banko ali menjalnico.

To presega že mejo dobrega okusa.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Grem na bankomat, dvignem gotovino in požrem tistih par evrov provizije. Je pa res, da nikoli ne dvigujem npr. 100 kun. Konkretno na Hrvaškem ponavadi na začetku sezone dvignem za ene 400 EUR kun, ki jih potem počasi porabljam. Ko zmanjka, ponovim vajo.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Preberi še enkrat, marsikje (vključno s Slovenijo), je vedno več bankomatov, ki tudi v isti valuti za tuje kartice računajo provizijo pri dvigu.
Sem prebral že prej. Vprašanje teme je:
Kakšne izkušnje imate z bankomati izven EUR območja? Dvig lokalne valute z debetno kartico?
In odgovor, z Revolut debtno kartico v Švici (ki je izven EUR območja) tega nisem doživel. (Kar je čudno, ker bi pri švicarjih pričakoval, da računajo že vstavljanje kartice v režo, plačljivo po položnici v 30 dneh.) Moj odgovor se mi še vedno zdi na mestu.
Da bankomati računajo svoje usluge, je ločeno in ni odvisno niti od valutnega območja.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Grem na bankomat, dvignem gotovino in požrem tistih par evrov provizije. Je pa res, da nikoli ne dvigujem npr. 100 kun. Konkretno na Hrvaškem ponavadi na začetku sezone dvignem za ene 400 EUR kun, ki jih potem počasi porabljam. Ko zmanjka, ponovim vajo.
Preden grem na Hrvaško, na naši banki kupim kakih 500 kun, da je za sladoled ali kako pijačko na kioskih. Drugo pa plačujem s kartico.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.075
113
Kot kaže bomo spet šli po kune v lokalno banko ali menjalnico.

To presega že mejo dobrega okusa.
Imajo hrvati še drugo finto.
Sploh kartic ne sprejemajo. Samo keš.
Tako da je turist prisiljen na silo dvigovat na bankomatu. Ki je čisto slučajno v bližini.

Lani v Malem Lošinju, restavracija/hotel 5*, v marini, ob sprehajališču.
Še preden se vsedemo, nam kelner pove, da ne sprejemajo kartic.

Po moje nek tihi dogovor z bankami, da vsi skupaj dodatno služijo.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
KSZ:
Kaj pa VISA ali pa MasterCard, ki omogočajo brezplačen dvig na VISA/MC ATMjih?

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.185
491
83
Letos bo še potrebno kako kunico, drugo leto, pa bomo že z evriči plačeval ;)
" U osnovi to znači da bi se u Hrvatskoj euro mogao uvesti s prvim danom 2023. godine."