Bangkok/Tajska

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.300
18
38
MB
- Kakih 4-5 dni bi preživeli nekje ob morju - ali kako otočje ali pa celina (mogoče Krabi) in bi potem šli na kake enodnevne izlete na druge manjše otočke (npr.: Phi phi ali kaj podobnega). Bi bilo bolje gledat območja znotraj tajskega zaliva ali zahodno obalo (ob Andamanskem morju)? Kje je bolj čisto morje, lepše plaže in možnost kakega snorklanja?
Vsekakor je v tem obdobju boljša vzhodna obala (Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao...)

- Takrat je načeloma deževno obdobje, ampak smo bili že v Kuala Lumpurju in Singapurju med deževnim obdobjem in ni bilo sile ž dežjem. Berem pa, da naj bi bilo zaradi tega manj gužve po večini.. Skratka, je bil kdo tam konec avgusta in kako je bilo?
Jaz sem bil avgusta in ni bilo nekega omembe vrednega dežja, je bilo pa soparno za pop****. Vlaga 100%

- Nekje 3 dni Bangkoka je neizogibno. Ampak smo bili že v več mega mestih po aziji (KL, Singapur, Tokyo) in nam je bilo vsepovsod ok in lepo, ampak so pa to bila mesta, ki so kar porihtana in varna. Nas lahko v Bangkoku kaj bolj skrbi? Načeloma ne rinemo v neke odročne ulice, ampak se držimo turističnih atrakcij in javnega prevoza.. Torej, je Bangkok precej bolj nevarno mesto? Kolikor sem prebral, gre bolj za kradljivce torbic in denarnic..
Nikjer v Bangkoku nisem imel občutka nevarnega mesta. Če se boš držal ustaljenih turističnih destinacij se nimaš česa bati ;). Na BTS-ju ali v gužvi ne imeti ravno zlate verižice in ure za nekaj 10K€ vsem na očeh... Res pa nekateri turisti mislijo, da si lahko privoščijo vse...in prav rinejo v težave
 
  • Všeč mi je
Reactions: raners

raners

Majstr
4. mar 2008
2.711
366
83
Drugače radi v večjim mestih kak dan koristimo tudi "Hop on hop off" buse, ki te peljejo po glavnih atrakcijah in vidim, da tudi v Bangkoku delujejo (https://elephantbustours.com/) - tako dobimo malo pregled nad različnimi deli mesta... In kar spotoma kaj pogledaš, ko si že tam blizu.. ;)
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.775
2.666
113
Kot ti pišejo že ostali je vzhodna stran boljša glede vremena v tem terminu. Pa drugače meni je Krabi eden od najman privlačnih obalnih krajev kjer sem bil na Tajskem. BK je super mesto, dosti stari za videt in počet za vsak okus. Bolj kot turistični busi ti priporočam vožnjo z redno linijo rečnih/kanalskih čolnov. Poceni in zanimiva izkušnja. Pa vožnja s tuktukom, sam so kar divji, pa ko vidiš kakšno nesrečo ki so kar pogoste te hitro mine.
 

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.195
3.181
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Jaz pa priporočam tradicionalno tajsko masažo...
Ja, je v hotelih, pa sumljivih zadevah... - jaz vedno grem v zdravstveni dom ali v bolnico (pa 2 uri, ne bo ti žal...):
Recimo:
ali
in še mngo drugih...
V manjših krajih so v zdravstvenih domovih...
 

dandelion

Zelenc'
8. jan 2023
14
-7
3
Na službeni poti dodatnih 4-5 dni na morju? Če dobi podjetje obisk od davčne, zna to še biti zanimivo (v primeru, da podjetje za te dni plača namestitev in dnevnice).
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.031
316
83
Goriska
Na službeni poti dodatnih 4-5 dni na morju? Če dobi podjetje obisk od davčne, zna to še biti zanimivo (v primeru, da podjetje za te dni plača namestitev in dnevnice).
Vse se da brez problema, samo znajti se je treba malo (tega ne bom pravil)...

Vsakič ko gremo na dopust s familijo uveljavim karte (tudi business class občasno) in hotel.
 
  • Wow
Reactions: dandelion